بیشتر اسباب بازیهای باکیفیت علاوه بر تایید و نشان استاندارد ملی ایران که پس از سنجشها روی آن درج میشود، نشان و هشدار مخصوص سن مصرف کننده از نقطه نظر ایمنی را نیز دارد که والدین کمتر به این موضوع توجه دارند.
رئیس اداره استاندارد گناوه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کودکان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند زیرا قادر به تجزیه و تحلیل حوادث پیرامون خود و عکسالعمل به منظور پیشگیری از بروز حادثه نیستند.
قدرت الله شاهین زاده افزود: با توجه به اینکه اسباب بازی برای کودکان زیر ۳ سال میتواند حوادث جبران ناپذیری ایجاد کند، والدین باید در هنگام خرید به نکات ایمنی و علامت استاندارد آن دقت و آگاهی کامل داشته باشند.
وی گفت: انتخاب درست و استفاده صحیح از اسباب بازی میتواند کمک شایانی در جلوگیری از عواقب ناگوار برای خانوادهها داشته باشد.
شاهین زاده افزود: اسباب بازیهای تولیدی داخلی و وارداتی بلحاظ مشکلات فیزیکی احتمالی شامل لبه و نوک تیز، سقوط، کشش، فشردگی، مواد، استفاده درست و نادرست، پرتاب و انواع صداها مورد آزمونهای استاندارد قرار میگیرد.
وی ادامه داد: طراحی و تولید طبق مقررات استاندارد و رعایت نشانهگذاری و هشدارهای صحیح روی اسباب بازی به جلوگیری و کم شدن شدت حادثه کمک میکند.
وی به حوادث ناشی از اسباب بازی اشاره کرد و گفت: والدین باید به وجود قطعه کوچک در اسباب بازی کودکان زیر سه سال توجه ویژه کنند زیرا که با توجه به اقتضای سنی که دارند به خوردن آن روی میآورند که این اقدام باعث انسداد مجرای تنفسی و از دست دادن جان آنان میشود.
شاهین زاده یادآورشد: توپهای کوچک، تیلهها، مهرههای منچ و تاس از وسایل بسیار پرخطر برای کودکان زیر سه سال است.
وی گفت: تمامی اسباب بازیهایی که بعد از ورود به دهان یا به ترتیبی قطعه کوچکی از آنها جدا میشود برای کودکان زیر سه سال مناسب نیست.
رئیس استاندارد گناوه به حوادث و خطرهای ناشی از بادکنک اشاره کرد و افزود: بادکنک در اثر بلعیدن و یا ترکیدن پس از باد شدن میتواند براحتی مجرای تنفسی را مسدود کرده و باعث مرگ کودک شود.
وی بیان کرد: استاندارد، تعیین حداقل ضخامت پوسته بادکنک، درج اطلاعات و هشدارهایی را روی بستهبندی بادکنک الزامی کردهاست.
شاهین زاده در خصوص حوادث مربوط به عروسکهای پرشده گفت: این عروسکها که بین دختر بچهها بسیار محبوب هستند خطراتی مثل خفگی میتواند همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: مواد پرکننده عروسکها نباید آلوده و بافت پارچهای آن عروسک نباید در حدی درشت باشد که مواد پر کننده از آن بیرون بیاید.
رئیس استاندارد گناوه به حوادث ناشی از اسباب بازیهای پرتابی اشاره کرد و گفت: استاندارد اسباب بازی وجود پرتابهای که قطعه کوچک محسوب شود را جایز نمیداند.
وی افزود: : اسباب بازیهای سوارشدنی که دارای چرخ زنجیر مثل دوچرخه باشد ،خطر قطع اعضا بدن کودک و ایجاد جراحت و لهیدگی و اسباب بازیهای سوارشدنی شارژ شدنی از نقطه نظر میزان سرعت، خطر واژگونی، مقدار تحمل بار، میزان تحمل برخورد به مانع را درپی دارد که در آزمونهای استاندارد مورد بررسی قرار میگیرند.
- کدخبر: 1319263
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد