عبدالمجید مصلح روز دوشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: در این گردهمایی الکساندر چولوخادزه استاد، داوید بریکا شویلی رئیس بخش باستان شناسی و نیکولوز گازد لیافی دانشجوی رشته باستان شناسی دانشگاه گرجستان، حمید رضا پیغمبری عضو هیات علمی گروه تاریخ و حمید اسدپور عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه خلیج فارس بوشهر در پنل های تخصصی سخنرانی کردند.
وی بیان کرد: سابقه روابط تاریخی سه هزار ساله ایران و گرجستان، منابع تاریخی، شواهد و مدارک باستان شناختی مرتبط با ایران باستان در گرجستان، کشف فسیل های انسان های 2 میلیون ساله، دوره نوسنگی و سفال های مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد که مختص تولید انگور و محصول ثانویه آن از جمله موارد مطرح شده در پنل های تخصصی بود.
مصلح ادامه داد: لزوم همکاری باستان شناسی زیر آب ایران و گرجستان، میراث فرهنگی هخامنشیان در گرجستان، تصاویر اشیای شاخص کشف شده دوره هخامنشی در محوطه های باستانی آن کشور، وجود نشانه های فرهنگی ایرانی مانند نام ها و اصطلاحات در جامعه گرجستان پیش از اسلام از دیگر مواردی بود که در قالب پنل های تخصصی یک روزه به آن پرداخته شد.
وی افزود: لزوم ترجمه منابع گرجی برای درک بهتر تاریخ ایران، اهمیت زبان فارسی، آداب و رسوم مذهبی مسلمانان و بویژه شیعیان در قفقاز و گرجستان و میراث فرهنگی ایرانیان و شیعیان در گرجستان نیز در قالب پنل ها مورد بررسی قرار گرفت.
مصلح ادامه داد: در پایان هر پنل برنامه پرسش و پاسخ در باره مسائل ارائه شده مطرح شد.
وی یادآور شد: برگزاری این نشست ها در قالب تفاهم نامه مشترک داشنگاه های خلیج فارس و گرجستان صورت گرفته است.
دانشگاه خلیج فارس با حدود هفت هزار دانشجو در 29 رشته کارشناسی، 48 رشته کارشناسی ارشد و 13رشته دکترا، جهت گیری خود را در حوزه کار آفرینی قرار داده و این دانشگاه از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان پایلوت دانشگاه کار آفرین انتخاب شده است.
6043/7212
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.