خسرو عمرانی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود:باتوجه به اهمیت و خطر شیوع آفت ملخ صحرایی در استان تامین و پشتیبانی مالی برای مبارزه با این آفت ضروری است.
وی اظهارداشت: مهمترین زمان مبارزه به آفت ملخ صحرایی در مرحله پوره هاست و هرگونه کوتاهی در این بخش احتمال حمله گسترده ملخ ها در فاز سوم به استان های همجوار از جمله فارس وجود دارد.
عمرانی گفت: در استان بوشهر به دلیل مبارزه مناسب با ملخ های صحرایی بالغ در مرحله نخست وضعیت بهتری دارد اما باید در از بین بردن پوره ها از تمام توان و امکانات موجود در استان استفاده شود.
وی یادآورشد: باتوجه به وسعت 2میلیون و 300 هزار هکتاری عرصه های استان بوشهر و گستردگی آنها توان و امکانات بیشتری برای سمپاشی این عرصه ها نیاز است.
عمرانی گفت: براساس پیش بینی ها 20 هزار هکتار از مناطق مختلف استان بوشهر به عنوان مناطق آلوده شناسایی شده که از این میزان در مرحله نخست که از اول بهمن آغاز شد 2هزار و 100 هکتار، مرحله دوم (پوره ها) 12 هزارهکتار و مابقی سمپاشی در صورت نیاز در مرحله سوم براساس پیش بینی ها که با هجوم ملخ های بالغ مهاجر روبرو خواهیم شد، انجام می شود.
وی بیان کرد: وسعت کانون های آلوده در مرحله دوم 12هزار هکتار است که تاکنون 2هزار و 600 هکتار مبارزه شده و سه هزار و 500 لیتر سم مصرف و به هشت هزار لیتر سم دیگر نیز نیاز داریم.
عمرانی گفت: براساس پایش ها کانون های آلوده دراستان بوشهر شامل شهرستان های تنگستان، دشتستان، دیلم، دشتی، دیر و گناوه است که سمپاشی این مناطق تا 10 اردیبهشت ادامه دارد.
وی بیان کرد: دور سوم سمپاشی ها براساس شرایط و نیاز در دستور کار قرار می گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با بسیج همه امکانات ستاد بحران در همه شهرستان ها فعال و اطلاع رسانی لازم به مردم و کشاورزان دراین زمینه انجام شده و همه چیز در استان تحت کنترل و در دست پیگیری و اقدام است.
عمرانی افزود: باتوجه به هماهنگی های لازم ستاد مدیریت بحران، بوشهر از استان های پیشرو در مبارزه با ملخ صحرایی است.
وی یادآورشد: باتوجه به اینکه ورود نخستین گروه ملخ ها به استان بوشهر از اول بهمن گزارش شد 36 گروه ردیاب دراین استان تشکیل و همه امکانات برای مقابله با این آفت بسیج شد.
عمرانی دامه داد: کارسمپاشی در استان بوشهر با چهار دستگاه ماشین سمپاش یو وی ال، سمپاش های زمینی و هفت باند فرودگاه و یک فروند هواپیمای سمپاش برای مقابله با این آفت مستقر شده است.
وی گفت: ملخ‌های صحرایی از مضرترین انواع ملخ‌ها هستند و در دسته‌های چند صد هزار تایی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه جزیره عربستان به استان هایی از جمله فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان وارد شده اند.
وی یادآورشد: باتوجه به پیش بینی ها حضور ملخ‌ها تا پنج سال آینده در کشور ادامه دارد و باعث آسیب و ضرر می‌ شود که باید برنامه ریزی دقیق و مدونی برای مبارزه با آنها انجام شود.
عمرانی گفت: این ملخ‌ها همه گیاهان سر راه خود را می‌خورند و اگر کنترل نشوند روزانه 200 تا 400 کیلومتر قدرت پروازی و در صورت مبارزه نکردن تا سه هزار و 500 کیلومتر قدرت جابه جایی دارند و اگر در استان بوشهر با ملخ‌ها مبارزه نشود به استان فارس و پس از آن به دیگر نقاط کشور هجوم می‌ برند.
عمرانی اظهارداشت: در صورت تاخیر در مبارزه، پوره‌ها می‌ توانند روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر جابه شوند به همین دلیل ملخ های بالغ در هر مکانی دیده شوند باید در مدت سه روز مبارزه انجام شود.
وی گفت: مبارزه با پوره‌ها نیز باید ظرف یک هفته انجام شود و اگر بالغ شد بلافاصله پس از آن مهاجر می ‌شود.
عمرانی افزود: مردم در هر مکانی ملخ بالغ و یا پوره‌های این ملخ‌ها را مشاهده کردند به مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا نیروهای این سازمان در مدت زمان کمتر از 48 ساعت در محل حضور یافته و در صورت نیاز به ردیابی و مبارزه این کار را انجام دهند.
6047/6045
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.