استاد حوزه علمیه قم روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی تربیت فرزند از منظر دینی در دانشگاه پیام نور گناوه گفت:رعایت نشدن حد اعتدال، آثار و عواقب نامطلوبی در زندگی فردی و اجتماعی و آینده فرزندان بدنبال خواهد داشت.
حجت الاسلام احمد سالمی افزود: روش سخت گیرانه درخانواده ها تابع اصول دیکتاتوری است و باعث خواهد شد تا افراد تربیت شده پرخاشگر و احساس ناامنی کنند.
وی بیان کرد: در این روش کودکان بعد از رسیدن به دوره نوجوانی، احساس جدایی و بیگانگی می کنند و دراثر اضطراب و تنشی که در آنان بوجود آمده دچار خطاهای زیادی شده که فرار از خانه نمونه ای از است.
سالمی گفت: در شیوه سهل گیرانه نیز بدلیل اینکه به فرزندان اجازه داده میشود به خواسته های خود آنگونه که میخواهند دست یابند، هرج و مرج و لاابالی گری بر رفتار اعضا خانواده حاکم خواهد شد.
وی ادامه داد: در این شیوه بدلیل اینکه همیشه خواسته های فرد تامین شده دچار ضعف اراده شده و استعدادها و قابلیت هایش شکوفا نمیشود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: باتوجه به اینکه شیوه های تربیتی متفاوت در خانواده ها، آثار متفاوتی در شکل گیری شخصیت و رشد و تربیت اجتماعی، عاطفی هیجانی و عقلانی فرزندان دارد باید والدین از روش و الگوهایی موفقیت آمیز استفاده کنند.
وی اظهارداشت: محققان ، بهترین و مثبت ترین شیوه را از نوع مقتدرانه دانسته که تضمین کننده پرورش توانایی ها و رساندن فرزندان به خود شکوفایی و کمال است.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: شیوه مقتدرانه نوعی روش اعتدالی است که جنبه های تشویقی،تنبیهی، استقلال و آزادی و هم محدودیت ها در آن وجود دارد.
وی گفت: همکاری و تعاون بین اعضای خانواده از روش های دیگر تربیتی است که مطلوب و اعتماد به نفس و رشد و شخصیت بالا را برده و باعث میشود در مشارکت های اجتماعی موفق عمل کنند.
سالمی اضافه کرد: نقش والدین در پرورش و تربیت فرزندان و انتخاب شیوه تربیتی مطلوب چنان مهم است که حضرت امام علی ( ع ) در نامه ۳۱ نهج البلاغه به این امر مهم اهتمام ورزیده است.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.
۶۱۶۴/۶۰۴۵