دکتر سعید کشمیری روز شنبه در نشست مدیریت بحران استان بوشهر افزود: این درحالی است که سایر بیماریهایی که ویروس آنها از همین خانواده است شامل سارس و مرس ۳۳ و ۳۵ درصد مرگ و میر دارند.
وی بیان کرد: ویروس کرونا در کشور وارد شده و تاکنون ۱۸ نفر به این ویروس مبتلا و چهار نفر جان باختهاند اما شمار مبتلایان به این بیماری افزایش چشمگیری نداشتهاست.
کشمیری اضافه کرد: هرچند در استان بوشهر موردی از ابتلا به ویروس کرونا تاکنون مشاهده نشدهاست اما این باعث نمیشود تصور کنیم موردی از بیماری این استان را تهدید نمیکند.
وی بیان کرد: بررسیها نشان میدهد بیمارانی بیشتر در معرض خطر هستند که از قبل بیماریها زمینهای داشتهاند مانند فردی که دیابت دارد و نمیداند که مبتلا به دیابت است و یا بیماری قلبی و عروقی و افرادی که سن بالایی دارند وتنها با رعایت بهداشت عمومی امکان مقابله با ویروس کرونا وجود دارد.
کشمیری، تب، سرفه و تنگی نفس و برخی علائم گوارشی از جمله اسهال از جمله نشانههای ابتلا به ویروس کرونا است البته هر تب و سرفهای نیز نمیتواند بیانگر ویروس کرونا باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر اضافه کرد: وحشتی که در جامعه رخ داده بیشتر آن مربوط به استرس است و در این شرایط جامعه به آرامش بیشتری نیاز دارد.
وی با بیان اینکه افرادی که بیماری زمینهای دارند، سالمندان، کودکان و زنان باردار بیشتر درتهدید این ویروس قرار دارند بیان کرد: این اطمینان را به جامعه میدهیم افرادی که علامت دار هستند به راحتی قابل شناسایی است.
کشمیری گفت: راههای انتقال ویروس کرونا از راه هوا، ارتباط نزدیک با فرد مبتلا، دست زدن به وسایل آلودهاست در این شرایط باید به طور مداوم دستها را شست، از دست دادن و روبوسی با افراد دارای نشانه تنفسی و با همدیگر خودداری شود و در این ارتباط کمپینی برای دست ندادن به یکدیگر راهاندازی شود تا پیک بیماری از بین برود.
وی تاکید کرد: شستن دستها به طور مداوم و در زمانهای موردنیاز، خودداری از دست دادن و روبوسی، پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه، رعایت فاصله با بیماران و پیشگیری از تماس با حیوانات اهلی و وحشی و همچنین خوردن غذاهای نیم پز تا زمانی که پیک بیماری از بین برود.
کشمیری گفت: توصیه ما این است که از تجمعهای غیر ضروری از جمله اردوهای دانشآموزی و دانشجویی خودداری شود.
وی از شهرداریها خواست که مرتب وسایل نقلیه عمومی را شستوشو کنند و پاکسازی سرویسهای بهداشتی عمومی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر اظهار داشت: این بیماری با صابون مایع، شستوشوی دست و رعایت بهداشت فردی از بین میرود همچنین ایمنی غذایی بسیار مهم است، زیرا عمده ورود این ویروس به چرخه انسانی ناشی از گوشت برخی از حیوانات بوده که در آنجا مصرف میشدهاست.
کشمیری افزود: علاوه بر رعایت بهداشت فردی و موارد لازم در مدارس و دانشگاهها و ادارات، تصمیمگیری لازم درزمینه نمایشگاهها و تجمعها انجام شود و توصیه پزشکی این است که از اردوهای غیر ضروری و تجمعها جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: توصیه ما ادامه تعطیلی مدارس نیست چون موردی در استان بوشهر مشاهده نشدهاست، ولی در صورت رخداد چنین موردی باید در مورد تعطیلی مدارس نیز تصمیمگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: کرونا ویروس سریع از بین می رود و مدت زیادی را در خارج از بدن دوام نمیآورد.
وی گفت: ویروس کرونا تا چندین ساعت روی سطوح دستگیره درباقی میماند و درب اتاق، درقندان و حتی خودکار میتوانند ناقل کرونا باشند به همین دلیل باید توصیههای لازم رعایت شود.
این مسئول با بیان اینکه دلیل اهمیت این بیماری نوپدید بودن آن است، ادامه داد: نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست، داروی پیشگیری خاصی نیز وجود ندارد و برای کسانی که علائم بیماری را ندارند به هیچ وجه نیازی به استفاده از ماسک وجود ندارد
وی یادآور شد: اگر موردی از بیماری مشاهده شود و افزایش یابد در مورد اختصاص یک بیمارستان مشخص برای مبتلایان وجود دارد و تصمیم گیری میشود ولی همه بیمارستانها در زمان حاضر موظف به پذیرش افراد و سرویس دهی به آنها هستند.