به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله کردگار صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از نخستین روزهای اعلام رسمی انتشار ویروس کرونا در کشور، در کنار تشکیل ستادهای در سطح کشور و استان بوشهر، ستادی نیز در شهرداری شکل گرفت که وظایفی برای سازمانهای تابعه تعریف شد.
وی با اشاره به وظایف این سازمان پس از شکل گیری ستاد مبارزه با کرونا در شهرداری بندر بوشهر، افزود: در اولین گام ضمن آشنا نمودن خطرات بالقوه انتقال ویروس کرونا، آموزشهای کاربردی لازم به پاکبانان و عوامل جمع آوری پسماندها انجام و ماسک و سایر وسایل محافظتی بین این افراد توزیع شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر تصریح کرد: از آنجا که نگران انتقال ویروس کرونا از زبالههای خانگی به زبالههای آلوده بودیم، تا ۱۶ فروردین ماه تفکیک این نوع زبالهها را منع کردیم تا زمنیههای انتقال احتمالی ویروس مسدود شود.
کردگار با اعلام اینکه کار برداشت پسماندها از ابتدای شروع انتشار ویروس کرونا در اوایل اسفندماه با سرعت و دفعات بیشتری در سطح معابر اصلی و محلات بوشهر انجام شده، بیان کرد: در طی این مدت تمامی محلات شهر بوشهر با چندین اکیپ و استفاده از تجهیزات مناسب ضدعفونی و گندزدایی شده است.
وی بیان کرد: این سازمان فقط طبق پروتکلهای بهداشتی و در راستای قرارداد با تولید کنندگان پسماند عفونی به حمل و نقل پسماندهای عفونی بی خطر سازی شده بیمارستانهای دولتی و مراکزی که مجهز به سیستم اتوکلاو مخصوص بی خطر سازی پسماندهای عفونی میباشند اقدام میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر یادآور شد: در حالی برای حمل پسماندهای اتوکلاو شده، از کارگران آموزش دیده با لباس کار ویژه و خودروی مکانیزه مربوط به سازمان که مخصوص پسماندهای عفونی است استفاده میکنیم که از نظر ارگانهای نظارتی و طبق قانون، میتوانستیم از خودورها معمولی حمل پسماند استفاده کنیم.
کردگار ادامه داد: این سازمان بعد از حمل و نقل پسماندهای بی خطر سازی شده، آنها را در سایت دفن و مجزا از پسماندهای عادی و بر طبق دستورالعملهای بهداشتی و با آهک به صورت مکانیزه دفن میکند.
وی عنوان کرد: خودروی مخصوص پسماند عفونی که با تأیید ارگانهای نظارتی مشغول به فعالیت میباشد بعد از اتمام کار در جایگاه مخصوص، کاملاً شست و شو و ضدعفونی شده و به پارکینگ انتقال داده میشود.