محمد شریعتمداری یادآور شد: تحریم های اروپا و سازمان ملل در سال های قبل به کشورمان فشار آورده بود اما اکنون این جریان مانند قبل نیست لذا جامعه را نباید از فشارها و تهدیدات آمریکا نگران کرد.

به گزارش جماران؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مردم می توانند با پمپاژ قطعیت به جای روحیه یاس و نا امیدی، ثبات و آرامش را به جامعه ببخشند و توطئه های دشمنان را علیه این کشور خنثی کنند.

محمد شریعتمداری عصر پنجشنبه در شصت و هشتمین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان اظهار داشت: پمپاژ قطعیت در اقتصاد ایران باعث آرامش بیشتر جامعه می شود.

وی افزود: قبل از برجام در جهان خارج، تصویر نادرستی از ایران منعکس شده بود که اهل مذاکره نیست و نمی خواهد در تامین صلح جهانی مشارکت کند که درست نبود البته ایران برای بازی برد - برد وارد مذاکره با کشورهای 1+5 شد.

شریعتمداری با اشاره به دوران پسابرجام تاکید کرد: در این دوران مسیر مثبت در اقتصاد ایران ادامه داشت تا زمانی که یکی از طرف های مذاکره اعلام کرد این توافقنامه را قبول ندارد لذا فشار خود بر ایران و سایر کشورها را افزایش داد.

وی یادآور شد: تحریم های اروپا و سازمان ملل در سال های قبل به کشورمان فشار آورده بود اما اکنون این جریان مانند قبل نیست لذا جامعه را نباید از فشارها و تهدیدات آمریکا نگران کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات سال 92 و 96 اضافه کرد: دولت تدبیر و امید با حمایت مردم سرکار آمد البته پیش از این دولت، مشکلاتی در کشور وجود داشت ولی مردم در انتخابات شرکت و به اعتدال رای دادند.

وی گفت: اقوام مختلف ایران از جمله غیرور مردان کُرد در این انتخابات به خوبی وارد عمل شدند و سرنوشت خود را رقم زدند لذا خدمات رسانی به این مردم حداقل کاری است که باید دولتمردان انجام دهند.

شریعتمداری افزود: پس از انتخابت 92 تدبیر و تعقل جایگزین رویه قبلی شد و مردم فهمیدند این تدبیر و تعقل نتیجه می دهد و این عامل باعث ثبات در بازار شد و بعد از آن بود که برجام به نتیجه رسد.

** نظارت ها بر بازار باید بیشتر شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم نظارت بیشتر بر بازار تاکید کرد: دستگاهای نظارتی باید برای کنترل و رصد بیشتر بازار وارد عمل شوند چون مکلف هستند در مبارزه با احتکار با جدیت کار کرده و با کسانی که کالاها را انبار می کنند برخورد و مایحتاج مردم را در بازار عرضه کنند.

شریعتمداری اظهار داشت: افزایش قیمت یک امر طبیعی در بازار است و نباید این موضوع عاملی برای نگرانی مردم باشد ولی اگر از حدی بیشتر شود و به گرانفروشی برسد باید دستگاه های ذیربط وارد عمل شوند.

وی با اشاره به محدودیت ورود خودروهای خارجی به کشور یادآور شد: در دولت قبل ممنوعیت خودرو خارجی اعمال شد ولی ثبت سفارش های قبلی ابطال نشد و برخی افراد از این موضوع سوء استفاده کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید این موضوع دوباره ممنوع شد و با رصد ثبت سفارش های غیر قانونی، از گمرک خواستیم از ترخیص این نوع خودروها خودداری کند.

وی افزود: سیستم اطلاعاتی کشور این خودروها را شناسایی کرد و اسامی شرکت های متخلف در این زمینه نیز مشخص و اعلام شد.

** کردستان به کلنی فولاد کشور پیوست

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شروع چند طرح واحد تولید مواد معدنی در کردستان گفت: این استان وارد کلنی تولید فولاد کشور شد و این می تواند در کنار تولید محصولات کشاورزی اشتغال را بهبود ببخشد.

شریعتمداری یادآور شد: مسایل زیست محیطی برای اجرای این طرح ها اهمیت زیادی دارد لذا تا زمانی که وزارت نیرو تامین آب طرح های جدید تولید آهن در کردستان را تایید نکرده بود، عملیات اجرای آنها شروع نشد.

وی به مسئولان کردستان توصیه کرد واحدهای تولیدس در استان خود را حفظ کنند و با حمایت از آنها اجازه ندهند این واحدها و سرمایه گذاران از استان خارج شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دیگر پتانسیل های کردستان افزود: در مناطق مرزی امکان مبادله کالا در بازارچه ها وجود دارد و این در فرصت خوبی برای توسعه استان است.

شریعتمداری در خصوص تمهیدات اتخاذ شده در کارگروه رفع موانع تولید این استان اظهار داشت: سبک کار در کارگروه تسهیل و رفع موانع، مطرح شدن موانع تولید است و در این کارگروه راهکارهایی عملی برای رفع این موانع پیدا می شود.

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت علاوه بر شرکت در کارگروه رفع موانع تولید برای شروع عملیات اجرایی سه طرح زنجیره تولید فولاد شامل کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبا نور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه با سرمایه گذاری داخلی و تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد گستر الماس سقز با سرمایه گذاری خارجی واحدهای صنعتی روز پنجشنبه به استان کردستان سفر کرده است.

این کارخانه ها به ظرفیت تولید سالانه حدود سه میلیون و 400 هزار تن با پیش بینی 21 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری ارزی و ریالی و فراهم کردن زمینه اشتغال مستقیم یک هزار و 550 نفر در این شهرستان ها احداث و پیش بینی می شود پس از بهره برداری از فروش خام حدود سه میلیون و 400 هزار تن مواد معدنی جلوگیری شود.

کارخانه های تولید گندله آهن شرکت صبانور در بیجار و شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه هر کدام با ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون تن گندله آهن (مواد اولیه تولید آهن اسفنجی) با پیش بینی 200 شغل مستقیم و سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری داخلی در زمینی به مساحت 70 هزار متر مربع با 12 هزار متر مربع زیربنا احداث می شود.

کارخانه تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد گستر الماس نیز در شهرستان سقز با سرمایه گذار خارجی ساخته می شود که ظرفیت اسمی تولید کنسانتره آهن، گندله آهن و آهن اسفنجی خام آن سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن است.

اجرای این طرح در زمینی به مساحت 105 هکتار با 20 هکتار زیر بنا، 15 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی انجام و براساس پیش بینی ها برای یک هزار و 150 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند.

از نظر ذخایر معدنی کردستان دارای 620 میلیون تن ذخایر معدنی است و هم اکنون 384 معدن در این استان با یک هزار و 940 نفر اشتغالزایی دارای پروانه بهره برداری هستند.

ظرفیت اسمی استخراج معادن کردستان سالانه 19 میلیون تن است اما فقط 6 میلیون تن از این میزان استخراج می شود. وجود 18 گونه ماده معدنی در استان از جمله انواع سنگ های تزئینی، پلی متال، طلا و سنگ آهن، باریت و پوکه ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه کردستان وجود دارد.

استان کردستان دارای 20 معدن سنگ آهن است که 74 میلیون تن از 2 میلیارد و 800 میلیون تن از ذخیره قطعی معادن کشور را در خود جای داده است.

سهم کردستان از ذخیره قطعی 48 هزار میلیون تُنی معادن کشور 1.2 درصد و در بخش اشتغال هم سهم استان از 138 هزار و 879 نفر اشغال اسمی کشور سه درصد است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.