مجید خورشیدی چهارشنبه شب در آیین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجردر بوشهر افزود: جغرافیای خاص جنوب سازنده فرهنگ، تاریخ و ادبیات این منطقه از کشور است و در این بین استان بوشهر مهد ادب، نماد مقاومت و ایستادگی در برابر بیگانگان و الگوی فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
وی بیان کرد: اگر موسیقی محلی از خطه جنوب گرفته شود مردمان این منطقه یا مراجعه کنندگان به این شهر قطعا گمشده ای گرانبها را دنبال می کنند.
خورشیدی گفت: جغرافیای جنوب با مولفههای منحصربهفرد خود همواره در جهان متفاوت بوده و بار سنگین تاریخی ماندگار را به دوش می کشد.
معاون استاندار بوشهر افزود: نظام قدرتمند صنعتی و نظامی از جنوب کشور شکل گرفته و دروازه ورود اولینها به کشور بوده است.
خورشیدی همچنین به موسیقی و ریتم خاص این منطقه که همانند هوای جنوب تشنه و داغ است اشاره کرد و افزود: مردم جنوب همه موسیقی میدانند و این هنر در شکل های مختلف و جزء جزء زندگی آنها حضور دارد.
وی افزود: پیشینیان فرهنگ ها و آیین های متفاوتی را به یادگار گذاشته اند که موسیقی محلی به عنوان فرهنگ بارز این منطقه شناخته می شود.
خورشیدی ادامه داد: زبان آثاری که در جنوب خلق میشوند عمدتاً خاص و موید ویژگی زندگی این اجتماع است.
خورشیدی عنوان کرد: موسیقی رزمی و بزمی و همچنین موسیقی در حین کار بر دریا از دیگر مولفههای مردم جنوب است که میتوان از جمله آنها به سور تا سوگ، از گهواره تا عروسی و عزا و حتی بعد از عزا موسیقی در این خطه اشاره کرد.
وی استان بوشهر را گنجینه خلیج فارس دانست و افزود: اقشار هنرمند و فرهنگیان این استان شایسته حمایت و تجلیل هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند تا به تولید آثار فاخر هنری دست یابند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر عنوان کرد: انتقال فرهنگ موسیقی به نسل های آینده یک امر ضروری و بهترین راه مقابله با تهاجمات فرهنگی است.
رئیس انجمن موسیقی استان بوشهر نیز در این آئین گفت: هنر ریه اجتماعی است که هوای تازه به رگهای اجتماع میرساند و موسیقی بعنوان یک سرمایه اجتماعی در ایجاد شور و نشاط اجتماعی در رویدادهای مختلف ضروری است.
حماسه حق پرست افزود: اندیشه و عاطفه مهمترین مولفه موفقیت در حوزه موسیقی است.
وی ادامه داد: برگزاری بزرگترین رویداد موسیقیایی کشور در استان جز با حمایت و همکاری پیشکسوتان و هنرمندان عرصه موسیقی میسر نبود.
پخش کلیپ از برگزاری جشنواره، اجرای موسیقی گروه مفتون، و تقدیر از گروه های حاضر در جشنواره و اجرای موسیقی های محلی مختلف بوشهر (چاوشی خوانی، خیام خوانی، نیمه خوانی، شروه خوانی، مثنوی خوانی و دمام زنی) دیگر برنامه های این آئین بود.
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور ۱۱ گروه موسیقی محلی و پاپ به مدت هفت روز در استان بوشهر برگزار شد.