مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر با اشاره به ۱۵ مهرماه روز روستا و عشایر گفت: با پرداخت این تسهیلات و اجرای طرح های تولیدی چهار هزار و ۷۱۵ فرصت شغلی جدید در روستاهای استان ایجاد شد.

فاطمه دهقانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: اهمیت روستاها به‌عنوان کانون‌های تولید و ارزش‌آفرینی در هر جامعه‌ای نقشی ارزشمند و قابل تامل است و در این ارتباط دولت تدبیر و امید با درک جایگاه حساس روستائیان تلاش کرد با هدایت هدفمند و برنامه‌ریزی شده و پرداخت تسهیلات کم بهره، زمینه تولید، اشتغال و توسعه پایدار بیش از پیش در روستاها فراهم شود.

وی اضافه کرد: افزون براین از محل تفاهم‌نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، بنیاد علوی و بانک سینا از سال ۱۳۹۶ تا کنون ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار طرح‌های تولیدی روستایی استان بوشهر در حوزه‌های مختلف آبزی‌پروری، کارگاه‌های تولیدی، دامداری و گردشگری قرار گرفته و بیش از ۱۰۰ طرح نیز در انتظار تخصیص جدید و دریافت تسهیلات هستند.

دهقانی اضافه کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته و برگزاری کارگروه‌های تخصصی با حضور نمایندگان بانک‌های عامل، کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و ناظران خارجی از ارگان‌های مسئول برای هدایت صحیح تسهیلات به‌سوی طرح‌های دارای توجیه و رعایت ضوابط ابلاغی مربوط به تسهیلات، تلاش شده کمترین انحراف ممکن در پرداختی‌ها را شاهد باشیم و آمارهای اعلامی از سوی نهادهای ناظر ملی و بازدیدهای دوره‌ای کمیته نظارت استان از طرح‌ها، حاکی از تحقق مناسب و مطلوب این مهم است.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر افزود: از آنجایی که توسعه زیرساخت‌ها برای ایجاد انگیزه و بهره‌وری مطلوب‌تر از امکانات موجود بسیار حائز اهمیت است در سال‌های گذشته خدمات ارزشمندی در این‌ ارتباط توسط دولت در روستاها صورت گرفته است.

وی یادآور شد: در دولت تدبیر و امید نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان برای توسعه روستاهای کشور هزینه شده و از ۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار توزیع شده در ۲۰ سال گذشته در بین دهیاری‌های کشور بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان آن مربوط به این دولت است.

دهقانی ادامه داد: توزیع ۲۰۴ میلیارد تومان اعتبار از محل ارزش افزوده و آلایندگی در استان بوشهر، فقط در سال گذشته حاکی از رشد ۵۵ درصدی اعتبارات نسبت به مدت مشابه سال قبل و افزایش ۲.۵ برابری مبلغ ریالی پروژه های قابل بهره‌برداری دهیاری‌های استان در هفته دولت سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دلیلی بر این مدعاست.

نگاه ویژه به گردشگری روستایی در استان بوشهر

وی گفت: برایحمایت از زندگی روستایی و توسعه و ترویج آن، تلاش برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری روستایی و معرفی ابعاد گوناگون آن انجام شده است.

دهقانی ادامه داد: درهمین ارتباط طرح بوشهر توریسم ۲۰۲۲ با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری استان، با توجه همزمان به گردشگری شهری، روستایی و عشایری سال گذشته درحوزه عمرانی استانداری بوشهر کلید خورد و بر اساس این طرح  ۲۴ روستا و ۲ منطقه عشایری استان انتخاب و برنامه‌ریزی‌های جامع برای توسعه زیرساخت‌ها، اقامتگاهها و خدمات گردشگری در این مکان‌ها صورت گرفت.

وی ادامه داد: با اجرای طرح گردشگری بوشهر توریسم ۲۰۲۲ در سال نخست زمینه بازدید بیش از ۵۰۰ هزار نفر، ۳۴هزار و ۵۲۱ نفر اقامت و استقبال بیش از ۸۵ هزار نفر از خدمات گردشگری دریایی و گردش مالی بالغ بر ۵.۵ میلیارد تومان در روستاهای منتخب و ۶.۵ میلیارد تومان در روستاهای ساحلی استان فراهم شد.

دهقانی تاکید کرد: اجرای این طرح دریچه‌ای نوین برای درآمدزایی در روستاها و استفاده از توانمندی و ظرفیت‌های روستایی در ایجاد درآمد پایدار و اشتغال در روستا را نمایان کرد.

تامین ماشین آلات عمرانی و خدماتی در دهیاری‌ها

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهرگفت: تا سال ۱۳۹۱ تنها ۱۹۸ دستگاه ماشین آلات عمرانی و خدماتی در اختیار دهیاری‌ها استان بود که با پیگیری صورت گرفته در سال‌های بعد این تعداد به ۳۵۸ دستگاه رسید که تامین این ماشین آلات نقش موثری در اجرای پروژه‌های عمرانی و ارتقای خدمات در روستاها دارد.

احداث ۱۴۰ زمین چمن مصنوعی در روستاها

وی بیان کرد: با توجه به موقعیت جفرافیایی خاص منطقه و علاقه دیرین ساکنان جنوب به ورزش بویژه  فوتبال، با برنامه‌ریزی جامع صورت گرفته ۱۴۰ زمین چمن مصنوعی در سطح روستاهای استان به بهره‌برداری  رسید که بسیار مورد استقبال جوانان روستایی قرار گرفت.

دهقانی گفت: این در حالیست که تا قبل از آن روستائیان برای استفاده از امکان ورزشی به شهرهای مجاور مراجعه و صرفه‌نظر از صرف هزینه و زمان بسیار، خطر ترددهای مکرر در جاده‌ها نیز قابل تامل و توجه بود.

وی افزود: انتظارمی‌رود با تلاش، همراهی و همگامی همه دست‌اندرکاران عمران و توسعه روستاها، دستگاه‌های اجرایی، رسانه ها و مدیران و تصمیم گیرندگان ملی، شاهد رشد و توسعه روز افزون روستاها در همه ابعاد در کنار حفظ بافت وساختار روستایی باشیم.

۶۰۴۷/۶۰۴۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.