به گزارش خبرنگار مهر، مهر الله رخشانی مهر عصر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان بوشهر به صورت ویدئوکنفرانس اظهار داشت: ۱۴ هزار کلاس درس از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور سال گذشته تحویل سازمان تحویل آموزش و پرورش شد.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط پیشآمده ناشی از شیوع ویروس کرونا حوزه فعالیت این سازمان نیز دچار آسیبهایی شده است اما عزم این سازمان ادامه روند اجرای پروژهها با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.
رخشانی مهر ادامه داد: تلاش شده پروژههای جدید به سمت منابع خیری و شرکتهایی که در اجرای مسئولیت اجتماعی فعال هستند، هدایت شود.
وی گفت: در زمان حاضر ۴۰ هزار کلاس درس نیمهتمام در کشور وجود دارد که تکمیل این پروژههای آموزشی از محل اعتبارات استانی و ملی و تحویل آنها از اولویتهای این سازمان است.
وی تأکید کرد: در زمان حاضر همه پروژههای سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور فعال هستند در کل کشور از محل اعتبارات ملی پروژه متوقفشدهای نداریم.
رخشانی مهر گفت: هرچند ممکن است شیوع ویروس کرونا شمار پروژههای تحویلی در اول مهر را کمتر کند ولی این کاهش در فاصله زمانی مهر تا بهمن جبران میشود.
۴ درصد مدارس دارای بخاری نفتی هستند
وی درباره امکانات گرمایشی و سرمایش مدرسههای کشور بیان کرد: اکنون ۴ درصد مدارس دارای بخاری نفتی هستند و حدود ۶۳ هزار بخاری گازسوز وجود دارد که بر اساس استانداردها وجود شعله مستقیم در کلاسهای درس ممنوع است بر این اساس باید نسبت به جمعآوری این بخاریها اقدام کرد.
حدود ۶۳ هزار بخاری گازسوز وجود دارد یادآور شد: سال گذشته بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بابت تأمین امکانات سرمایشی و گرمایشی در استانها هزینه شد و بر اساس یکی از مصوبات قانون بودجه سال جاری وزارت نفت مکلف به تجهیز ۱۰۰ هزار کلاس درس به سیستم گرمایشی استاندارد است که این مصوبه در مرحله تدوین آئین نامه است و با اجرای آن وزارت نفت نیز در سال جاری درگیر استانداردسازی سیستم گرمایشی میشود.
وی یادآور شد: همچنین برای سال جاری نیز از محل این آئین نامه ۲۰ درصد برای استانداردسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی اعتبار لحاظ شده که متناسب با استانها تخصیص داده میشود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره تشکل خیران مدرسهساز گفت: این تشکل ازجمله تشکلهای قوی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است که از سال ۱۳۷۷ تأسیس و تاکنون توانسته ۱۳۵ هزار کلاس درس معادل ۳۰ درصد و از سالهای ۹۶ تا ۹۸ نیز حدود ۵۰ درصد مدارس تحویلی به آموزش و پرورش است.
رخشانی مهر افزود: نقش خیران، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و دولت در بحث مدرسهسازی مشخص است و اگر در یک منطقه روستایی خیری ۳۰ درصد سهم و در مناطق شهری ۵۰ درصد اعتبار تأمین شود این پروژه به عنوان پروژه خیر ساز تلقی میشود.
تصویب سه هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژههای مشارکتی
وی تأکید کرد: دولت تلاش کرده در پروژههای مشارکتی سهم خود را ارائه کند به نحوی که در سال ۹۶، ۲۰۰ میلیارد تومان، سال ۹۷، ۴۵۰ میلیارد تومان و در سال گذشته هزار میلیارد تومان از سوی دولت تخصیصیافته و در سال ۹۹ نیز با رشد ۱۶ برابری سه هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژههای مشارکتی دولت و خیران مدرسهساز مصوب شده است.
رخشانی مهر درباره مدارس غیردولتی گفت: آئیننامه جدید استقرار مدارس غیردولتی به تصویب دولت رسید و برای اجرا و ابلاغ توسط وزیر آموزش و پرورش تأیید شد که تلاش میشود به این وسیله از توان بخش خصوصی در قالب این سامانه استفاده شود.
وی ادامه داد: همچنین سامانهای برای مکانیابی احداث مدرسهها طراحیشده که با رونمایی از آن برای جانمایی مدارس خیر ساز و دولتی استفاده کرد.
رخشانی مهر در توسعه مدارس سبز گفت: برای رسیدن مدرسههای سبز شاخصههایی ازجمله صرفهجویی در مصرف انرژی، مدیریت پسماند، استفاده از آب خاکستری و صرفهجویی در مصرف آب که از شاخصهای مدیریت سبز است به استانها ابلاغشده و در زمان حاضر تعدادی از مدارس از صفر تا ۱۰۰ آنها بر این اساس اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: تا سال گذشته مدارس سبز به صورت پایلوت در استانهای سیستان و بلوچستان، تهران و زنجان اجرا میشد اما امروز این شمار به ۱۵ استان افزایشیافته است و از این به بعد این روند افزایش مییابد.
رخشانی مهر درباره زلزله کرمانشاه گفت: برای بازسازی این مدارس از توان استانهای معین ازجمله استان بوشهر استفاده و این کار انجام و پرونده زلزله در این استان بسته شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: در مهر ۹۸ به جای ۷۸ مدرسه که در استان کرمانشاه تخریبشده بود، ۱۶۰ مدرسه ساخته و تحویل شد و سرانه آموزشی این استان هفتدهم مترمربع افزایش یافت.