سعید کشمیری روز شنبه در شورای پدافند غیر عامل استان بوشهر افزود: براین اساس ساعت کاری دستگاههای اجرایی از امروز ۱۰ اسفند ماه از هشت صبح تا ۱۳ تعیین شده است.
وی بیان کرد: این تصمیم برای مدت یک هفته در استان اجرایی میشود و در خصوص تمدید آن دوباره تصمیم گیری میشود.
کشمیری اضافه کرد: البته دستگاههای خدماتی از جمله بانکها، شهرداریها بخش خدمات و بخش درمانی استان از این تصمیم مستثنا هستند.
وی گفت: توصیه ما به استفاده از میز خدمت، دورکاری و تا بتوانیم این مسائل را هرچه کمتر در معرض شیوع قرار دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص موارد مشکوک به بیماری کرونا در استان گفت: مراجعههایی به بیمارستانها و درمانگاههای مختلف داشتیم و تاکنون ۵۰ مورد مشکوک مراجعه و معاینه و از این تعداد ۲۰ مورد نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع ارسال شده است.
کشمیری افزود: اگر مورد مثبتی باشد در آزمایشهای اولیه اطلاع داده میشود که تاکنون موارد اولیه مثبتی در استان گزارش نشده و حتی چهار موردی که ما به آنها مشکوک قطعی بودیم آزمایش آنها منفی بوده است.
وی تاکید کرد: البته این دلیل نمیشود که آلودگی در استان وجود ندارد با توجه به اینکه چهار استان اطراف استان بوشهر به این بیماری آلوده هستند به طور قطع این انتقال به استان صورت میگیرد ولی مردم باید با حفظ خونسردی و با رعایت کامل نکات بهداشتی با این مساله برخورد و مسائلی که آموزش داده میشود را رعایت کنند.
کشمیری گفت: همچنین مردم به شایعهها توجه نکنند و اگر مورد مثبتی باشد به طور یقین مسئولان به مردم اطلاع رسانی میکنند چرا که دلیلی برای پنهان کردن موضوع وجود ندارد و قابل پنهان کردن نیست این بیماری یک بیماری مشخص است.
وی اضافه کرد: در این شرایط تنها به همکاری مردم، دستگاههای اجرایی، فضای مجازی و رسانه ها نیاز داریم تا ضمن رعایت نکات پیشگیرانه در صورت آلودگی بتوانیم به راحتی از این شرایط گذر کنیم.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا استان بوشهر گفت: ویروس کرونا از راه دهان به سطوح پرتاب میشود به خصوص سطحهای فلزی، میزها ودستگیرهها بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند به همین دلیل در صورت برخورد دستمان با این وسایل از تماس دست با چشمان و دهان خودداری و بلافاصله دستها را با آب و صابون بشوئیم و درصورتی که در دسترس نبود با اسپری الکل و آب دستهای خود را تمیزو سطوح را با وایتکس رقیق شده با یک دستمال تمیز کنیم.
وی با تاکید بر حفظ امنیت روانی کودکان گفت: بیماری کرونا یک بیماری شبه نفلوآنزاست و از این بیماریها در جامعه همیشه وجود داشته و نباید این مساله را ترسناک کنیم هرچند ترس وقتی وجود دارد که این مسائل را رعایت نکنیم البته ما با رعایت موارد بهداشتی می توانیم این بیماری را کنترل کنیم.
دبیرستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر در خصوص کیتهای تشخیصی گفت: کیتهای تشخیص این بیماری بسیاردقیق و آزمایشگاهی است برهمین اساس مردم فریب آدمهای کلاهبردار را نخورند که ما کیت تشخیصی داریم و به راحتی بیماری را می توانیم تشخیص بدهیم.
وی افزود: دانشگاههای کل کشور مجبور هستند نمونه هایی که با روشهای خاصی از گلوی بیمارمشکوک گرفته میشود را در محیط مشخصی با حفظ زنجیره سرما در دمای پایین به آزمایشگاه مرجع بفرستند.
کشمیری ادامه داد: کیتها درهفته جاری در اختیار دانشگاههایی که توانایی انجام این آزمایشها را دارند قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: در زمان حاضر اولویت با استانهای درگیربیماری با درصد شیوع بالا سهمیه بیشتری خواهند گرفت و استان بوشهر نیز هر وقت در معرض شیوع قرار بگیرد سهمیه بیشتری خواهد گرفت.
کشمیری یادآور شد: در زمان حاضر به هیچ دانشگاهی به غیراز آزمایشگاه مرجع کیت تشخیص داده نشده است برخی دانشگاهها خودشان شروع کردند و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز شروع کرده که اگر امکانش باشد آزمایش پی سی آر را انجام دهد.
وی تاکید کرد: مردم به خبرهای خام توجه نکنند خبرهایی ارزش دارد که بعد از آزمایش و کاملا محرز باشد تا امنیت روانی جامعه از بین نرود.
کشمیری گفت: در این شرایط باید به همدیگر اعتماد کینم تا بتوانیم از این مرحله بحرانی به سلامت عبور کنیم.
وی در خصوص برخی کمبودها در بیمارستانها گفت:کمبود وجود دارد و قابل انکار نیست همکاران من در این شرایط با همه کمبودها در حال خدمت رسانی هستند
کشمیری افزود: سهمیه هایی به استان رسیده و توزیع شده شب گذشته نیز یک سهمیه ای مشمول لباس و ماسک به استان رسید وتوزیع شده اما مصرف با توجه به بیماران خیلی بالاست.
وی افزود: واردات ماسک و وسایل حفاظتی آزاد شده و میلیونها مساک وارد شده و در اختیار بیمارستانها قرار می گیرد این مشکل به طور اساسی با این محمولهای که از خارج از کشور وارد شده بر طرف می شود.
کشمیری گفت: در بحث الکل که نیاز زیادی داشتیم با تولیدات داخل استان با ۷۰ درصد که احتیاجی به رقیق کردن نیز ندارد در اختیار داروخانه ها قرار گرفته وماسک هم دولت اعلام کرده که واردات انجام و تولید را افزایش دادیم.
براساس مصوبه کمیته پدافند غیرعامل استان بوشهر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان به عنوان دبیر ستاد مقابله با کرونا و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هم سخنگوی این ستاد معرفی و مقرر شد هر گونه مصاحبه و اطلاع رسانی در مورد کرونا در استان از سوی رئیس دانشگاه یا یکی از معاونان به انتخاب رئیس دانشگاه انجام شود.
شهرداران موظف شدند نسبت به ضدعفونی کردن وسایل نقلیه عمومی و اماکن پرتردد در شهرها اقدام کنند و دفتر شهری استانداری مسئول پیگیری این مصوبه شد.
نیروهای نظامی مستقر در استان هم با استفاده از امکانات در اختیار مکلف شدند به ضدعفونی کردن مکان های مختلف اقدام کنند.
اداره کل راهداری حمل و نقل استان موظف شد ضمن ضدعفونی کردن ترمینال های مسافری و اتوبوس ها نظارت لازم برای این کار را هم انجام دهد.
ادارات تعزیرات، نیروی انتظامی، بازرسی سازمان صنعت و معدن نسبت به بررسی اقلام مورد نیاز در استان اقدام و در صورت مشاهده احتکار اقلام مورد نیاز از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده، با خاطیان قاطعانه برخورد کنند.
اداره کل اموال تملیکی موظف شد اقلام مورد نیاز را طی یک صورت جلسه همین امروز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان مکلف شد نسبت به تهیه وسایل مورد نیاز پرستاران و پزشکان در استان اقدام کند.
دانشگاه علوم پزشکی موظف شد در راستای مقابله با کرونا و اقدامات انجام شده در شهرستانها ، یکی از مدیران خود را مامور نظارت بر بیمارستانهای شهرستان کند.
در این جلسه مقرر شد سازمان صمت تدابیری اتخاذ کند تا نانوایی های استان نان را به صورت بسته بندی به فروش برسانند.
صدا و سیما نسبت به تعریف برنامه ای با عنوان ساعت سلامت اقدام کرده تا در این برنامه و یک ساعت مشخص رئیس دانشگاه علوم پزشکی و متخصصان مربوطه در مورد کرونا اطلاع رسانی کنند.
در این جلسه مقرر شد اماکن اقامتی در استان از جمله مدارس از پذیرش مسافران نوروزی تا زمان اعلام دانشگاه علوم پزشکی خودداری کنند.
رعایت اصول بهداشتی در منطقه پارس جنوبی از سوی متولیان امر با جدیت دنبال شود.
بر اساس تصمیم اعضا جلسه، تالارهای عروسی در استان هم تا اعلام دانشگاه علوم پزشکی تعطیل اعلام شود.