سید کمالالدین شهریاری روز یکشنبه در آئین تجلیل از راهداران و رانندگان استان بوشهر افزود: به همین دلیل نقش ایران در بحث ترانزیت به عنوان یکی از راههای توسعه مهم و ضروری است.
وی ادامه داد: ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، سیاسی و امنیتی و همسایگی در کنار آبهای آزاد نقش مهم و حساسی در ارتباط شرق به غرب و شمال به جنوب دارد به همین دلیل حمل و نقل در ایران به عنوان یکی از زیرساختهای توسعه داخلی، منطقهای و بین المللی به شمار میرود.
شهریاری بیان کرد: حمل و نقل از شاخصهای مهم توسعه در کشور است و هیچ رشدی بدون توجه به این بخش در هیچ زمینهای رخ نمیدهد، در زمان حاضر جادهها، ناوگان حمل و نقل، رانندگان و شرایط جوی و آئین نامهها از مولفههای مهم نرمافزاری به شمار میرود.
شهریاری اضافه کرد: هرچقدر جادهها به لحاظ مهندسی و کیفیت بهتر ساخته شود و ناوگان حمل و نقل جوانتر، به روز تر و سالم تر باشد و رانندگان کارآزمودهتر، باتجربهتر و از نظر جسمی باکیفیتتر باشد و شرایط جوی مناسب باشد حمل و نقل بهتر انجام میشود.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت این نرم افزارها و مقررات گفت: هرچند جادهها با استانداردها فاصله دارند اما بیشترین عامل تصادفها در کشور مربوط به عامل انسانی است که در صورت رعایت قوانین و مقررات این آمار کاهش مییابد.
شهریاری اضافه کرد: آمار تلفات و تصادفها در جادههای کشور نسبت به کشورهای توسعه یافته بالاتر است و براساس بررسیها بیشترین عامل آن نیز توجه نکردن به جلو و رعایت نکردن قوانین و مقررات است .
مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان بوشهر نیز گفت: این استان دارای ۲هزار و ۱۵۷ کیلومتر راه روستایی آسفالت از استان های پیشرو کشور در این زمینه است.
سید حمید رضا علم افزود: تنها ۷۷ کیلومتر راه روستایی در این استان وجود دارد که هنوز آسفالت نشدهاست و این راهها نیز بیشتر در مسیر روستاهای زیر ۲۰ خانوار جمعیت واقع است.
وی اضافه کرد: افزود: براساس برنامهریزی این سازمان، امسال در قالب طرح "ابرار" قرار است تا پایان سال ۲هزار کیلومتر از جادههای روستایی کشور آسفالت شود که سهم استان بوشهر در این طرح ۲۸ کیلومتر است.
وی اضافه کرد: با اجرای این سهمیه مابقی جادههای روستایی استان بوشهر نیز تا نیمه اول سال آینده آسفالت میشود در این صورت بوشهر به عنوان نخستین استان کشور است که همه راههای روستایی آن آسفالت است.