به گزارش ایرنا کارشناسان علوم اجتماعی، جامعه شناسی و روان شناسان براین باورند اهمیت شادی در جامعه به گونه ای است که امروز مقوله ای بنام اقتصاد شادی نیز در جامعه وارد متون اقتصادی شده است و شاد بودن را زمینه ساز تعالی ، پیشرفت ، سرزندگی و نشاط در جامعه قلمداد کرده و یاس و سرخوردگی را عاملی برای انزوا و سکون جامعه می دانند.
به گفته کارشناسان علوم اجتماعی ، شاد بودن منجر به تغییرات مثبت و بسیار مهمی در آینده فرد می شود طوریکه شادی پیش زمینه ای برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی است.
آنان با بیان اینکه مشکلات زیادی در جامعه دست به دست هم داده تا شادی و نشاط مورد انتظار از جامعه ایرانی رخت ببند یادآورشد: باتوجه به تاثیری شادابی و نشاط برای گذر از مشکلات و یا حداقل به فراموش سپردن آنها حتی برای چند لحظه دارد باید برای تحقق این مهم که ارمغان آور اتحاد و همبستگی است تدبیری نو در انداخت.
کارشناسان یادشده افزود: بخشی از ناشادی افراد جامعه ناشی از روند عمومی است که بر اثر پیشبرد فرآیند مدرنیزاسیون و تعمیق ماشینیسم، کم و بیش در همه جای جهان رخ می‌ دهد اما رتبه شاد بودن مردم ایران در رتبه بندی های جهانی جایگاهی خوبی ندارد و باید به شیوه های مختلف زمینه ارتقای سطح شادی و فرح بخشی را در جامعه گسترش داد.
جامعه شناسان معتقدند: داستان ناشاد بودن افراد در جامعه ما به مراتب عمیق‌تر از ناشادی است که بر اثر فرآیند مدرنیزاسیون و تک سلولی شدن زندگی ایجاد می ‌شود طوریکه شتاب در رانندگی صرف نظر از رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و بی توجهی به زمان در محیط کار و منزل این تناقض رفتاری نشانه‌ای قوی از بحران روحی اجتماعی موجود است.
در این راستا برگزاری کوچه فستیوال موسیقی بوشهر حداقل در تجربه 2 ساله نشان داد که این موسیقی برگرفته از نواحی ایران خو معجزه ای برای شاد زیستن و همچنین احیا آداب و رسوم کهن ایران زمین است.
در کنار تعدد قومیت های مختلف در ایران موسیقی را شاید بتوان وسیله ای بی بدیل برای رسیدن به شادی قلمداد کرد.
امروز عمده کشورهای برخوردار از منابع نفتی در مسیر گریز از درآمد نفتی قرار گرفته اند به نظر می رسد عمده آنها روی گردشگری حساب ویژه ای گشوده اند که با بررسی کوچه فستیوال موسیقی بوشهر این مهم از جهت های مختلفی قابل نمایان شدن است.
به گفته اعضای برگزار کننده کوچه فستیوال آنها با وجود هزینه های زیاد برگزاری چنین فستیوال هایی اعتقاد دارند که باید به دور از حساب و چرتکه برای منابع مادی ، درقالب موسیقی معجزه گر ایران ارمغان آور شادی، نشاط و همدلی در جامعه شد.
آنان تصریح کردند:در شرایطی که دشمنان ناامید از ترفندهای مختلف بکار گرفته برای غلبه بر ایران در صدد اختلاف های قومیتی با فضای مجازی هستند برگزاری کوچه فستیوال های این چنینی در فضای حقیقی مهر ابطالی بر تلاش های آنها و تقویت بیش از پیش وحدت و همدلی اقوام ایرانی با ابزار موسیقی است.
یکی از دوستداران فرهنگ و هنر بوشهر گفت: در مقطعی که جامعه ما باتوجه به شرایط خاص خود بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و همدلی است فستیوال موسیقی بوشهر فرصتی بود تا قومیت های مختلف از جمله فارس، عرب، لر، ترک، کرد و غیره با ابزار موسیقی نواحی زمینه ساز و تقویت دوستی ها شوند.
محمد آرامش افزود: باتوجه به اهمیت برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی در بالا بردن روحیه شادابی و نشاط در بین شهروندان می توان فستیوال موسیقی نواحی در اقصی نقاط کشور برگزارکرد.
وی ادامه داد: در روزگاری که موسیقی نواحی در جامعه روز به روز در حال کمرنگ شدن است باید با پیش بینی ساز و کار مناسبی زمینه احیا آن را فراهم کرد.
یک دانش آموخته تاریخ نیز گفت: برگزاری فستیوال موسقی بوشهر در بافت تاریخی این شهر می تواند بخوبی بافت را در کانون توجه اذهان عمومی قرار دهد.
علی سلیمیان اظهارداشت: در روزگاری همگان ضرورت احیا بافت تاریخی بوشهر را یادآور می شوند تحقق این مهم تنها با مرمت و بهسازی احیا نمی شود بلکه با کشاندن جمعیت شهری به بافت در قالب ویژه برنامه های مختلف است که این مهم رنگ واقعیت به خود می گیرد.
یک شهروند بوشهری نیز گفت: شادی بعنوان حلقه مفقوده جامعه ایرانی در چند دهه اخیر ایجاب کرده برگزاری برنامه های شادی آور از سوی نهاد فرهنگی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
عباس علیزاده افزود: باتوجه به تجربه خوبی که فستیوال موسیقی بوشهر در این زمینه بر جای گذاشته باید برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی به کل کشور تعمیم داده شود.
وی یادآورشد: اینکه چنین رویدادی بدون هزینه های گزاف نواحی مختلف ایران را گرد هم می آورد این خود ابزاری برای ترویج اتحاد و همدلی بین قومیت های مختلف در سطح کشور است.
منتقد بنام موسیقی کشور نیز گفت: به جرات می‌توان گفت فستیوالی با ابعاد دومین کوچه فستیوال موسیقی نواحی بوشهر در ایران نداریم و انگار که تمام انرژی شهر درگیر این فستیوال شده بود.
امیر بهاری افزود: حتی جشنواره بین المللی موسیقی فجر نیز چنین حسی را در بین پایتخت نشینان ایجاد نمی‌کند و این یک اتفاق بزرگ در سرزمین ایران است.
پژوهشگر موسیقی و از برگزار کنندگان کوچه فستیوال موسیقی بوشهر نیز معتقد است: فستیوال در هر شکلی می تواند مفید و باعث ترویج نشاط، بالا بردن سطح اطلاعات عمومی برای مخاطب در معرفی فرهنگ ، سنن ، آداب ، موسیقی ، سازها و ادبیات مناطق مختلف شود.
محسن شریفیان افزود: اما اینکه ما چگونه فستیوالی برگزار کنیم که در دستیابی به اهداف مورد نظر موثر باشد مهم است .
وی یادآورشد: نکته ای که در فستیوال کوچه بوشهر بارز و شاخص شد برگزاری مردمی این فستیوال بود که تاکنون در کشور برگزاری چنین رخدادهای فرهنگی توسط مردم کمتر رخ داده است.
سرپرست گروه موسیقی لیان اظهارداشت: باید به مردم اعتماد کرد تا خودشان برنامه های فرهنگی را عهده دار شوند هرچند ممکن است اشکالاتی نیز در نحوه برگزاری وجود داشته باشد که باید با سعه صدر برخورد شود تا شیوه صحیح برگزاری نهادینه شود.
شریفیان با بیان اینکه برگزاری آیین های عزاداری در بوشهر بدلیل مردمی بودن از کیفیت برخورار است گفت: اگر برنامه ای دولتی شود افزون بر صرف بودجه و هزینه های زیاد در اثرگذاری پیام به مخاطب نیز ناتوان خواهد بود.
وی افزود: کوچه فستیوال موسیقی بوشهر بدون هزینه کرد یک ریال بودجه دولتی بازتابی ملی و بین المللی داشت .
پژوهشگر موسیقی اضافه کرد: اغلب برنامه های فرهنگی که توسط دستگاه یا نهاد دولتی برگزار می شود بدلیل عدم شناخت ماهیت و ابعاد وجود برنامه توسط برگزار کنندگان نه تنها حرمت اهالی هنر حفظ نمی شود بلکه از نظر کیفی نیز با حداقل استانداردها فاصله زیادی دارد.
شریفیان گفت: تازمانی که فستیوال دولتی و سیاست خاصی را دنبال کند جوابگو نیست و حتی اگر قراراست سیاستی نیز مد نظر باشد باید برگزارکنندگان اهل این کار باشند.
وی افزود: برگزاری کوچه فستیوال موسیقی بوشهر با استقبال خوبی روبرو شد طوریکه در 24 ساعت تمام بلیط ها به صورت اینترنتی به فروش رسید و در مدت برگزاری زمینه رونق اقتصادی در حوزه گردشگری فراهم شد.
نویسنده کتاب اهل زمین؛ موسیقی و اوهام در جزیره خارگ معتقد است: باید نگاه جدیدی به فستیوال ها داشته باشیم تا به سرنوشت جشنواره موسیقی فجر که سالانه چند میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه می شودو نه تنها اهالی موسیقی راضی نیستند بلکه از استقبال مردمی نیز بر خوردار نیست مبتلا نشود.
شریفیان گفت: ما موسیقی می خواهیم که فروش داشته باشد و ضمن تامین هزینه های سالن و هنرمندان رضایت مردمی را نیز جلب کند.
معاون دفتر امور اجتماعی استانداری بوشهر گفت: نشاط به عنوان یکی از ضروری ترین خواسته های بشری و احتیاج های روانی انسان در زندگی جمعی همواره به عنوان مولفه ای تعیین کننده در سلامت افراد و جامعه نقش پررنگی دارد.
محمد مظفری افزود: در توسعه یافتگی هر جامعه، سلامت به عنوان مولفه ای تعیین کننده و مهم نقش آفرینی می کند که بر اساس دیدگاه صاحب نظران حوزه های اجتماعی میزان تزریق نشاط در هر جامعه ای بر سلامت آن جامعه تاثیر مستقیم دارد.
وی ادامه داد: در توسعه نشاط اجتماعی علاوه بر تزریق شادی به جامعه برنامه های مدون در جهت مصونیت خانواده ها از آسیب های اجتماعی از مولفه های مهم است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: کوچه فستیوال موسیقی بوشهر وسیله ای برای تبادل فرهنگی و بسیار در حوزه فرهنگ و هنر حائز اهمیت است.
محمد حسن زندویان افزود: این نوع تبادل ،مردم مناطق مختلف کشور را با آداب فولکلور یکدیگر آشنا می کند که باعث تقویت روحیه همدلی ، وحدت ، آرامش و انسجام در جامعه خواهد شد.
وی اظهار داشت:همچنین کوچه فستیوال موسیقی بوشهر اقدامی سترگ در راستای حمایت از موسیقی نواحی در هر منطقه از کشور است که نتیجه این حمایت اعتلا و تجلی موسیقی نواحی است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر یادآورشد: گروه های موسیقی با شرکت در فستیوال بوشهر به نوعی سفیرانی برای معرفی دیگر مردمان ایران زمین هستند که این خود به نوعی رونق دهنده فعالیت های گردشگری است.
عضو کمیته برگزاری کوچه فستیوال موسیقی نواحی ایران در بوشهر نیز گفت: این فستیوال موسیقی بدون هیچگونه کمک دولتی و فقط با همکاری علاقمندان به هنر موسیقی دربوشهر برگزار شد.
شاهین بهرام نژاد افزود: برگزاری چنین فستیوالی درتلاش است تا موسیقی نواحی بوشهر با فرهنگ خاص خود را به جامعه معرفی کند.
وی ادامه داد: اسفند پارسال با وجود همه مشکلات مالی وهزینه های سرسام آور بلیت هواپیما و اسکان دومین کوچه فستیوال موسیقی نواحی ایران در بوشهر برگزار شد.
بهرام نژاد ادامه داد: ایده این کار توسط احسان عبدی پور کارگردان بوشهری مطرح که با استقبال بسیار خوبی توسط دوستداران موسیقی و فرهنگ بوشهر مواجه شد.
وی اظهار داشت: با هدف اطلاع رسانی مناسب یک سایت خبری نیز راه اندازی شد تا تمامی اتفاقات مربوط به کوچه فستیوال منتشر و دوستداران این عرصه بطور کامل در جریان اخبار مرتبط با آن قرار گیرند.
بهرام نژاد افزود: امسال گروه های هیرون و شبدیز از بوشهر ، گروه شب عرب شامل موسیقی محفلی و نوستالوژی عربی از خوزستان و عراق، شب هرات شامل موسیقی افغانستانی، موسیقی آذربایجان با استاد اسدالهی، موسیقی خراسان شمالی نغمه ستان، سرنای احسان عبدی پور لرستان، داماهی از هرمزگان در این فستیوال به اجرا پرداختند.
وی گفت: در بداهه نوازی شب جنگ با اجرای مهدی ساکی، شب ریتم با سازهای کوبه ای، شب اصفهان با تم راک و شب شیراز به نام زنهار با موسیقی فولکلور، شب موسیقی خیابانی (دوئت ویولن و آکاردئون) اثر آسو کهزادی و کاوه غفاری، شب بردستان توسط میثم عبدی پور و شب هرمز از رضا کولغانی دیگر برنامه های کوچه فستیوال موسیقی نواحی ایران در بوشهر بود.
بهرام نژاد اظهار داشت: شروه و لالایی، خیام خوانی، ورکشاپ نیمه خوانی، تئاتر 'زنبور' اثر محمد مطهری پور و موسیقی حنابندان از دیگر برنامه های کوچه فستیوال موسیقی نواحی در بوشهر بود که با استقبال مردم و هنردوستا قرار گرفت.
وی یادآور شد: ظرف چند ساعت از اجرا برنامه ها کلیپ هایی یک دقیقه ای از برنامه های اجرا شده برای دوستداران این هنر درشبکه های مختلف مجازی از جمله صفحه کوچه فستیوال موسیقی بارگذاری می شد.
ایده پرداز دوکوچه فستیوال موسیقی نواحی ایران در بوشهر گفت: پیش از شروع فستیوال به دنبال اطلاع رسانی در این حوزه نبودیم اما ذات این کار به سمتی رفت که نشستی در این زمینه با خبرنگاران برگزار شود.
احسان عبدی پور افزود: اساس این فستیوال همواره این است که با وجود هزینه های فراوانش از ورود حتی ریالی از بیت المال به این برنامه پرهیز و با این فستیوال تجارت راه نیفتد.
وی یادآورشد: برای برگزاری این فستیوال وقتی فراخوانی برای شهروندان بوشهری داده شد تا در حد توان خود اسکان گروه های موسیقی را متقبل شوند شمار قابل توجهی از آنها با روحیه مهمان نوازی و خونگرم خود این کار را پذیرفتند.
عبدی پور ادامه داد: عمده تاثیر این مهمان نوازی آشنایی بوشهری ها با نخبگان عرصه موسیقی نواحی و همچنین کمکی بزرگ به دست اندرکاران کوچه فستیوال موسیقی بوشهر برای کاهش هزینه ها بود.
وی افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقات بسیار خوبی در حوزه موسیقی استان بوشهر صورت گرفته و موسیقی بوشهر به کل کشور به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی ارائه شده است.
داریوش غریب‌زاده مستندساز و از مجریان این طرح نیز گفت: فستیوال موسیقی بوشهر محلی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ بوشهر است و در این بین موسیقی ریلی شده تا واگن‌های مختلف حامل فرهنگ را به همدیگر متصل کند.
وی عنوان کرد: اینکه موسیقی را به صرف موسیقی تنها نگاه نکنیم و همه مسائل فرهنگی را به خوبی ببینیم و تنها به دید موسیقی به این فستیوال نگاه نکنیم موضوعی است که به بالندگی ابعاد مختلف هنر منجر خواهد شد.
ویژه برنامه های دومین کوچه فستیوال موسیقی بوشهر از 20 تا 26 اسفندماه در کافه های حاج رئیس،کهان، ناجی و قهوه خانه جفره علیباش به اجرا شد و با استقبال بسیار گسترده مردم روبرو شد.
7212/6045
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.