افزایش هر یک درجه دمای هوا منجر به افزایش 1000 تا 1500 مگاواتی مصرف برق می شود.
به گزارش جماران؛ شرکت توانیر اعلام کرد از امروز ۳۰ تیرماه تا پایان هفته جاری ، هوای بسیار گرمی را در همه نقاط کشور، به جز نوار شمالی، شاهد خواهیم بود. این موضوع ضرورت صرفه جویی در مصرف برق را دوچندان کرده است.
افزایش هر یک درجه دمای هوا منجر به افزایش 1000 تا 1500 مگاواتی مصرف برق می شود. این مسئله، موضوع اصلی نگرانی مسئولان صنعت برق کشور بابت گرمایی است که در روزهای آینده در پیش داریم.
شرکت مادرتخصصی توانیر که مسئولیت اصلی تأمین برق کشور را به خصوص در بخش انتقال و توزیع در دست دارد، پیرو پیش بینی افزایش گرمای هوا، اطلاعیه ای صادر کرد.
متن این اطلاعیه بدین شرح است:
"شرکت توانیر با تشکر از تعامل و همکاری تمامی هموطنان و مشترکان گرامی و عذرخواهی مجدد به دلیل محدودیت های به وجود آمده در شبکه برق اعلام می دارد: براساس پیش بینی های صورت گرفته، از امروز 30 تیرماه تا پایان هفته جاری ، هوای بسیار گرمی را در همه نقاط کشور، به جز نوار شمالی، شاهد خواهیم بود.
بی تردید در چنین شرایطی برای تامین برق پایدار، بیش از هر زمان دیگر به کمک و همیاری همه مردم عزیز در مدیریت مصرف برق نیازمندیم.
از این رو از آحاد مردم عزیز کشور در بخش های مختلف خانگی، تجاری ( به ویژه اصناف و کسبه)، مجتمع های تولیدی و صنعتی و کشاورزان تقاضا دارد تا با پیش گرفتن راهکارهای مدیریت مصرف برق به ویژه در ساعت های اوج بار (12 الی 16 و 20 الی 23)، کارکنان صنعت برق را تنها با 10 درصد صرفه جویی، در ارائه هرچه بیشتر خدمات و تأمین برق پایدار یاری و از بروز محدودیت های خاموشی ناخواسته که به دلیل افزایش بیش از حد مصرف برق رخ می دهد، جلوگیری نمایند.
خاطرنشان می سازد که با بکاربستن راهکارهای ذیل، کاهش 10 درصدی مصرف برق کاملا قابل دسترسی است.
*راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق:
درساعت های اوج بار(پیک مصرف) تا حد امکان در کولرهای آبی از دور کند استفاده نمائیم.
در صورت استفاده از کولرهای گازی، ترموستات را بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد تنظیم کنیم.
در ساعات های اوج بار (12 الی 16 و 20 الی 23) به ازای هر دو ساعت، کولر را نیم ساعت خاموش کنید.( زمانبندی در این خصوص به صلاحدید مشترکان کمک شایانی به مدیریت مصرف برق و پایداری شبکه برق خواهد کرد.)
هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی در ساعت های اوج بار، تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرف شویی و جاروبرقی به طور همزمان استفاده نکنیم.
استفاده از وسایل برقی یادشده را به روزهای تعطیل یا ساعت های غیرپیک منتقل کنیم.
خاموش کردن لامپ های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، ساده ترین راه صرفه جویی در مصرف برق است.