به گزارش ایرنا، هرچند صف های طولانی متقاضیان همچنان در جلوی بازارچه شیلات و فروشگاه های رفاه بوشهر به عنوان 2 مرکز عرضه مرغ با نرخ دولتی 115 هزار ریال ادامه دارد اما برداشته شدن محدودیت های توزیع مرغ با نرخ آزاد 149 هزار ریال در همه فروشگاه های این صنف نگرانی های دهک های غنی و متوسط روبه بالای جامعه را برطرف کرده است.
هم اکنون بیشتر متقاضیانی که درمراکز توزیع مرغ با نرخ دولتی صف می کشند، از افراد طبقه های متوسط و پایین جامعه هستند که ماهانه درآمد ثابتی دارند و حتی خرید مرغ با نرخ دولتی 115 هزار ریال نیز هم برای آنها سخت است اما بناچار باید برای تامین پروتئین مورد نیاز اعضای خانواده ساعت ها در صف بایستند که گاهی این صف ها منجر به درگیری هم می شود.
جالب این است که هم مردم و هم تولید کنندگان و مراکز عرضه نیز از 2 برابر شدن قیمت مرغ در مقایسه با سه ماه پیش ناراضی هستند زیرا تولیدکنندگان معتقدند افزایش قیمت نهاده ها آنها را با مشکلات جدی حتی ورشکستگی روبرو کرده و مراکز عرضه نیز می گویند میزان فروش و سودشان بشدت کاهش یافته است، طوریکه شمار زیادی از مرغ فرشی های بوشهر طی هفته های اخیر به دلیل با لابودن هزینه های برق، اجاره مغازه و غیره و کاهش سود ناچار به تعطیل کردن مغازه ها شده اند.
یک شهروند بوشهری گفت: به دلیل افزایش قیمت هرروزه مواد غذایی سفره مردم بویژه قشر متوسط هر روز کوچکتر می شود.
میترا نظری افزود: این وضعیت سبب شده نتوانیم مواد غذایی مورد نیاز فرزندان خود را تامین کنیم و این در دراز مدت برای مردم مشکل ساز می شود.
سپیده محمدی باغملایی گفت: ایجاد صف های طولانی و ساعت ها انتظار برای دریافت مرغ بزرگترین توهین به ملت ایران است.
وی بیان کرد: مردم از فشارهای اقتصادی و گرانی های بیش از حد ارزاق و مواد غذایی بی کیفیت خسته شده اند.
محمدی باغملایی افزود: در زمان حاضر دولت می گوید که برای تامین گوشت مورد نیاز مردم واردات انجام می شود این درحالی است که گوشت با بدترین کیفیت در اختیار مردم قرار می گیرد.
علی مزینی یکی دیگر از شهروندان بوشهری گفت: هرچند مسئولان تصور می کنند مشکل مرغ را حل کرده اند ولی قشرهای متوسط جامعه برای دریافت مرغ با صف طولانی و کشمکش روبرو هستند.
وی افزود: ملت ایران سزاوار این همه مشکل و فشار اقتصادی نیست و مسئولان با تصمیم گیری های درست باید در خدمت مردم باشند نه اینکه مایه زحمت آنان شوند.
فروشنده مرغ در بوشهر گفت: با وجود اینکه نرخ 149هزار ریال برای مرغ به عنوان نرخ آزاد تعیین شده ولی میزان فروش بشدت کاهش یافته است و با توجه به بالابودن هزینه ها مغازه داری مقرون به صرفه نیست.
زنگنه افزود: با توجه به فشار اقتصادی وارد بر مردم قشر متوسط امکان تامین مرغ با نرخ آزاد را ندارند.
وی بیان کرد: قبل از این 2 تا مرغ را 300 هزار ریال می فروختیم ولی امروز این رقنم به 600 هزار ریال رسیده است و همین امر باعث شده فروش مراکز عرضه پایین تر بیاید.
زنگنه گفت: هرچند فعالیت مراکز عرضه مرغ با نرخ آزاد از سر گرفته شده ولی بازهم قشر متوسط جامعه مجبورند برای تامین نیاز خود در محل مراکز عرضه مرغ دولتی در صف بایستند.
وی اضافه کرد: براساس تصمیم مسئولان مرغ به نرخ دولتی تنها در 2 مرکز توزیع می شود این درحالی است که اگر این سهمیه در بین همه مراکز عرضه تقسیم می شد مردم اینقدر دچار زحمت نمی شدند.
رئیس اتحادیه مرغداران استان بوشهر گفت: نرخ 115هزار ریال برای هرکیلوگرم مرغ در ستاد تنظیم بازار کشور به عنوان یک تصمیم غیرکارشناسی تعیین و به عنوان نرخی دستوری ابلاغ شد.
اردشیر بی نیاز افزود: همه نهاده های مورد نیاز در بخش مرغ از خارج تامین می شود و 70 درصد هزینه های تولید مرغ وابسته به قیمت ارز است.
وی ادامه داد: هرچند دولت ادعای تامین نهاده ها با ارز 42 هزار ریال را می کند ولی نهاده ها با واسطه به دست تولید کنندگان بخش مرغ می رسد و همین قیمت نهاده ها را افزایش می دهد.
بی نیاز گفت: با توجه به اینکه قیمت یک کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری 100 هزار ریال است، قیمت 115 هزار ریال تنها باعث ورشکستگی تولیدکنندگان مرغ می شود.
وی بیان کرد: براساس تصمیم مدیران استان بوشهر برای برطرف کردن مشکل مردم، تولید کنندگان و مراکز عرضه قیمت غیردولتی مرغ 149هزار ریال تعیین شده است.
بی نیاز یادآور شد: همچنین مرغ با نرخ دولتی نیز تا زمانی که دولت نهاده در اختیار مرغداری ها قرار دهد همکاری لازم در این زمینه انجام می شود.
وی افزود: در زمان حاضر مرغ با نرخ دولتی در سطح شهرستان بوشهر در 2 مرکز توزیع می شود.
رئیس اتحادیه مرغداران استان بوشهر گفت: با توجه به 2 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده در بهمن ماه امسال در استان بوشهر تولید چهار هزار تن گوشت مرغ برای شب عید پیش بینی می شود و مردم نگرانی درمورد تامین مرغ شب عید نداشته باشند زیرا به مقدار لازم مرغ وجود دارد
بی نیاز افزود: مسئولان نمی توانند جلوی گرانی روز افزون غذای مرغ یا جوجه یک روزه را بگیرند، اما فشار خود را به حلقه آخر تولید که مرغداری ها هستند وارد می کنند که مرغ باید با نرخ مصوب وارد بازار شود.
یکی از مدیران کشتارگاه های مرغ در استان بوشهر گفت: قیمت مرغ به نرخ آزاد براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می شود و قیمت مصوب در استان بوشهر نسبت به سایر استان ها پایین تر است.
وی بیان کرد: هرچند نهاده های مورد نیاز با ارز 42هزار ریال تامین می شود ولی قیمت سویا و جوجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و همین امر باعث می شود فعالان بخش مرغ نرخ دولتی 115 هزار ریال را نپذیرند.
بی نیاز اضافه کرد: از 25 هزار واحد مرغ گوشتی در سطح کشور 220 واحد در استان بوشهر فعال هستند و مشکلی در تامین مرغ ندارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده از روزشنبه چهارم اسفندماه جاری روزانه 45 تن مرغ گرم در این استان توزیع می شود.
محمد تقی منوچهری افزود: سهم شهرستان بوشهر از این میزان مرغ گرم 14 تن است که در همه فروشی های این شهرستان عرضه می شود.
وی یادآورشد: در هفته های اخیر مرغ گرم با نرخ دولتی تنها در 6 مرکز عرضه شهرستان بوشهر توزیع می شد که با توجه به متقاضیان زیاد تشکیل صف های طولانی را در این مراکز در پی داشت.
منوچهری اظهارداشت: توجه به اینکه پیش از این سهمیه مرغ با نرخ دولتی تنها در شمار محدودی از مراکز عرضه توزیع می شد دیگر فروشگاه ها به دلیل نبود امکان تامین مرغ، تعطیل شدند که با توزیع این سهمیه در میان همه فروشگاه ها این مشکل برطرف می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: همچنین 7.5تن گوشت گرم گوسفندی و 30 تن گوشت منجمد گوساله برزیلی تامین و توزیع آن در این استان آغاز شده است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر مصرف سالانه گوشت مرغ در استان بوشهر براساس یک میلیون و 100 هزار نفر جمعیت 30 هزار تن و گوشت قرمز 12هزار و 650 تن است که از این میزان گوشت قرمز هشت هزار تن در استان و چهار هزار و 650 تن از خارج استان تامین می شود.
منوچهری گفت: در سال جاری تاکنون چهار هزار و 968 تن اقلام اساسی شامل 520 تن گوشت منجمد گوساله، 30 تن گوشت گوسفندی منجمد، 138 تن گوشت لاشه گوسفندی گرم، 2هزار و 45 تن مرغ منجمد،180 تن مرغ گرم، یکهزار و 520 تن برنج، 450 تن شکر و 75 تن تخم مرغ در استان بوشهر توزیع شده است.
معاون اتاق اصناف مرکز استان بوشهر گفت: توزیع مرغ با 2 نرخ در 36 مرکز عرضه در این شهرستان آغاز شد.
عباس نامدارزاده افزود: اکنون بیش از 30 مرغ فروشی در شهر بوشهر فعال هستند که مرغ را با قیمت 149 هزار ریال و یا زیر این قیمت عرضه می کنند.
وی بیان کرد: در 2 مرکز شامل فروشگاه رفاه و بازارچه شیلات با قیمت 115 هزار ریال توزیع می شود.
نامدارزاده ادامه داد: حداقل مزیت این فرایند توزیع باز شدن تمامی مرغ فروشی های فعال شهر بوشهر برای عرضه گوشت مرغ و سهولت در دسترسی شهروندان برای خرید این فرآورده است.
وی افزود: برای تامین مرغ موردنیاز رستوران ها نیز ساز و کارهای لازم پیش بینی شده تا فعالیت آنها با خللی مواجه نشود.
6047/6043
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.