این موشک ها از زمین و دریا به وسیله بوستر و پیشران اولیه پرتاپ شده و با روشن شدن موتورهای مرحله دوم که معمولاً از نوع جت است، مسیر خود را ادامه می دهند و در نوع هواپایه نیز هواپیما نقش پیشران اولیه را ایفا می کند.
به گزارش جماران؛ یکی از متخصصان نیروی هوا فضای سپاه به تشریح جزئیاتی از نحوه عملکرد موشک کروز هوا پایه با برد 1500 کیلومتر پرداخت.
طرح بکارگیری موشک کروز با برد 1500 کیلومتر قابل نصب بر روی هواپیمای سوخو 22 برای نخستین بار در بازدید سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه از پایگاه هوایی شیراز و در مراسم رونمایی از 10 دستگاه هواپیمای سوخو 22 بهینه شده و ارتقا یافته مطرح شد، نظر به اهمیت این خبر و نقش این دستاورد در ارتقای توانمندی های دفاعی کشور برای مقابله با تهدیدات دشمن و نیز پاسخ به برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی از سوی اشخاص نا آشنا به فناوری های نظامی در فضای مجازی که منجر به سوالاتی در افکار عمومی شده است، یکی از متخصصان و مدیران پروژه های موشکی نیروی هوا فضای سپاه به بیان جزئیاتی درباره این دستاورد پرداخت.
وی بکارگیری موشک های کروز زمین پایه، هواپایه و دریاپایه در بردهای مختلف را در ارتش های جهان دارای پیشینه و سابقه ای طولانی توصیف و تصریح کرد: این موشک ها از زمین و دریا به وسیله بوستر و پیشران اولیه پرتاب شده و با روشن شدن موتورهای مرحله دوم که معمولاً از نوع جت است، مسیر خود را ادامه می دهند و در نوع هواپایه نیز هواپیما نقش پیشران اولیه را ایفا می کند.
این کارشناس هوافضای سپاه با بیان اینکه ساخت و تولید موشک های کروز دریایی و زمین به زمین در ایران سابقه چندین ساله دارد، اظهار کرد: نیروی هوافضای سپاه به همت متخصصان جهادگر داخلی و با استفاده از زیرساخت موشک های کروز زمین پایه، به طراحی و ساخت موشک کروز با برد 1500 کیلومتر اقدام کرده است.
وی هدف عملیاتی موشک های کروز هوا پایه را انهدام اهداف از پیش تعیین شده در فواصل تا 1500 کیلومتر عنوان و خاطرنشان کرد: ناوبری این موشک با استفاده از Ins ، Gps ، Glonass ، Teromو Dsmac است.