رضا دبیری‌نژاد روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: فرهنگ ساحل نشینی خلیج فارس فرهنگ مدارا، گفت‌وگو و تولید فرهنگی است.

وی بیان کرد: شرایط اقلیمی، طبیعی و زیست مردم بوشهر به گونه‌ای است که جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی و تاریخی آن به هم پیوسته است و این مدام از طریق تعامل و تبادل تولید فرهنگی کرده واین باعث شده جنبه‌های مختلف فرهنگی به وجود آید و چنانچه می‌بینیم در بافت قدیم این استان کنیسه، کلیسا و مسجد در کنار هم هستند.  

دبیری‌نژاد اضافه کرد: در موزه پزشکی بوشهر داد و ستد و نمونه‌های اولیه که از کشورهای مختلفی از جمله آیینهای زار و درمان‌های محلی که از کشورهای آفریقا و ملل دیگر وارد شده‌است بخوبی دیده می‌شود.

کارشناس موزه‌داری و رئیس موزه ملک در تهران اضافه کرد: اینها ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی هستند که در آیین و فرهنگ بوشهر وجود دارد و برای استان فرصتی ایجاد می‌کند که بتواند فضای موزه‌داری و گردشگری را برای خود پویاتر و فعال‌تر کند.

دبیری‌نژاد اضافه کرد: امروز دوره موزه‌های بزرگ گذشته و بیشتر به سمت موزه‌های موضوعی کوچک و فرهنگ محلی مثل موزه پزشکی توجه می‌شود که به تنوع و پایداری فرهنگی و فرهنگ بومی و توسعه پایدار دست پیدا ‌کنیم.

کارشناس موزه‌داری و رئیس موزه ملک در تهران گفت: این موزه‌های کوچک و متنوع امکان مشارکت مردمی را بیشتر فراهم می‌کند طوریکه تنوع خانه‌های تاریخی در بوشهر هر کدام می‌تواند موضوع یک موزه باشد و با جلب مشارکت مردمی تلاش شود بوشهر ظرفیت‌های تاریخی، معماری و بافت خود را از دست ندهد.

دبیری‌نژاد ادامه داد: از طرفی با ایجاد قابلیت‌هایی از جمله موزه اقامتگاه بوم‌گردی و یا سایر پدیده‌های دیگر در حوزه گردشگری به‌نوعی فضای کارآفرینی، اشتغال و فعالیت اجتماعی بوم‌آورد، فراهم کرد.

وی بیان کرد: این بوم آوردی سبب می‌شود مردم خود حافظ فرهنگ خود و پیوندی بین گذشته و امروز آنها ایجاد شود در این شرایط تداوم فرهنگی انجام و هویت خود را از دست ندهند بلکه از هویت خود به عنوان فرصتی برای پاسخ به نیازهای امروز استفاده کرد.

دبیری‌نژاد ادامه داد: در یک دوره زمانی در موزه‌ها تنها به اشیا توجه می‌کردیم ولی اکنون موزه‌ها به عنوان پدیده اجتماعی در دل جامعه هستند و نمی‌توانند جدا از جامعه باشند برای همین اگر پدیده‌ای باشد که به نیازها و شرایط جامعه پاسخ ندهد به آنها توجه نمی‌شود.

وی بیان کرد: برای همین تلاش می‌شود موزه‌های امروز به نیازها و شرایط اجتماعی پاسخ دهند و از این راه فضای تعاملی و مشارکتی ایجاد کنند و این سبب می‌شود موزه‌ها در شهر بدون دیوار باشند.

کارشناس موزه‌داری و رئیس موزه ملک در تهران گفت: تجربه‌های متنوع از اشیا در موزه‌ها برای جلب مخاطب و لذت بردن و پاسخ به نیازهای امروزی جامعه از جمله اشتغال آفرینی، هویت آفرینی، توسعه دانش و علم و پیوند علوم گذشته با امروز استفاده می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.