خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، عصمت اسماعیلی: بندر گناوه با جاذبه‌های گردشگری و تجاری یکی از بنادر زیبا و گردشگر پذیر در جنوب کشور محسوب می‌شود که در تمام طول سال به ویژه در ماه‌های پایانی پذیرای هموطنان از اقصی نقاط کشور بوده است.

بازار تجاری این بندر یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری و مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران از سراسر کشور است و به ویژه در سال‌های اخیر از پررونق‌ترین بازارهای تجاری در جنوب کشور و استان بوشهر بوده است.

با شیوع ویروس کرونا در جهان و درگیر شدن استان‌های کشور با این ویروس، بازاریان و کسبه بازار تجاری گناوه به صورت خودجوش و به منظور حفظ سلامت شهروندان و هموطنان و جلوگیری از هجوم مسافران به این بازار در روزهای پرخطر شیوع کرونا، اقدام به تعطیلی کسب و کار خود کردند و این بازار تجاری قریب به دو ماه تعطیل شد.

تعطیلی بازار تجاری و قدیم این بندر برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از ششم اسفند ۹۸ آغاز و تا ۳۰ فروردین ماه امسال ادامه یافت.

اقدام خودجوش بازاریان گناوه در تعطیلی این بازار به گفته مسئولان بهداشت و درمان نقش مهم و مؤثری در پیشگیری از شیوع گسترده این ویروس و وقوع فاجعه کرونایی در این منطقه داشته است.

کسبه و بازاریان گناوه با وجود همه مشکلات مالی و اقتصادی و با توجه به اینکه اسفند و فروردین ماه و تعطیلات نوروز بهترین برهه زمانی برای درآمدزایی و امرار معاش آنان بود از منافع شخصی خود در راستای حفظ سلامت جامعه و مردم گذاشتند و این اقدام قابل تحسین و فداکارانه آنها الگویی برای دیگر بازارهای کشور شد.

با اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند اجتماعی و بازگشایی بسیاری از مشاغل و کسب و کارهای کم خطر با رعایت دستورات و پروتکل‌های بهداشتی در کشور، بر اساس تصمیم جلسه ستاد مقابله با کرونا این شهرستان که با حضور معتمدین و نمایندگان بازاریان در فرمانداری تشکیل شد اجازه بازگشایی بازار گناوه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی داده شد.

اما بازگشایی این بازار تجاری در حال حاضر مشروط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و در در ساعاتی محدود از ۸ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر فعالیت خواهد کرد.

بازگشایی بازار با رعایت بهداشت

دبیر ستاد مقابله با کرونا شهرستان گناوه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تقدیر از همراهی و همکاری مردم بویژه بازاریان در مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: تعطیلی بازار تجاری گناوه توسط بازاریان نقشی مهم در پیشگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا داشت که با همکاری خودجوش بازاریان این خطر رفع شد و این اقدام بازاریان گناوه از نخستین اقدامات پیشگیری از شیوع کرونا در کشور و استان بود.

محمد باز یاری افزود: از بازاریان انتظار داریم در زمان بازگشایی بازار نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام جدی ورزند تا وضعیت شهرستان از لحاظ شیوع بیماری کرونا دچار آسیب نشود و در امان بماند.

وی تصریح کرد: هر پاساژ یک نماینده در گروه واتساپی اصناف داشته باشد تا از هر گونه اطلاع رسانی در خصوص پروتکل بهداشتی و آموزش اطلاع یافته و به اطلاع کسبه پاساژ برساند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه یادآور شد: کسبه باید هنگام فعالیت از ماسک استفاده کنند و ماسک مورد استفاده خود را از داروخانه‌ها تهیه کنند.

وی گفت: محلول ضد عفونی مناسب سطوح و دست توسط شبکه بهداشت معرفی و محل تهیه آن اعلام شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا شهرستان گناوه عنوان کرد: الکل و آب اکسیژنه به مقدار کافی در داروخانه‌های شهر موجود است و مردم نگران اینگونه اقلام بهداشتی نباشند نباشند.

باز یاری ادامه داد: هر پاساژ قبل از باز شدن پاساژ باید ضد عفونی شود.

وی خاطرنشان کرد: هنگام باز شدن بازار بازرسان بهداشت برای آموزش پروتکل‌های بهداشتی به بازاریان حضور داشته باشند.

مشارکت بازاریان در مقابله با کرونا

رئیس اتاق اصناف گناوه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بنا به درخواست کسبه برای بازگشایی واحدهای صنفی خود نشستی در فرمانداری با حضور اعضای ستاد مقابله با کرونا، معتمدین بازار و مسئولان بهداشت شهرستان گناوه مقرر شد که از امروز بازار تجاری گناوه بازگشایی شود.

سید فخرالدین حسینی ضمن تقدیر و تشکر از همراهی بازاریان و کسبه شهرستان گناوه افزود: بازگشایی بازار تجاری گناوه مشروط بر این است که ساعت کار بازار از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۱۴ باشد.

وی گفت: همچنین همه بازاریان و مغازه داران در زمان بازگشایی بازار باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

رعایت همه موازین بهداشتی

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان گناوه نیز گفت: بهداشت هنر پیشگیری از بیماری‌ها است و بازاریان با تعطیلی خودجوش بازار مفهوم بهداشت را به خوبی نمایش گذاشتند.

هادی جوانبخت با اشاره به پروتکل بهداشتی صنوف تاکید کرد: فروشندگان باید ماسک زده و فاصله یک و نیم متری را با مشتری رعایت کنند.

وی بیان کرد: بهتر است درب ورودی مغازه را به گونه‌ای مسدود کرد تا از ورود مشتری به مغازه جلوگیری شود و در چنین مواردی استفاده از پوشش پلاستیکی برای درب ورود بسیار مفید خواهد بود.

جوانبخت افزود: برای صنوفی که امکان عرضه جنس به صورت پیشخوان نیست مشتری حتماً دست‌های خود را با اسپری ضدعفونی استریل کند.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان گناوه توصیه کرد: تا جایی که امکان دارد از دریافت پول نقد پرهیز کنید و دستگاه کارت خوان را در مکانی قرار دهید که مراجعه کننده بتواند از آن استفاده کند و کارت الکترونیکی حتماً توسط مشتری کشیده شود و رسید آن پس از رؤیت مشتری در سطل آشغال مغازه انداخته شود.

بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت و درمان، کسب و کارهای پر خطر تا اعلام عادی شدن شرایط کشور همچنان تعطیل خواهد بود اما باید به خاطر داشت که از سرگیری کسب و کارها و صنوف کم خطر به معنای پایان مقابله با ویروس کرونا و رفع خطرات ناشی از آن نیست.

لذا همچنان باید برای پیشگیری از شیوع این ویروس و حفظ سلامت خود و دیگران دستورات و نکات بهداشتی را با جدیت رعایت کرد‬ و با ادامه رعایت بهداشت فردی‬ و اجتماعی و فاصله‌گذاری ‏اجتماعی‬ ضمن حفظ سلامتی خود و دیگران، مدافعان سلامت را در مبارزه و شکست کرونا یاری داد.‌

با توجه به امکان انتقال بالای این ویروس و ناشناخته بودن رفتار آن، رعایت همه دستورات و پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم و بازاریان در هنگام فعالیت مجدد این صنوف نقش چشمگیری در جلوگیری از شیوع این ویروس خواهد داشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1413144
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.