ژیلا مهدی آقایی روز یکشنبه در آیین افتتاحیه طرح ملی محیط یار در بوشهر افزود: طرح محیط یار یک طرح آموزشی در حوزه دانش آموزشی است که تاکنون در برخی از استانهای کشور با موفقیت اجرا و حوزه گستردهای از دانشآموزان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی بیان کرد: این طرح با هدف قرار دادن جامعه دانشآموزی بعنوان یکی از مخاطبان بسیار موثر در حوزه محیط زیست را نشانه گرفته که امید است در استان بوشهر نیز بخوبی این مهم محقق شود.
مهدی آقایی ادامه داد: در پایان این طرح باید دانشآموزانی داشته باشیم که علاوه بر آگاهی و بینش کافی در حوزههای مختلف زیست محیطی افرادی متعهد، عاشق و حافظ محیط زیست باشند.
وی گفت: در حوزه آموزش های محیط زیستی ثابت شده که فراگیری در این سنین بالاتر و اثرگذاری بیشتری دارد در واقع هر چه از سنین پایین تر چنین آموزشهای محیط زیستی آغاز شود تاثیرگذاری بیشتری شاهد خواهیم بود.
مهدی آقایی بیان کرد: در این زمینه مقرر شده طرح آموزشی محیط یار در تمامی استانهای کشور اجرایی شود.
وی افزود: شاید در برخی موارد اجتماعی فکر کنیم مسئولیت اجتماعی باید در حوزه درمان و یا سایر حوزههای فرهنگی هزینه کنیم که اینها به جای خودش درست است اما دنیا اکنون به رویکردهای نوینی در حوزه مسئولیت اجتماعی و حتی خیریههای محیط زیستی رسیده است.
مهدی آقایی اضافه کرد: در واقع کار خیری که در حوزه محیط زیست انجام میشود به دلیل اینکه حوزه گستردهای در اجتماع پوشش میدهد میتواند بسیار موثرتر از برخی از حوزههای خاص خیریه باشد.
وی گفت: در این زمینه اینکه استان بوشهر به طرح های آموزشی بویژه طرح محیط یار توجه و همکاری بخشهای خصوصی و دولتی را جذب کردند بسیار ارزشمند است.
مهدی آقایی ادامه داد: در حوزه آموزش دانش آموزان آموزشهای مستقیم به طور صرف محیط زیستی هرچند اثرگذار است و میتواند انتظارات برآورده کند اما اموزهای غیر مستقیم تاثیرهای بسیار عمیقتری در دانشآموزان ایجاد میکند.
وی بیان کرد: باید با روشهای خلاقانه و نوین آموزشی بتوانیم در عین آموزشهای مستقیم با آموزشهای غیرمستقیم نگاههای متفاوت دانش آموزان را شناسایی و نقطه هدف را مدنظر بگیریم تا دانش آموزان در پایان دوره قشری متعهد به محیط زیست باشند.
مهدیی آقایی اضافه کرد: حدود ۲۰ میلیون دانش آموز داریم که تمام دانش آموزان خانوادههایی را زیر پوشش دارند که باید از این ظرفیت برای ورود محیط زیست به زندگی مردم و یک ارزش غیرقابل ملاحظه بخوبی استفاده کرد.
رئیس اچ.اس.ایی شرکت پتروشیمی پارس به عنوان شرکت حامی طرح محیط یار در استان بوشهر نیز گفت: پروژه محیط یار در استان بوشهر با همکاری ادارههای کل حفاظت محیط زیست و آموزش و پرورش این استان و حمایت شرکت پتروشیمی پارس اجرایی میشود.
محمود شریفی کیا افزود: محیط زیست امروز برای ما نیست بلکه سرمایهای برای آیندگان است همان طور که گذشتهگان نیز اقدامهایی انجام دادند تا امروز بتوانیم در محیط کنونی زندگی کنیم.
وی ادامه داد: نقش شرکتهای نفتی و پتروشیمیها در حفظ محیط زیست بسیار پررنگ است از همان نقطه ابتدایی تولید هر گونه کار میتواند هم نقش منفی و هم نقش مثبت داشته باشد.
شریفی کیا گفت: در این راستا تلاش کردیم تا از همان ابتدا نقش مثبت اجرا و با کاهش و کنترل آلایندگیها این نقش را بخوبی اجرا کنیم.
وی عنوان کرد: تمام محصولات پتروشیمی از لحظه نخست تا لحظهای که در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد تحت کنترل و پایش است تا در تمام مراحل از بروز حوادث زیست محیطی جلوگیری شود.
شریفی کیا افزود: برگزیده صنعت سبز کشور در سال ۹۵، نصب سیستم پایش آنلاین روی منابع نشر آلایندگیهای محیط زیست، رفع آلودگی خاک با بروزترین روشهای دنیا و بهینه سوزی فلر و دریافت تندیس جایزه ویژه از بنیاد جهانی انرژی در سال ۲۰۱۷ در حوزه زمین با ایجاد و توسعه یک جنگل در منطقه بستانو عسلویه و ایجاد یک شهرک رفاهی تفریحی از جمله دستاوردهای شرکت پتروشیمی پارس در زمینه محیط زیست است.
وی عنوان کرد: آموزش باید از کودکان آغاز و به کانون خانوادهها تعمیم یابد تا بتوانیم فرهنگسازی در تمام استان بوشهر و حتی کشور را شاهد باشیم.