وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی دورانهای پر فرار و نشیبی گذرانده فشارهای زیادی بر جمهوری اسلامی وارد شده ولی از آنجا که مشروعیت قدرت و پیشرفت خود را از منابع خارجی و ابزارهایی که منابع خارجی میدهد کسب نمیکند و قدرتش از مردم ایران نشات میگیرد توانسته دورانهای دشوار را با سرافرازی پشت سر بگذارد.
به گزارش جماران؛ وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: شرکای خارجی ما این واقعیت را درک کردند که بازاری مطمئنتر و امنتر و سالمتر از جمهوری اسلامی برای حضور فعلان اقتصادی نیست.
محمد جواد ظریف در نشست اقتصادی فعالان تجاری در خصوص فرصتهای کسب و کار با ایران ضمن خوشامد به جهانگیری و روسای نمایندگان خارجی و فعالان بخشی خصوصی گفت : از اینکه در این جلسه باشکوه همکاری بین بخش خصوصی و شرکای خارجی فرصت ارائه چند جمله درباره وضعیت کنونی و راهکارهای پیش رو را دارم. خوشحالم.
وی افزود: جمهوری اسلامی دورانهای پر فرار و نشیبی گذرانده فشارهای زیادی بر جمهوری اسلامی وارد شده ولی از آنجا که مشروعیت قدرت و پیشرفت خود را از منابع خارجی و ابزارهایی که منابع خارجی میدهد کسب نمیکند و قدرتش از مردم ایران نشات میگیرد توانسته دورانهای دشوار را با سرافرازی پشت سر بگذارد.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران امروز علی رغم چهار دهه فشار قدرتمندترین کشور منطقه است و این روش ادامه خواهد یافت. شرکای خارجی ما این واقعیت را درک کردند که بازاری مطمئنتر و امنتر و سالمتر از جمهوری اسلامی برای حضور فعلان اقتصادی نیست. ممکن است تحولات کوچکی بر اثر فشار خارجی پیش بیاید اما این تحولات ناپایدار است و آنچه پایدار است توان بخش خصوصی به عنوان نماینده واقعی مردم در حوزه تجارت است.
ظریف تاکید کرد: در مذاکراتی که بعد از خروج غیرقانونی برجام داشتیم همه کشورها را آماده حضور و فعالیت در ایران دیدم. تمام شرکای ما در برجام، جمهوری خلق چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا به روشنی بعد از اعلام خروج آمریکا حمایت خود را از برجام اعلام کردند در جلسهای که چند روز بعد از خروج آمریکا با اتحادیه اروپا و وزرای خارجی چین و روسیه داشتیم همه بر تعهد خود بر جبران خسارت جمهوری اسلامی تأکید کردند.
وی افزود: بیانیه موگزینی بعد از جلسه اول با کشورهای اروپایی عضو برجام، نشاندهنده این واقعیت بود که برجام یک تعهد سیاسی هست. بعد ما جلسات خوبی با کارشناسان اتحادیه و دو کشور و چین و روسیه که مککارتی نزدیک ما در حوزه اقتصادی و حوزههای سیاسی و امنیتی هستند داشتیم و این همکاری به عنوان دو شریک ایران ادامه دارد. آنها درباره این همکاری تاکید کردند که در حوزه بانک و فروش نفت به حد کنونی و تجارت و روابط بیمه و کشتیرانی و حمل و نقل هوایی و سرمایهگذاری و حضور بخش خصوصی لازم است اقدام کنند.
ظریف تاکید کرد: در سفر به کشورهای منطقه و نمایندگان ما به کشورهای مختلف همه این پیام را برای ما آوردند که اراده سیاسی برای ادامه حضور فعال در ایران علی رغم فشار علیه ایران وجود دارد.
وی با بیان اینکه جهان بر سر دوراهی است که بپذیرد آیا آمریکا باید منویات سیاسی خود را بر دنیا تحمیل کند یا دنیا بر اساس یک نظام قانونمند جهانی به تبادلات ادامه دهد، گفت: یقین دارم تصمیمگیری سیاسی به سمت حرکت و قانون است اما میزان توانمندی کشورهای مختلف در مقابله با این حرکت قلدرمابانه مهم است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: خدمت سفرای مختلف کشورهای دوست ایران میگویم آنچه باید ببینیم فراتر از تعهدات اعلامی است و اقدامات قانونی و عملیاتی است. اقدامات کشورهای باقیمانده در برجام شروع شده و ما خوشحالیم که در سفر در وین در حضور وزرای خارجه اقدامات و جزئیات اقداماتی که در حوزه بانکی و نفت قرار است انجام دهند برای تضمین روابط بانکی با ما در میان گذاشتند و در این هفته همکاران این موضوع را در پایتختهای کشورهای اروپایی ادامه میدهند. اطمینان داریم در این زمینه میتوانیم راهکار پیدا کنیم.
وی ادامه داد: نکته مهم برای بخش خصوصی استفاده از شرکتهای کوچک و متوسط است این بنگاهها قسمت عمده اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای دوست ما را در اختیار دارند و شناسایی این ظرفیت متقابل زمینه را فراهم میکند.
ظریف با اعلام این خبر که هفته آینده سمینار سفارت داریم و ۷۸ اتاق مشترک با کشورهای متخلف جلسه خواهند داشت، گفت: این زمینه ساز شناسایی بخشهای خصوصی در حوزه بنگاههای کوچک و بزرگ است و این شروع خوبی برای بخش خصوصی ایران است که از تجربه بخش خصوصی در کشورهای اروپایی استفاده کند. اتحادیه اروپا و بعضی شرکای ما شروع به تلاش برای تمرکز بر بخش خصوصی خود کردهاند.
وی افزود: الان فرصت حرکت به جلو است و من یقین دارم دولتهای عضو برجام، سایر کشورها و دولتهای دوست ما از همکاران اقتصادی ما حمایت می کنند.
ظریف با تاکید بر اینکه ایران کشوری قانونمند است، خاطرنشان کرد: ما دنبال خروج آمریکا از برجام یک انتخاب را داشتیم که عمل متقابل کنیم و این حق را برای خود حفظ کردیم. اما انتخاب ما این است که از روش قانونمند استفاده کنین که با شرکای خود به راهکار برسیم.
وزیر خارجه کشورمان گفت: در قالب این قانونمندی ایران در دیوان بینالمللی علیه تحریمهای یک جانبه آمریکا اعتراضی را اعاده کرده است. لازم است دولت کنونی آمریکا که نمیداند چطور با دنیا رفتار میکند روش زیر پا گذاشتن قراردادهای بین المللی را به عنوان یک روش، کنار بگذارد
وی تاکید کرد: آمریکا همه قوانین را زیر پا گذاشته و این به شکل عادت درآمده است. ضروری است این عادت توسط دنیا متوقف شود وگرنه آینده خوبی برای نظم جهانی به خصوص نظم اقتصادی جهانی که همه کشورها در به ثمر رسیدن آن تلاش کردند، وجود ندارد