سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: هرچند وضعیت این استان نسبت به کشور از لحاظ وضعیت فضای آموزشی بهتر است اما این کمبود از چالشهای آموزش و پرورش بوشهر است.
غلامحسین حسینی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران استان بوشهر افزود: براساس آمارها ۳۰ درصد فضاهای آموزشی کشور تخریبی است این درحالی است که این آمار در استان بوشهر ۹ درصد است و وضعیت استان نسبت به کشور بهتر است اما بازهم توجه مسئولان به نوسازی فضاهای آموزشی از نیازهای استان است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۹۹ پروژه نیمه تمام آموزشی در استان بوشهر وجود دارد که انتظار میرود تعدادی از این پروژهها با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد در هفته دولت و بخش دیگری تا اول مهر تحویل آموزش و پرورش استان شود.
مدرسه نیروگاه اتمی
حسینی در باره مدرسه در دست ساخت شهدای هستهای در بوشهر اظهارداشت: استاندار بوشهر ریاست شواری آموزش وپرورش استان را برعهده دارد و موضوع تعیین تکلیف مدرسه نیروگاه اتمی واقع در چهارراه فضیلت بوشهر را پیگیری میکنند اما بر این باوریم که این مجموعه آموزشی به عنوان یک مدرسه برتر با بهترین خدمات در خدمت مردم و پهنه جغرافیایی آن خواهد بود.
وی تاکید کرد: این مجموعه آموزشی به مهرماه امسال نمیرسد اما با وعدههایی که داده شده امید میرود تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.
کمبود نیروی انسانی
حسینی در باره وضعیت نیروی انسانی آموزرش و پرورش این استان گفت: با توجه به اینکه تا پایان شهریور امسال ۸۱۲ نفر از نیروی انسانی آموزش و پرورش استان بوشهر بازنشسته میشوند با کمبود نیرو روبرو هستیم که تلاش میشود با استفاده از راهکارهای قانونی از جمله دانشگاه فرهنگیان و نیروهای حقالتدریس این کمبود برطرف شود.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: کمبود نیروی انسانی امروز متوجه همه مناطق آموزشی در کشور است و تنها منحصر به این استان نیست.
حسین درتاج افزود: براساس بررسیها استان بوشهر در زمان حاضر در مقطع ابتدایی با کمبود ۴۵۰ تا ۴۶۰ نیرو و در بخش متوسطه نیز بیش از ۴۰ هزار ساعت معادل یکهزار و ۷۰۰ نفر کمبود نیرو وجود دارد که از طریق نیروهای حق التدریس، مربیان پیش دبستانی، سرباز معلم و بازنشستگان، اضافهکاری و برون سپاری تامین میشود.
انتخاب رشته و طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان
وی در مورد انتخاب رشته داوطلبان دانشگاه اظهارداشت: پایگاههای انتخاب رشته آموزش و پرورش فعال است اما سال گذشته از ۱۴ تا ۱۵ هزار داوطلب واجد شرایط انتخاب رشته تنها یکهزار نفر به پایگاههای انتخاب رشته این ادارهکل مراجعه کردند.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان بوشهر در باره طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان گفت: این طرح با موانع جدی روبرو شده و سال گذشته تنها در مدرسه های روستایی به اجرا درآمد و برای بهبود وضعیت آموزشی و تقویت دانشآموزان به دنبال راهکارهای دیگری هستیم.
درتاج در مورد درس سواد رسانهای در مقطع متوسطه گفت: این درس اختیاری است که در پایه ۱۱ و ۱۲ ارائه میشود و نیروی متخصص برای تدریس این کتاب نداریم و نمیتوانیم از نیروی خارج از مجموعه آموزش و پرورش نیز استفاده کنیم.
ثبت نام دانش آموزان
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در باره ثبت نام دانشآموزان گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده هرکسی در محدوده زندگی خود باید ثبت نام شود ولی اگر کسی خارج از محدوده باشد باید در اولین مدرسهای که جا دارد باید ثبتنام شوند اما برخی مدرسهها به غلط به برند تبدیل میشود که با توجه به امکانات ظرفیت پاسخگویی ندارند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: برند سازی مدرسهها و فضای رقابتی از چالشهای مقطع ابتدایی است
محمود قاسمی گفت: برند سازی کار خانوادههاست که بشدت به ساختار آموزش و پرورش آسیب میرساند ما به همه همکارانمان ایمان داریم و تلاش میشود برندسازی و فضای رقابتی در مدارس را محدود کنیم.
تحصیل ۶۵۳۹ دانش آموز اتباع خارجی در بوشهر
وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۶ هزارو ۵۹۳ دانش آموز کشور افغانستان در مدرسههای استان بوشهر به صورت رایگان تحصیل میکنند.
قاسمی گفت: حذف پیک نوروزی که یکی از دغدغه خانواده ها بود در مدارس اجرا و جشنواره عید داستان جایگزین آن شد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر حذف مشق شب به صورت سنتی و جایگزین کردن آن با تکالیف مهارت محور و حذف آزمونها در مدارس ابتدایی را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش در حوزه ابتدایی عنوان کرد.
قاسمی بیان کرد: تلاش میشود با اجرای پروژه مهر شاهد کاهش مشکلات در مدارس استان باشیم و در اول مهرماه هیچ کلاسی بدون معلم نباشد.
پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس
معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: این اداره کل تنها مسئول مستقیم برخورد با آسیبهای اجتماعی نیست و برطرف کردن و کاهش این آسیبها نیازمند همکاری و همراهی همه دستگاههای اجرایی است در همین زمینه طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) در استان اجرا شده است.
سیروس فتحی اضافه کرد: تلاش شده با طراحی سامانهای دانش آموزانی که مسائل و مشکلات در بخش آسیبهای اجتماعی دارند ثبت نام کنند تا راههای پیشگیری و درمان به آنها ارائه شود.
وی تاکید کرد: تلاش میشود از این راه آسیبها کنترل شود و انتظار میرود رسانهها در این امر به عنوان بازویی توانمند آموزش و پرورش را همراهی کنند.
فتحی در باره فرم لباس مدارس گفت: براساس طرح وزارت آموزش و پرورش هر رنگ و مدل فرم مدرسهای باید حداقل سه سال مورد استفاده قرار گیرد و در این مدت براساس اختیار دانشآموزان میتوانند از فرم جدید استفاده کنند و برای دوخت لباس جدید دانشآموزان در هر سال هیچ اجباری نیست.
وی تاکید کرد: رنگ فرم مدرسه از اختیارات شورای مدرسه است و تنوع رنگ فرم مدرسه دانشآموزان موجب نشاط اجتماعی میشود.
مطالبات فرهنگیان
سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش بوشهر گفت: برای اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در کشور نیاز است اما در سال تحصیلی جدید ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح در نظر گرفته شد که در اول مهرماه با اجرایی شدن این طرح ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان افزوده میشود.
غلامرضا دانش فر اضافه کرد: ۷۳ میلیارد تومان مطالبات بازنشستگان از سال گذشته و ۲۲ میلیارد تومان مطالبات نیروهای حقالتدریسی باقیمانده که امید میرود تا ماه آینده مطالبات حقالتدریسیها پرداخت شود.
۶۰۴۷/۶۰۴۳