دادستان کل کشور گفت: تلگرام و اینستاگرام از نظر اخلاقی و امنیتی برای کشور ما بلا ایجاد کرده است. ما کشور عقبافتادهای نیستیم که نتوانیم از این ابزارها متناسب با نظام جمهوری اسلامی استفاده کنیم. این ملت از نظر سطح علمی حرف اول را میزند.
به گزارش جماران، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در سومین همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی گفت: برخورد با همه آسیبها در جامعه تنها بر عهده قوه قضاییه نیست زیرا دو قوه دیگر و هدایتگران افکار جامعه هم مسئولند.
وی افزود: امروز استفاده از فضای مجازی و بهره گیری از این فناوری نوین در سراسر دنیا یکی از مسایل بسیار مهم است و لازم است خود را بروزرسانی کنیم و از متخصصان امر استفاده کنیم. ما مقداری در این زمینه عقب هستیم. آقای فیروزآبادی می دانند فضای مجازی چقدر مورد اهتمام مقام معظم رهبری است.
دادستان کل کشور ادامه داد: مرکز ملی فضای مجازی به وجود آمد و تلاش های زیادی می شود اما آیا ما از این ابزار مهم آنگونه که باید و شاید برای مدیریت فضای مجازی استفاده کرده ایم؟ به نظرم کوتاهی کردیم.
وی ادامه داد: می دانم فیروزآبادی تلاش زیادی می کند ولی بخش اندکی از کار دست ایشان است. آنجا که باید اراده قوی برای ساماندهی فضای مجازی باشد، نیست.
دادستان کل کشور با بیان اینکه تلگرام و اینستاگرام بلاهای زیادی برای مردم داشتند، گفت: ما یک کشور عقب افتاده ناتوان نیستیم و این ملت رشید است و در دنیا از لحاظ سطح معلومات حرف اول را می زند. جوانانی که می توانند کشور را نجات دهند و مدیرانی که عزمشان می تواند کارساز باشد ولی آنگونه که باید جزم ندارند.
منتظری افزود: وقتی بعضی از این شبکه ها را در کارگروه مصادیق مجرمانه میبندیم و فیلتر میکنیم میبینیم بعضی از آقایان صدایشان بلند میشود و ۶ وزیر به من نامه می نویسند و می خواهند که جلسه بگذاریم تا رفع فیلتر کنیم که من نرفتم زیرا می بینم در اینجا شریک در جرم خواهم شد.
منتظری افزود: از مردم می خواهم تحقق شبکه های مجازی داخلی را مطالبه عمومی کنند زیرا ما ابزار لازم را داریم ، درست است که یک عده ای مخالفند.
وی ادامه داد: اکثریت این ملت به پای نظام جمهوری اسلامی ایستادند و عزیزان خودشان را در راه تحکیم دین از دست داده اند و یکی از نشانه های آن این است که مردم با همه فشارهای اقتصادی تحمل می کنند و ایستادند و دشمن چقدر تلاش کرد که عده ای را به خیابان ها بکشاند و از مجموع هشتاد میلیون نفر، جمعیتی که به ندای دشمن پاسخ دادند، به پنج هزار نفر هم نرسید.
وی اضافه کرد: من به عنوان مدعی العموم مطالبه می کنم و ما ذره ای اعتقاد نداریم که شبکه ها را ببندیم. ما فقط مطالبه گر هستیم که فضای مجازی از آلودگی ها نجات یابد و این اتوبان را باید از فساد و عناصر مفسد پاکسازی کرد و فضای مجازی نباید بی کنترل باشد. اگر این کار منطقی انجام نشود به همه عرصه های زندگی لطمه وارد می شود.
منتظری افزود: از این فضای مجازی خیلی می شود استفاده خوب کرد ولی باید ساماندهی شود.
دادستان کل کشور با برشمردن جرایم مالی گفت: یکی از جرایم مالی رباخواری است و هیچ بلایی بدتر از رباخواری در جامعه نیست و آنقدر بد و خطرناک است که خدا از این آسیب و بلا به عنوان جنگ با خدا در قران نام برده است. قماربازی نوع دوم از جرایم مالی است.
وی با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم که فضای مجازی تبدیل به قمارخانه شود، گفت: کلاهبرداری هایی که در فضای مجازی صورت می گیرد ببینید چقدر زیاد است. مردم برای رفتن به کربلا پول به سایت می ریزند ولی متاسفانه بعد کلاهبرداری می شود. سرقت یکی دیگر از جرایمی است که از طریق رایانه انجام می شود. گلدکوئست هم یکی دیگر از جرایم است که مسئول آن فتا و بانک مرکزی و ... است که هم افزایی کنند تا بتوانند انشاالله بر این آسیب ها فایق آیند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که چرا به دنبال برخورد بیشتر با جرایم مالی فضای مجازی هستید، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور و همچنین وضعیتی که در رابطه با فساد شاهد بودیم و مطالبات به حق رهبری و مردم در برخورد جدی با فسادها اقتضا می کرد راه مناسبی هم دیده شود.
دادستان کل کشور اضافه کرد: اشکالاتی در تسریع رسیدگی وجود داشت که احصا شد و با اجازه از مقام معظم رهبری، این عوامل که موجب اطاله میشد محدود شد. مثل مواعد قانونی، مثل مراحل رسیدگی که در چند مرحله رسیدگی می شود که به شکل رسیدگی مربوط می شود.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: امیدواریم با این ابزاری که در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است بتوانیم به مطالبات مردم و رهبری پاسخ مثبت بدهیم. پرونده ها هم در حال آماده شدن است و در اسرع وقت به دادگاه می رود البته باز هم زمان خود را می طلبد.
وی تصریح کرد: اتقان و سرعت در کنار یکدیگر مورد توجه است. دادگاه های بدوی با یک قاضی تشکیل می شود اما این دادگاه های پیش بینی شده برای جرایم اقتصادی با 3 قاضی تشکیل می شود.
دادستان کل کشور با بیان اینکه اقتضا داشت قوه قضائیه زودتر از این در صدد این کار برآید، گفت: ما مدتهاست به دنبال این هستیم و در بحث های خود به دنبال این بودیم که از طریق مجلس دنبال شود، ما این مسئله را بررسی کردیم دیدیم زمان می برد و پیشنهادی که قوه قضائیه میدهد ممکن است در مجلس تغییری کند (البته مجلس هم حق دارد) و خروجی مجلس نیاز قوه را تامین نکند و قرار بر این شد در شورای عالی هماهنگی اقتصادی مطرح شود که مطرح شد اما آنچه مورد نیاز بود ممکن بود تامین نشود که سراغ استجازه از رهبری رفتیم.
وی اظهار کرد: زمانی که رسیدگی ها به مرحله نشر عمومی رسید، اعلام می شود. دادرسی ها علنی خواهد بود و مردم در جریان ریز مسایل قرار خواهند گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین در پاسخ به پرسشی پیرامون موانع رشد سایبری کشور گفت: مهم ترین موانع این است که اراده و عزم جدی نیست، چون ما امکانات خوب نرم افزاری و سخت افزاری داریم و باید زمینه کار فراهم شود که مشکلات به حداقل برسد.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه چرا رئیس سابق بانک مرکزی و مدیران بزرگ احضار نشده اند، بیان داشت: از کجا می دانید احضار نشده اند، رسیدگی به پرونده ها پیچیده است و به طی کردن مراحل و رسیدگی متقن نیاز دارد، باید صبر و حوصله کرد کار سنگین و گسترده است.
دادستان کل کشور ادامه داد: حقیقتا بازپرسها از صبح زود تا پاسی از شب مشغول محاسبه و بررسی هستند و متناسب با پیشرفت کار هر مسئولی لازم باشد حتی اگر وزیر باشد احضار می شود.
وی افزود: عزم قوه قضائیه جزم است و قول می دهیم تا جایی که در توانمان باشد و شرایط کاری اقتضا کند کار با جدیت پیش می رود و مراحل پیشرفت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه مردم مطمئن باشد قوه قضائیه جدی است در پاسخ به پرسشی پیرامون احتکار، گفت: یکی از مشکلات ما این است که در مبارزه با قاچاق دچار دوگانگی هستیم بخش عمده از جرایم بر عهده سازمان تعزیرات است و بخش اندک برخورد بر عهده قوه است و این دوگانگی ها باعث کندی پیشرفت کار می شود که امیدواریم مجلس برای آن فکری بکند و این دوگانگی امر مطلوبی نیست.
وی تصریح کرد: افرادی که به دنبال منافع خود هستند و می خواهند در شرایط این چنینی اجناس مورد نیاز مردم را احتکار کنند وجدان انسانی ندارند و این کار باعث شرم است. عده اندکی به دنبال سود بیشتر هستند، مسلمان دست به این جنایات نمی زند و حقیقتا احتکار در این زمان جنایت و خیانت در حق مردم است.
دادستان کل کشور گفت: امیدوارم خود این افراد متنبه شوند و اجناس را در اختیار مردم قرار دهند و هرکسی از مردم هم که از احتکار سودجویان باخبر است این اطلاعات را به دادستان ها نیروی انتظامی و تعزیرات برساند.
وی در خصوص پرونده شهرام جزایری بیان داشت: این پرونده در مرحله تحقیق است.