به گزارش ایرنا، ایرانی را که آخرین بازمانده مکتب شعر بوشهر می دانند، هم اکنون حامی شعر نو در بوشهر است و با شاعران بسیاری از جمله منوچهر آتشی، بیابانی، علی باباچاهی، ایرج شمسی زاده شریف و رضازاده همراه بوده است.
ابوالقاسم ایرانی در این آیین گفت: دریا، همه زندگی ساحل نشینان استان بوشهر همانند موجودی زنده و حقیقی در کنار خانه و کاشانه ما زنده، زندگی بخش و بیرحم و کشنده است و به همین دلیل غالب واژه ها و فضاهای شعرم بصورت آشکار و پنهان با دریا و ساحل گره خورده است.
وی افزود: مدت 50 سال شعرخوانی می کنم و مدتی نیز با قلم زدن در مطبوعات حرفه ای و رادیو و تلویزیون فعالیت و امرار معاش زندگی خود را از همین طریق تامین می کردم.
این شاعر پیشکسوت استان بوشهر گفت: معتقدم شعر، شرف شاعر است و قلم و حرمتی بالاتر از تقدس دارد و شاعر و نویسنده باید آزاد و رها باشد.
وی ادامه داد: جای اهل قلم دربند و تنگنای اتاق های تک نفره نیست و اگر هم بود باید آزاد باشد و آزاد بگردد.
وی از برگزارکنندگان این برنامه تقدیر و خواستار تداوم چنین برنامه هایی در نقاط دیگر استان بوشهر شد که در ترغیب و تشویق هرچه بیشتر نسل جوان به شعر اثرگذار خواهدبود.
مسئول انجمن آدینه ادبی گناوه گفت: این انجمن فعالیت خود را از سال 1372 بصورت هیات امنایی آغاز و از زمان راه اندازی فعالیت های متعددی در زمینه های ادبی و شعر انجام داده است.
مهدی بیات نسب افزود: برپایی کارگاه های تخصصی غزل، شعر سپید، ترانه، شب داستان، جشنواره شعر شعر و داستان، رونمایی و نقد کتاب های ادبی نویسندگان استان و شهرستان و برپایی جلسات هفتگی روزهای جمعه باقدمت 25 سال از عمده فعالیت های این انجمن است.
وی یادآور شد: همایش ادبی شب سپید به همت این انجمن بمدت 3 روز با برگزاری نشست های تخصصی و باحضور فعالان و شاعران مطرح سپیدسرای استان برگزار و در روز پایانی از مقام ادبی استاد ابوالقاسم ایرانی تجلیل شده است.
ابوالقاسم ایرانی متولد 1325 در بوشهر، شاعری را از نوجوانی و اوایل دهه 40 با سرودن غزل و اشعار کلاسیک آغاز کرد و سپس در اواسط دهه 40 به سرودن شعر نیمایی روی آورد و با انتشار شعر ' باز گردیم و چراغی بزنیم' در شماره 909 مجله فردوسی در اردیبهشت 1348 نگاه شاعران و منتقدان آن زمان را بخود جلب کرد.
نخستین کتاب او با عنوان ' زنجیر تا ابد' آماده چاپ شد که تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و بناچار ایران را برای چندین سال ترک کرد.
این شاعر پس از 1357 با انتشار روزنامه صدای بوشهر در شهر بوشهر فعالیت روزنامه نگاری خود را پی گرفت اما این روزنامه پس از انتشار چند شماره تعطیل شد.
اولین مجموعه شعرهای استاد ایرانی که در برگیرنده 170 اثر از وی است در سال 1393 با نام ' جاده تا آنجا که ایستاده ای می آید' توسط انتشارات نگاه به چاپ رسیده است.
در این آیین چندتن از شاعران مطرح استان و شهرستان گناوه شعرخوانی کردند.
6043/6164
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.