مسعود خوارزمی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: براساس برنامه پیش‌بینی شده تا پایان آذرماه امسال یکهزار و 618 هکتار انجام شد و 923 هکتار نیز در دست اجراست که باید تا پایان سال زراعی جاری اجرا شود.

وی بیان کرد: دشتستان، دشتی و تنگستان از جمله شهرستان‌هایی است که در زمینه تجهیز زمین‌های کشاورزی خود به سیستم آبیاری تحت فشار در سال جاری اقدام کردند.

خوارزمی نیا اضافه کرد: امسال برای اجرای این طرح‌ها 50 میلیارد تومان اعتبار برای استان در نظر گرفته شده‌است.

مدیرآب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: بیش از 86 هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی آبی استان بوشهر است که تاکنون 35هزار و 297 هکتار از این زمین‌ها و باغ‌ها به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌است که از این میزان هفت هزار هکتار باغی و 28 هزار هکتار زراعی است.

وی یادآور شد: براساس اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار در استان بوشهر در زمان حاضر 48 درصد از این زمین‌ها مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است که رقم خوبی در کشور به شمار می‌رود.

خوارزمی نیا اضافه کرد: شهرستان‌های دشتستان با 11هزار و 761 هکتار، دشتی 9هزار و 418، دیر هفت هزار و 40 هکتار و تنگستان یکهزار و 869 بیشترین سهمیه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار را در استان بوشهر به خود اختصاص داده‌اند.

وی در باره برقی کردن چاه‌های کشاورزی استان بوشهر گفت: در زمان حاضر برقی کردن چاه‌های کشاورزی از مهمترین طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی است که براساس انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت بهینه سازی مصرف انرژی و شرکت توانیر متعهد هستند در مدت سه سال 75 هزار حلقه چاه کشاورزی را در کشور برق‌دار کنند.

خوارزمی‌نیا اضافه کرد: دراین ارتباط سه هزار و 621 حلقه چاه کشاورزی در استان بوشهر واجد شرایط برق‌دار شدن است که از این شمار امسال براساس هماهنگی انجام شده با شرکت توزیع نیروی برق استان 369 حلقه چاه برای برقدار شدن معرفی شده‌است.

وی یادآور شد: یکی از منابع آبی استان بوشهر سفره‌های زیرزمینی هستند که در زمان حاضر 13هزار و 600 حلقه چاه کشاورزی در این استان وجود دارد که از این شمار هشت و 122 حلقه مجاز است و یکهزار و 600 حلقه از آنها برق دارند و پنج هزار و 478 حلقه غیرمجاز است.

خوارزمی نیا گفت: همچنین در زمان حاضر 157 دهنه چشمه و 146 رشته قنات نیز در استان بوشهر دایر است.

وی آبهای سطحی را از جمله دیگر منابع آبی استان بوشهر عنوان کرد و اضافه کرد: دالکی، شاپور، حله و باهوش از جمله رودخانه‌هایی هستند که به‌عنوان منبع آبی استفاده و روی آنها ابنیه، تاسیسات آبی و بند انحرافی احداث شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: 34 میلیارد و 830 میلیون ریال میزان اعتبار ابلاغی از محل اعتبارات استانی است که برای اصلاح شیوه آبیاری نخیلات، احداث و بهسازی کانال‌های آبیاری، مرمت و لایروبی قنات‌ها و احداث جاده‌های بین مزارع  هزینه می‌شود.

خوارزمی نیا با اشاره به اجرای طرح نخلستان ( اصلاح شیوه آبیاری نخیلات) اظهار داشت: این طرح در 34هزار و 250 هکتار از باغ‌های دشتستان اجرا که در مرحله نخست اجرای آن 10هزار و 100 هکتار (شامل 2هزار و 400 هکتاری بخش سعدآباد و هفت هزار و 700 هکتاری آبپخش و کلل )  به مرحله اجرا رسیده و در تفاهم‌نامه‌ای با استانداری، سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو باید اجرا شود.

وی گفت: تاکنون مطالعه و طراحی و شروع عملیات اجرایی 2هزار و 200 هکتاری سعدآباد با پیشرفت فیزیکی 65 درصد به عنوان بزرگترین طرح کشور که برای اولین بار در این سطح با لوله یو پی وی سی در دست اجراست.

خوارزمی‌نیا ادامه داد: همچنین از طرح هفت هزار و 700 هکتاری نخیلات آبپخش و کلل نیز در فاز نخست سه هزار و 160 هکتار وارد فاز شده اجرایی و در حال تجهیز کارگاه است و به صورت پایلوت در سطح 170 هکتار نخیلات آبپخش به اجرا درآمده‌است.

وی بیان کرد: همچنین از محل اعتبارات ملی نیز امسال هشت میلیارد و 462 میلیون ریال برای احیا و لایروبی چهار رشته قنات در دشتستان، دشتی، جم و دیر،، اجرای عملیات آب و خاک تعاونی تولید( احداث 3.5 هکتار جاده بین مزارع در دشتی و دشتستان، تجهیز و نوسازی زیرسدهای مخزنی و ساختمان‌های شبکه‌های آبیاری و زهکشی حوضه موند) اجرا می‌شود.

خوارزمی نیا یادآور شد: همچنین انجام مطالعات اصلاح شیوه آبیاری شبکه شبانکاره در سطح هشت هزار و 700 هکتار، انجام مطالعات اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آبپخش هفت هزار و 800 هکتار، مرحله اول و دوم زهکشی اراضی راهدار رود حله جنوبی در سطح 400 هکتار مطالعات اجتماعی طرح سه هزارو 160 هکتاری آبپخش، مطالعات اجتماعی طرح 2هزار و 500 هکتاری شبانکاره، مطالعات اجتماعی 2هزا رو 400 هکتاری سعدآباد با سه میلیارد و 797 میلیون ریال اعتبار امسال اجرا می‌شود. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.