غلامرضا منتظری روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در سالهای ۹۷ و ۹۸ هفت سازه سنگی ملاتی آبخیزداری از محل اعتبارات استانی، ملی و صندوق توسعه ملی با حجم استحصال سالانه ۲ میلیون مترمکعب در بالادست شهرهای کنگان و بنک احداث شد که این سازهها در کنترل و مهار سیل اخیر و جلوگیری از آسیب به تاسیسات و زیرساختهای این شهرها نقش اساسی داشتند.
وی اضافه کرد: این سازهها با کنترل آب سیلاب، کاهش حجم خروجی سیلاب و تاخیر در سرعت جریان روانآب از قدرت تخریبی سیل سوم فروردین ۱۳۹۹ کاستهاند.
منتظری ادامه داد: با توجه به بارش کم سابقه ۱۰۲ میلیمتری باران در بازه زمانی کمتر از یک ساعت و توپوگرافی منطقه که نوار شرقی این ۲ شهر را ارتفاعات با شیب تند در برگرفته است، حجم عظیمی از روانآب از راه درههای فصلی که از میان این دو شهر عبور میکنند، به سمت پایین دست سرازیر شد که بخشی از آن در این سازهها ذخیره و با تاخیر زمانی مناسبی به پایین دست هدایت شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: با توجه به مطالعه حوزه آبخیز شهری کنگان و تهیه طرحهای اجرایی آبخیزداری و آبخوانداری، در صورت تامین اعتبار آمادگی احداث ۱۰ سازه جدید با هدف کاهش آسیب پذیری شهرهای کنگان و بنک در مقابل سیلهای مخرب احتمالی آینده وجود دارد.
سیلاب روز یکشنبه هفته جاری در شهرستان کنگان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بوشهر جان سه تن را گرفت و به تاسیسات زیربنایی شهری و روستایی، منازل مسکونی خسارت رساند و باعث تلف شدن دامها شد.