به گزارش ایرنا، احمد سبحانی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی، حفظ نباتات و مروجان پهنه ها باید نسبت به بررسی زندگی آفتهای یاد شده، اطلاع رسانی و پیش آگاهی لازم در زمینه خسارت و نحوه مدیریت آفت ها را به باغداران اقدام کنند.
سبحانی یادآور شد: خسارت کرم میوه خوار خرما به طور معمول کم است و باغداران آن را به عنوان شیوه ای طبیعی برای کاهش بارخرما تلقی کرده و از مبارزه شیمیایی پرهیز می کنند.
وی گفت: چنانچه جمعیت آفت از آستانه خسارت اقتصادی پایین تر باشد، مبارزه شیمیایی توصیه نمی شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: آغاز فعالیت کنه تارتن خرما بستگی به دما، رطوبت نسبی و وزش بادهای گرم موسمی دارد و با پایش دما، رطوبت، بررسی خوشه ها و استفاده از تجربه های محلی می توان زمان فعالیت این آفت را معین کرد.
سبحانی افزود: در کنترل این آفت، شروع فعالیت بسیار مهم است و پیش از آن، سمپاشی توصیه نمی شود.
وی اضافه کرد: برای کنترل شیمیایی می توان به محض مهاجرت کنه های بالغ از تاج درخت به سمت خوشه ها، از سموم کنه کش اختصاصی نظیر فن پیروکسی میت (اورتوس)، بروموپروپیلات (نئورون)، هگزی تیازوکس(نیسورون)، اسپیرودیکلوفن (انویدور) یا کنه کش عمومی نظیر فن پروپاترین(دانیتل)، آبامکتین (ورتیمک) و یا دیازینون با مشورت کارشناسان استفاده کرد.
سبحانی گفت: به دلیل تعدد نسل کنه های تارتن، برای پیشگیری از بروز پدیده مقاومت، نکته بسیار مهم در کنترل مطلوب کنه ها، رعایت تناوب در سموم مصرفی مطرح است.
در استان بوشهر بیش از 6 میلیون اصله نخل وجود دارد که سالانه بیش از 150 هزار تن خرما تولید می کنند.
6043/6047**
خبرنگار: موناعیدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.