باغ موزه چهلستون یکی از شاهکارهای عصر صفویه است که بین خیابان های سپه(شمال)، بهشتی نژاد(جنوب)، گلدسته(جنوب غربی تا شمال غربی) و استانداری (شرق) اصفهان قرار دارد.
به گزارش جماران؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از کشف یک گلوله توپ جنگی صد ساله در محوطه باغ موزه چهلستون اصفهان خبر داد.
به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، 'فریدون الله یاری' روز شنبه گفت: مرمتگران این سازمان صبح امروز در جریان خاکبرداری و اجرای طرح سنگ فرش یکی از معابر داخلی کاخ چهلستون در ضلع شمال غربی این مجموعه، گوئی فلزی را کشف کردند.
وی با اشاره به بررسی اولیه کارشناسان افزود: با توجه به اینکه چهلستون و بناهای پیرامون آن مانند تالار تیموری و باغ کاج در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی از مراکز مهم استقرار نظامیان بوده و بخشی از توپخانه قشون اصفهان در آن عصر نیز در کاخ چهلستون استقرار داشته، این گوی فلزی که شباهت زیادی به گلوله توپ دارد، احتمالاً متعلق به توپ های جنگی آن دوران است.
شهرام امیری رئیس روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عصر امروز در گفت و گو با ایرنا، عکسی بسیار قدیمی از محل استقرار توپخانه در ورودی کاخ چهلستون متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی در اختیار خبرنگار ما گذاشت که در گوشه ای از این تصویر، یک عراده توپ همراه با گلوله های آن نیز مشاهده می شود.
باغ موزه چهلستون یکی از شاهکارهای عصر صفویه است که بین خیابان های سپه(شمال)، بهشتی نژاد(جنوب)، گلدسته(جنوب غربی تا شمال غربی) و استانداری(شرق) اصفهان قرار دارد.
این کاخ با مساحتی حدود 60 هزار مترمربع، بخش باقی مانده باغ بزرگ موسوم به 'جهان نما' بوده که در محور شمال غرب دولتخانه صفوی(دوره شاه عباس اول) ایجاد شده است.
شاه عباس اول، کوشکی در میان این باغ بنا نهاد که این کوشک هسته اولیه چهلستون را تشکیل داد که تالار میانی کاخ و غرفه های چهار گوشه آن را دربرمی گرفت.
در دوره سلطنت شاه عباس دوم، ساختمان کاخ چهلستون تغییر کرد و تالار آینه، تالار 20 ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوان های طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی، آئینه کاری، کاشیکاری دیوارها و سقف ها به آن افزوده شد.
بخشی از نقاشی های چهلستون به شیوه بزرگنمایی شده بر دیواره های گچی تالار اصلی کاخ توسط شاگردان 'رضا عباسی' از نگارگران و نقاشان مشهور مکتب هنری اصفهان در عصر صفوی نقش بسته و بخشی هم در دوران قاجار بر روی آن نقاشی شده که از ارزش و اعتبار جهانی برخوردار است.