دکتر عبدالمحمد خواجهئیان روز دوشنبه در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا استان بوشهر افزود: در زمان حاضر از ۲۰ مرکز مصوب غربالگری کرونا تنها ۱۳ مرکز به سختی راهاندازی و زمینه راه اندازی هفت مرکز دیگر در استان هنوز فراهم نشده در این شرایط با راهاندازی مراکز باقیمانده ظرفیت نمونه گیری این مراکز در استان ارتقا مییابد.
وی بیان کرد: مقاومتهایی از سوی مردم و شوراها وجود دارد که این مراکز میتواند برای جامعه پیرامونی خطرناک باشد و همین تصورها باعث شده تاکنون این مراکز راهاندازی نشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهرتاکیدکرد: با راهاندازی مراکز غربالگری کرونا در استان بوشهر روند نمونهگیری، بیماریابی و شناسایی افرادی که علائم ظاهری ندارند سرعت بیشتری داده میشود.
خواجهئیان اضافه کرد: هرچند در در زمان حاضر موارد بستری ناشی از ابتلا به ویروس کرونا کمتر و افراد بیشتر به صورت سرپایی شناسایی شده اما باید این را در نظر گرفت که هفت تا ۹ درصد از جمعیت استان بوشهر سالمند و ۶ تا هشت درصد دیابتی و خیلی ها شیمی درمانی میشوند و این جمعیت معادل ۳۰۰ هزار نفر هستند که بعنوان افراد آسیب پذیر به شمار میروند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اگر خدای ناکرده به این گروه از جمیعت آسیب پذیر این بیماری سرایت کند کنترل کردن این شرایط برای مراکز درمانی ما بسیار دشوار میشود.
خواجه ئیان اضافه کرد: باید به طور حتم ظرفیت نمونه گیری در زمان حاضر ظرفیت آزمایشگاههای استان امکان بررسی ۱۵۰ نمونه را در روز دارند در همین راستا با هدف سرعت بخشی در انجام امور راه اندازی آزمایشگاه تشخیصی در شهرستانهای عسلویه و دشتستان ضروری است.
وی ادامه داد: در عین اینکه بسیاری از صنفها دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند اما خیلی از صنفها نیز هستند که این دستورالعملها را رعایت نمیکنند و برخورد کردن با آنها به دلیل اینکه شمار آنها زیاد است راحت نیست به همین دلیل اعمال محدودیتهای فیزیکی در برخی از خیابانهای شهر و بازار ضروری است.