سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند روز سه شنبه در نشست بررسی فرصتها و ظرفیتهای تجاری ایران و هندوستان گفت: تحریم ها یک سری موانع فراروی این توسعه مبادلات تجاری ایجاد کرده که باید با همفکری زمینه حل آنها فراهم شود.
محمد حق بین قمی افزود: هندیها درهر کاری که ۱۵ درصد منافع آن سهم کشورشان شود آماده همکاری هستند که باید با تدابیر لازم زمینه استفاده از ظرفیتهای موجود فراهم شود.
وی عنوان کرد: هشت سال است که متوسط رشد اقتصادی هند ۸ درصد است ولی هنوز براساس شاخصههای رشد با توجه به فقر و عقب ماندگی جا برای رشد این شاخص وجود دارد
حق بین قمی ادامه داد: حوزه حقوقی سرکنسولگری ایران در حیدرآباد هند ۶ ایالت آندرا پرادش، بودیشا، تلانگالا، کارناتاکا و کرالا است که جمعیت مجموع آنها حدود ۴۵۰ میلیون نفر است و این میزان جمعیت ظرفیت خوبی برای توسعه مبادلات تجاری بین بوشهر و ایالتهای جنوبی هند است.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: ایران و هند روابط تاریخی طولانی با یکدیگر دارند و اشتراکات فرهنگی و تمدنی بسیاری میان دو کشور در طول تاریخ وجود داشته است.
خورشید گزدرازی افزود: روابط ایران و هند به طور صرف سیاسی اقتصادی یا حتی تاریخی نیست بلکه ارتباط دو تمدن بزرگ است که تاثیر فراوانی بر یکدیگر گذاشتهاند.
وی ادامه داد: با وجود فراز و نشیبها تاکنون رابطه ایران و هند بخوبی برقرار است و پیشرفتهای اقتصادی عظیم کشور هندوستان در حوزههای مختلف از جمله تکنولوژی اطلاعات صنایع فولاد سازی خودروسازی داروسازی و کشاورزی در چند سال اخیر رشد اقتصادی هند را بر ۶.۸ دهم درصد در سال ۲۰۱۸ رساند و کارشناسان پیشبینی میکنند تا سال ۲۰۲۲ به رشد اقتصادی هشت درصد در سال نیز دست پیدا کند.
گزدرازی افزود: نیاز زیادی به محصولات معدنی از جمله پودر گچ، کربنات کلسیم، تولیدات دریایی و آبزیان دارد و در زمینه کودهای شیمیایی کشاورزی نیز این کشور به خاطر فعالیتهای گسترده که در زمینهای مستعد پهناور خود انجام میدهد از کشورهای پرمصرف است و بنابراین به تولیدات ایران در این زمینه نیاز دارد.
وی اضافه کرد: هند از بین مشتریان خرمای ایران بزرگترین خریدار است و به طور مستمر هر ساله میزان قابل توجهی خرما از ایران وارد میکند.
۷۲۱۲/۶۰۴۳