به گزارش ایرنا، ارسطو ترکمان منش روز دوشنبه در این آیین افزود: راه اندازی این مرکز از مصوبه های جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در 19 اسفند 95 با حضور وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی اضافه کرد: با افتتاح این مرکز آن دسته از بیمارانی که از درمان اعتیاد خودداری می کردند با دستور مسئولان قضایی سراسر استان توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر جمع آوری و به این مرکز برای درمان تحویل می شوند.
ترکمان منش ادامه داد: مدت زمان نگهداری بیماران در این مرکز در مرحله نخست سه ماه و در صورت نیاز به تمدید قابلیت نگهداری تا یک سال وجود دارد.
وی افزود: آزادی این بیماران منوط به دستور قضایی و اظهار نظر پزشک مرکز مبنی برسلامت آنان است.
دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر اضافه کرد: برای بیماران معتادی که در این مرکز هستند کارگاه های آموزش فنی و حرفه ای برگزار می شود تا افراد متناسب با علاقمندی خود گواهینامه مهارت دریافت کنند.
ترکمان منش گفت: پس از تکمیل بانک اطلاعاتی، اطلاعات این افراد در اختیار کارآفرینان، خیران و سایر بخش های خصوصی برای به کار گیری آنها قرار می گیرد.
وی بیان کرد: معتقدیم با ایجاد اشتغال برای معتادان می توان از گرایش این گروه از افراد به اعتیاد پیشگیری کرد.
ترکمان منش در باره هزینه بستری معتادان متجاهر برای درمان در این مرکز گفت: هزینه بیماران معتاد متجاهر و بی بضاعت که در این مرکز بستری می شوند توسط دستگاههای دولتی شامل بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در تفاهم نامه ای تامین می شود.
وی اضافه کرد: قبل از این مرکز 12 مرکز فعال کمپ اعتیاد در استان بوشهر برای معتادانی که به طور داوطلبانه برای ترک اعتیاد مراجعه می کردند، وجود داشت.
دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر، ظرفیت کنونی این مرکز را 70 تخت بستری عنوان کرد که درصورت نیازاستان این مرکز در آینده توسعه می یابد.
ترکمان منش گفت: بیشتر معتادان متجاهر استان در مراکز صنعتی نفت وگاز جنوب استان هستند که بیشتر این افراد غیر بومی جویای کار و یا به عنوان کارگر شاغل در مراکز صنعتی هستند که با راه اندازی این مرکز با مدیرعامل منطقه ویژه و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر پارس جنوبی هماهنگی شده تا معتادان متجاهر در محیط های کار برای ادامه درمان به این مرکز معرفی شوند.
وی با اشاره به راه اندازی این مراکز در شهر چغادک و شهرستان دیر اضافه کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه میزان آسیب اعتیاد در کشور باید 25درصد کاهش یابد.
دبیرشورای مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر افزود: توسعه مراکز درمان بیماران معتاد به نحوی است که در همه شهرستانها بیماران نیازمند امکان دسترسی به مراکز را داشته باشند.
وی در باره راه اندازی مرکز ترک اعتیاد بانوان گفت: اداره کل بهزیستی استان بوشهر باید نیازسنجی اولیه ای انجام دهد که با تکمیل بررسی درصورت نیاز تا پایان سال این مرکز راه اندازی می شود.
وی یادآور شد: به طور معمول 20 درصد افرادی که در کمپ های ترک اعتیاد پذیرش می شوند در صورت حمایت مناسب خانواده ها و ارائه خدمات مشاوره ای و اشتغال آنها پاک و 80 درصد در صورت نبود حمایت های یاد شده به اعتیاد بازگشت دوباره دارند.
وی گفت: کل افراد پذیرفته شده سال گذشته 14هزار و 506 نفر هستند که 2هزار و 854 نفر در کمپ های ترک اعتیاد پذیرش و مابقی در مراکز سرپایی، دی آی سی و کنگره 60 پذیرفته شده اند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر گفت: مصرف مواد اعتیاد آور یکی از مهمترین مشکلات امروز به شمار می رود طوریکه سازمان ملل مواد مخدر و داروهای روان گردان شیمیایی را در کنار سه بحران هسته ای، رشد جمعیت و آلودگی محیط زیست مطرح می کند.
حیدر ساجدی افزود: ایران به لحاظ جغرافیایی در کنار بزرگترین منبع تولید کننده و در مسیر اصلی قاچاق مواد مخدر قرار دارد که با توجه به جمعیت جوان، آسیب پذیری کشور در این زمینه بالاست.
وی با تاکید برپیشگیری و آموزش در زمینه مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: برای مقابله باهرآسیب اجتماعی ابتدا باید ابعاد آن آسیب را شناخت وجامعه زمانی همکاری کافی با دولت خواهد داشت که به آگاهی لازم رسیده باشد.
وی بیان کرد: با ارائه آموزش های علمی به جوانان درزمینه پیشگیری ازآُسیب های اجتماعی، افراد به اهمیت سالم سازی جامعه از آسیب ها از جمله اعتیاد آگاه و مشارکت عمومی برای مبارزه با این آسیب ها افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: آگاه سازی مردم مشارکت خودجوش آنان در برنامه ریزی های کلان اجتماعی برای سالم سازی جامعه را به دنبال دارد.
ساجدی، با اشاره به نقش آموزش و پرورش در آگاه سازی نسبت به آسیب های اجتماعی گفت: آگاهی بخشی به دانش آموزان در حوزه مواد اعتیادآور درقالب برنامه ریزی مدون، اجرای برنامه مهارت های زندگی در مدارس، تغییر نگرش در دانش آموزان و والدین برای توانمند سازی آنان در مبارزه پیشگیرانه و تقویت مراکز مشاوره از مهمترین راهکار ها در این زمینه است.
6047/6043**
خبرنگار: موناعیدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.