حجت الاسلام دعایی بعد از دریافت قلم زرین و لوح تقدیر گفت: امروز من اگر توفیقی داشتم به دلیل همکاری و همیاری عزیزانی بود که به من آبرو دادند من زمانی که به روزنامه اطلاعات رفتم تنها کسی که به من روزنگاری آموزش داد میرحسین موسوی بود که آن زمان سردبیر روزنامه جمهوری بود.
به گزارش جماران؛ همزمان با 17 مرداد روز خبرنگار مراسم اهدای قلم زرین به سیدمحمود دعایی توسط انجمن آزادی مطبوعات برگزار شد.
علیزاده طباطبایی رییس انجمن آزادی مطبوعات طی سخنانی گفت: در طول 40 سال گذشته مدیران حاکم بر کشور تلاش کردند تا سبک زندگی را در کشور حاکم کنند که اسلامی باشد و رسانه ها نیز در این مساله بسیار پررنگی داشته است.
وی ادامه داد: در حوزه رسانه قطعا اشتباهاتی صورت می گیرد اما بپذیریم اگر جرمی در حوزه رسانه و یا روزنامه رخ داده به دلیل آنکه انگیزه روزنامه نگاران شرافتمندانه است باید مسوولیت جزایی به مسوولیت مدنی تبدیل شود.
عباس عبدی روزنامه نگار نیز طی سخنانی گفت: آنچه امروز نیاز داریم گام برداشتن مداوم و نهادسازی در حوزه مختلف همچون مطبوعات است متاسفانه در کشور نهادها شکل می گیرند اما عمیق نمی شوند.
عبدی با اشاره به سابقه 40 ساله روزنامه اطلاعات گفت: همیشه بدنه مطبوعات نسبت به روزنامه اطلاعات گارد منفی داشتند که امروز نگاه می کنیم می بینیم این نگاه اشتباه بود زیرا آنچه در کار ر وزنامه نگاری مهم است استمرار است و روزنامه اطلاعات این استمرار حفظ کرده و تعطیل نشده است.
عبدی با اشاره به گسترش فضای مجازی و اینترنت گفت: هشدار و طبلی که سال 79 درباره فضای مجازی و به خصوص شبکههای اجتماعی زده بود امروز صدای آن در آمده است امروز شاهدیم که فضای رسانه ای کشور گاهی توسط یک کانال تلگرامی به هم می ریزد و هر چند رسانه منحصر به مطبوعات نیست اما چنین وضعیتی نیز خوشایند نیست.
حجت الاسلام فاضل میبدی طی سخنانی گفت: روزنامه ها و رسانه ها همیشه مدافع آزادی بودند و البته در طول تاریخ این دفاع آن دشمنان زیادی داشته است.
حمید سام نیز گفت: حجت الاسلام دعایی تنها فردی است که موبایل ندارد و در زمان نمایندگی مجلس نیز حقوق نمی گرفت و از اتومبیل استفاده نمی کرد و از موسسه اطلاعات نیز حقوق نمی گرفت و فقط از شهریه طلبه گری روزگار می گذراند.
علیرضا رجایی روزنامه نگار طی سخنانی گفت: امروز ما بیشتر به امیدوارم بودن به ناامید نشدن نیاز داریم زیرا انسانی که امید ندارد هرگز ناامید نمی شود و مهمترین امیدوار بودن ناامید نشدن است.
وی با اشاره به فعالیت افرادی همچون دعایی در دفاع از اقلیت گفت: وقتی جریانی در اقلیت است مهم است که گروهی از این اقلیت دفاع کنند و خبرنگاران افرادی هستند که باید از آنها دفاع شود.
رجایی با اشاره به اهمیت شغل خبرنگاران گفت: خبرنگاران کسانی هستند که گواهی درد را منتقل می کنند و کار خبرنگاران در ابلاغ این گواهی همچون کار رسولان است که خداوند در قرآن کریم به آن می فرمود شجاعانه پیام خود به فراعنه ابلاغ کنید و از آن نترسید.
محمد توسلی فعال سیاسی و یکی از اولین شهرداران تهران بعد از انقلاب نیز گفت: امروز دو مشکل و اتهام در جامعه نسبت به مدیران وجود دارد یکی عدم شفافیت و وجود فساد و دومی عدم کارآمدی و در این میان افرادی همچون حجت الاسلام دعایی از یک عزت نفس و شفافیت برخوردار است.
حجت الاسلام دعایی نیز بعد از دریافت قلم زرین و لوح تقدیر گفت: امروز من اگر توفیقی داشتم به دلیل همکاری و همیاری عزیزانی بود که به من آبرو دادند من زمانی که به روزنامه اطلاعات رفتم تنها کسی که به من روزنامه نگاری آموزش داد میرحسین موسوی بود که آن زمان سردبیر روزنامه جمهوری بود.
وی ادامه داد: ما در آن زمان برای این که فاصله بین روحانیون و رونامه نگاران و کارمندان روزنامه اطلاعات را کم کنیم فردی همچون شمس آل احمد را به عنوان سردبیر انتخاب کردیم. من در طول دوره فعالیت در روزنامه اطلاعات می توانستم هر مطلبی را منتشر کنم و هیج کسی به من نمی گفت فلان مطلب را منتشر یا فلان مطلب را منتشر نکن و تنها یک بار حضرت امام در زمان حیاتشان به من سفارش یک مطلب دادند.
وی با اشاره به وضعیت جامعه امروز گفت: متاسفانه جامعه امروز دلگیر و ناراحت است و مردم و اهالی رسانه به امید نیاز دارند.
به گزارش جماران و به نقل از ایسنا؛ سیدمحمود دعایی ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: شرمنده همه الطاف عزیزان حاضر هستم، چراکه همه خصلتهای خوب را که من اهلش نیستم، به من نسبت دادند. جامعه افسرده ما گاهی به عناصر سادهای مثل من دل میبندد و من شرمنده هستم.
دعایی با اشاره به دلیل حضور خود در این مراسم اظهار کرد: محمود علیزاده طباطبایی کسی است که هزار روز کاری برای رضای خدا و رایگان از مظلومین دفاع کرده است. چون ایشان به بنده اصرار کرد من حاضر شدم به این مراسم آمده و این جایزه را بپذیرم.
او بیان کرد: زمانی که موسسه اطلاعات به من سپرده شد به حاج احمد آقا گفتم من تجربهای برای کار مطبوعاتی ندارم و امثال آقایان بهشتی و باهنر و خامنه ای و هاشمی را پیشنهاد دادم. بعد از قبول مسئولیت پیش شهید بهشتی رفتم و راهنمایی گرفتم و از طریق ایشان با آقای محمدجواد مظفر آشنا شدم. فرد دیگری که مرحوم بهشتی به من معرفی کردند میرحسین موسوی بود که ایشان آن موقع سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی بودند. دیگر کسی که به ما کمک زیادی کرد شمس ال احمد بود که سردبیری اطلاعات را عهدهدار شد.
حجت الاسلام دعایی افزود: اگر میخواهید از مشی روزنامه اطلاعات در دفاع از آزادی بگویید باید نام خیلی از همکاران ما برده شود. این ها شایستگی گرفتن این جایزه را دارند.
دعایی خاطرنشان کرد: من نماینده یک جریان هستم. اگر شخصا رسانه ای با عدم مسئولیت پاسخگویی به یک نهاد را در اختیار داشتم می توانستم خیلی فراتر از این عمل کنم.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات یادآور شد: میخواهم شهادت بدهم درتمام دوران حیات امام مورد تاکیدی قرار نگرفتم که فلان مطلب را بنویس یا ننویس. فقط یک بار امام مدیران مسئول روزنامه ها را خواستند و گفتند شما دیگر حق ندارید خبر من را در صفحه اول بیاورید. بروید سراغ کسانی که به مملکت خدمت می کنند مثل پلیسی که در سرما و گرما در خیابان ها است یا مسئول اورژانسی که برای مردم زحمت می کشد.
دعایی با ذکر خاطره ای از دوران فعالیتش د روزنامه اطلاعات اظهار کرد: یک بار من به مقام معظم رهبری گفتم آقای گلزاده غفوری در زمینه توحید کتاب خوبی نوشته چه اشکال دارد ما آن را منعکس کنیم. ایشان گفتند اشکالی ندارد. وقتی که چاپ شد خود آقای گلزاده غفوری به خاطر فاصله ای که از نظام گرفته بودند تعجب کرد.
او ادامه داد: رسانهای که کمتر عذرخواهی کند دلیل بر آن است که بهترین راه را رفته که اطلاعات هم خوشبختانه همین طور بوده است.
دعایی با اشاره به اینکه در این سالها به طور رسمی دوبار به دادگاه احضار شده است، گفت: یک بار در انتخابات سال ۷۶ آقای حجتی در مقالهای از آقای خاتمی تعریف و از آقای ناطق نوری انتقاد کرد که ستاد آقای ناطق نوری به حق از ما شکایت کرد اما دریادلی آقای ناطق باعث شد تا ایشان دستور دهند که این شکایت پس گرفته شود. یکی دیگر هم در دفاع از خاتمی در مقابل دادستان مطلب نوشتیم و باز هم احضار شدیم. در این باره ما نمیخواستیم این مساله رسانهای شود که آقای اژهای مطرح کرد که ما با قرار کفالت آزاد هستیم. به هر حال نظام پذیرفته که ما به «کاکا» وفاداریم.
او در پایان گفت: با امام عهدی داشتم و آن هم وفادار بودن به اینکه همان طلبه باشیم. به خاطر طلبه بودن هیچگاه کارمند نشدم و از مسیر طلبگی زندگی خود را اداره میکنم.