در 15 سال اخیر مردم در شهرهای استان بوشهر به دلیل اینکه تصور میکنند آب لوله کشی آنها با گچ و دیگر املاح همراه است، آب آشامیدنی خود را از واحدهایی که تحت عنوان آب تصفیه ایجاد شدهاند در گالنهای 20 لیتری خریداری میکنند.
در سالهای نخست که این واحدهای آب تصفیه در شهر بوشهر فعالیت خود را آغاز کردند با استقبال زیادی مواجه شدند اما با ورود دستگاههای خانگی تصفیه آب، بازار آنها به مرور زمان گرمی و رونق اولیه را از داده است اما با این وجود هنوز هم در هر خیابان شهر بوشهر یا شهرهای کوچکتر یک تا 2 واحد فروش آب تصفیه شده وجود دارد.
براساس تعرفهای که در ۲ ماه اخیر شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر برای واحدهای فروش آب تصفیه تعیین و ابلاغ کرده است هر واحد باید به ازای هر ۱۰۰ مترمکعب آب دریافتی حدود ۳۵ میلیون تومان عوارض انشعاب فاضلاب برای کل دوران فعالیت پرداخت کند که این میزان پیش از این حدود ۲۵ میلیون تومان بوده است.
مالکان واحدهای فروش آب تصفیه شده بر این باورند که با توجه به اینکه ماهانه بین ۶ تا ۱۰ میلیون ریال بهای دفع فاضلاب در قبض آب بهای آنها محاسبه میشود پرداخت عوارض انشعاب مفهومی ندارد.
آنها گفتند: به دلیل اینکه عمده واحدهای فروش آب تصفیه شده در واحدهای اجارهای فعالیت دارند پرداخت عوارض دهها میلیون تومانی آنان را در دو راهی تعطیلی و افزایش قیمت فروش آب قرار داده است.
به گفته آنها این وضعیت در حالی است که میزان فروش ایستگاههای آب تصفیه شده در پاییز و زمستان به میزان قابل توجهی روند نزولی پیدا میکند و همین امر بیشتر به ناتوانی آنها در پرداخت حق انشعاب فاضلاب دامن می زند.
در این بین رشد روزافزون نصب دستگاههای خانگی تصفیه آب باعث شده تا ریسک فعالیت واحدهای فروش آب تصفیه شده روند بالایی داشته باشد.
یکی از دارندگان واحد عرضه آب تصفیه شهر بوشهر گفت: با توجه به اخطاریه شرکت آب و فاضلاب بوشهر، درصورت پرداخت نکردن حق انشعاب باید منتظر پلمب شدن واحد خود باشم.
علی سلمان زاده ادامه داد: ماهانه مبلغ هنگفتی به عنوان تعرفه فاضلاب روی قبضهای آب این فروشگاه لحاظ میشود و اکنون دریافت عوارض چند ده میلیون تومانی بدون شک آغازی بر تعطیلی واحدهای عرضه آب تصفیه در شهر بوشهر است.
یکی دیگر از دارندگان واحد فروش آب تصفیه شهر بوشهر گفت: ماهانه ۲ میلیون تومان هزینه آب از این واحد دریافت میشود که از این میزان ۸۰۰ هزار تومان آن به عنوان عوارض فاضلاب است.
وی ادامه داد: اکنون نیز باید ۸۵ میلیون تومان با عنوان "ظرفیت فاضلاب" به شرکت آب و فاضلاب پرداخت کنیم که با این شرایط چارهای جز تعطیل کردن این واحد ندارم.
دیگر متصدی عرضه آب تصفیه در بوشهر گفت: حق انشعاب فاضلاب باید حدود ۳ تا ۱۰ میلیون تومان باشد نه ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان که باعث شود تا این واحدها در آستانه تعطیلی قرار گیرند.
رحیمی ادامه داد: این عوارض از بهمن ماه سال گذشته پس از احداث شبکه فاضلاب در محدوده کاری این واحد اعلام شده در حالی که با بررسی های صورت گرفته این چنین وضعیتی در سایر استانها وجود ندارد.
دیگر متصدی عرضه آب تصفیه در بوشهر گفت: شرکت آب و فاضلاب بوشهر قادر به تامین آب شرب تصفیه شده نیست و با وضع این تعرفه انشعاب فاضلاب فعالیت واحدهای تصفیه آب را دچار اختلال میکند.
وی بیان کرد: میزان خروجی آب غیرقابل شرب واحدهای تصفیه آب روزانه حدود ۱۰۰ مترمکعب است که با این میزان خروجی دستگاه نباید هزینه انشعاب فاضلاب آن ۲۵ میلیون تومان وضع شود.
این متصدی واحد فروش آب تصفیه شده در بوشهر گفت: در کنار عوارض بالای انشعاب پرداخت اجاره محل فعالیت و حقوق و دستمزد کارگران نیز به ایجاد تنگنا برای چنین واحدهایی دامن میزند.
این شهروند یادآور شد: قیمت فروش آب تصفیه برای هر گالن ۲۰ لیتری ۲۵۰۰ تومان تعیین شده ولی واحدهای تصفیه بوشهر همچنان برای جلب رضایت مشتریان خود از آنها ۲ هزار تومان دریافت میکنند که با این شرایط شاید ناگزیر به دریافت همان ۲۵۰۰ تومان شوند.
معاون مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهر گفت: دریافت عوارض فاضلاب از واحدهای عرضه آب تصفیه براساس مصوبه قانونی اجرا میشود.
علی بردستانی افزود: براساس قانون انشعابهای آب و فاضلاب مکمل هم هستند و مشترکان اعم از خانگی، تجاری و صنعتی جدا از انشعاب آب در صورت وجود شبکه فاضلاب باید نسبت به دریافت انشعاب آن نیز اقدام کنند.
وی بیان کرد: در این ارتباط واحدهای تصفیه آب که اقدام به گرفتن انشعاب فاضلاب نکردهاند باید به ازای هر ۱۰۰ مترمکعب آب دریافتی ۲۲ میلیون و ۹۳۵ هزار تومان به عنوان عوارض فاضلاب پرداخت کنند.
بردستانی ادامه داد: در این بین برخی از واحدها که مصرف ماهانه ۴۰۰ مترمکعبی دارند باید ماهانه ۹۱ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان پرداختی عوارض فاضلاب داشته باشند.
وی تاکید کرد: این پرداختی براساس مصوبه های هیات وزیران و وزارت نیرو دریافت میشود که برای مشترکان فاضلاب خانگی نیز این عوارض فرمول خاص خود را دارد.
بردستانی گفت: حق انشعاب فاضلاب یک بار پرداخت میشود و با توجه به بالا بودن هزینه آن شرکت آب و فاضلاب استان واحدهای صنفی را به بانک معرفی میکند تا بتوانند از تسهیلات قرض الحسنه برای تامین هزینه انشعاب فاضلاب استفاده کنند.
وی ادامه داد: با این وجود با توجه به درخواست مالکان واحدهای آب تصفیه، پیگیری برای گرفتن تخفیف در میزان حق انشعاب فاضلاب این واحدها از طریق تهران در دست اجراست.
۷۲۱۲/۶۰۴۳