دکتر یحیی رضایی روز چهارشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: با توجه به افزایش چشمگیر تقاضای عمومی به مواد ضدعفونی‌کننده دست و سطوح عده‌ای از افراد و یا حتی شرکت‌های تولیدی سودجو و فرصت‌طلب از این فرصت برای کسب درآمد و منافع اقتصادی نامشروع و غیرقانونی سوء استفاده کرده و اقدام به تولید و عرضه مواد ضدعفونی‌کننده و محلول‌های غیرمجاز از ترکیبات بسیار سمی نظیر متانول و یا فرمولاسیون‌های غیراستاندارد و خطرناک کرده‌اند.

وی بیان کرد: بر اساس گزارش‌های مستند از آزمایشگاه سم‌شناسی معاونت غذا و دارو، نمونه‌هایی مورد آزمون قرارگرفته مقدار متانول برخی از آنها تا میزان ۱۰۰ درصد در یک نمونه گزارش‌شده‌است، همچنین آنالیز برخی از نمونه‌های ارسالی از شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌های استان نیز همین نتایج را در برداشته‌اند.

رضایی ادامه داد: مسمومیت با متانول بسته به میزان مواجهه پس از یک مدت بدون علامت، ممکن است مسمومیت‌های خفیف تا مرگ را نیز به دنبال داشته باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: این محلول سمی می‌تواند به ایجاد تهوع، دل‌درد شدید، اسهال، درد پشت، تنگی نفس، کاهش تعداد نبض، اختلال‌های حرکتی، تأخیر در فکر و عمل، تشنج و کما، نارسایی حاد کلیه، سردی اندام‌ها، تاری دید، احتقان دیسک بینایی و تخریب عصب بینایی بیانجامد و همچنین تولید موضعی فرمالدئید از متانول در شبکیه چشم می‌تواند باعث ادم شبکیه (متورم شدن شبکیه) و منجر به کوری شود.

وی افزود: گزارش‌های فراوانی از مسمومیت با متانول از راه خوراکی و استنشاق و جذب پوستی نیز وجود دارد زیرا مقدار کشنده متانول در انسان در حد ۲۴ تا ۶۰ میلی‌لیتر است، مرگ مرتبط با اسیدوز (اسیدی شدن خون) و یا علت اصلی سرکوب مرکز تنفس می‌تواند به سرعت یا ساعتی پس از کما دیده شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: به دلیل نداشتن کارایی و اثربخشی متانول بر ویروس کرونا می‌تواند موجب شیوع بیشتر بیماری و تلفات در سطح جامعه شود.

وی بیان کرد: تلفات ناشی از مصرف الکل‌های تقلبی بر پایه متانول و اتیلن گلیکول (ضد یخ) بوده‌اند که در برخی استان‌ها نیز اتفاق افتاده که بر کسی پوشیده نیست.

رضایی اضافه کرد: فروش و عرضه مواد ضدعفونی و ژل‌های شست و شو تقلبی و فاقد مجوز در برخی از فروشگاه‌ها، سوپرمارکت‌ها و مراکز فروش لوازم بهداشتی در استان بوشهر نیز مشاهده شده که بیشتر مربوط به تولیدات غیرقانونی خارج از استان و دارای آدرس‌های جعلی و یا فاقد آدرس معتبر تولیدکننده است، بنابراین هم‌وطنان هنگام خرید دقت لازم را داشته باشند.

وی تأکید کرد: از آنجایی‌که محلول‌ها و ژل‌های ضدعفونی جزو ملزومات دارویی به حساب می‌آیند، بنابراین اولویت عرضه و فروش اقلام نامبرده قابل‌ اطمینان می‌تواند در داروخانه‌ها باشد.

رضایی افزود: از شهروندان تقاضا می‌شود به هیچ‌وجه از برندهای تقلبی و فاقد مجوز آن هم در مراکزی که قابل‌اطمینان نیست این دسته از اقلام را تهیه نکنند تا دچار عوارض جبران‌ناپذیر نشوند و سلامتی آنها به خطر نیفتد.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.