رئیس بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد: شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در سال ۹۴ به پیشنهاد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تشکیل شد و بعد از اصرار دوستان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم به تشکیل شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گرفتیم و هیات رئیسه آن نیز در یک فرایند دموکراتیک و با رای گیری انتخاب میشود .
به گزارش جماران؛ رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه متاسفانه گفتمان اصلاحات در دهه ۸۰ با سیر نزولی رو به رو شد، تاکید کرد: نباید سرنوشت گفتمان اصلاحات که با رای بالا در انتخابات ۷۶ و ۸۰ به آقای خاتمی دوران خوبی را آغاز کرده بود در دهه ۸۰ با شکستهای پیاپی برای جریان اصلاحات همراه میشد.
محمدرضا عارف که به منظور افتتاح دفتر بنیاد امید ایرانیان در استان گیلان به رشت سفر کرد، در بدو ورود به رشت با حضور در گلزار شهدای گمنام ، به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
وی سپس در جمع اعضای هیات رئیسه دانشگاه گیلان حضور پیدا کرد و طی سخنانی با اشاره به راهبرد آموزش عالی ایران در چهار دهه گذشته، به نقش استان و دانشگاه گیلان به عنوان دانشگاه مادر اشاره کرد و گفت: نیاز دانشگاههای امروز مبنی بر تقویت و توسعه و ارتباط همکاریهای علمی بینالمللی است که ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی میتواند یکی از راههای برقراری این ارتباط باشد.
وی بافت و شرایط اقلیمی استان گیلان و همجواری با کشورهای حاشیه دریای خزر را در کنار ظرفیتهای علمی، موقعیتی مناسب برای توسعه همکاریهای بینالمللی دانست.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به موضوع ارتباط با صنعت عنوان کرد: دانشگاهها باید در زمینه ارتباط با صنعت با برنامهای مدون و منسجم حرکت و این ارتباط را با سایر بخشهای جامعه نیز دنبال کنند.
عارف همچنین در جمع اعضای شورای بنیاد امید ایرانیان گیلان حضور پیدا کرد و طی سخنانی با اشاره به روند شکل گیری بنیاد امید ایرانیان مهمترین دلیل توقف افتتاح دفاتر استانی بنیاد امید را هم زمان شدن با ایام انتخابات دانست که تلقی فعالیت سیاسی صورت نگیرد.
وی بر ضرورت استفاده از تجربه دوران اصلاحات به ویژه در ساماندهی امور اقتصادی کشور تاکید کرد و با یادآوری تشکیل ستاد اقتصادی کشور در دوران اصلاحات ، گفت: در این ستاد نخبگان اقتصادی کشور از همه جریانات سیاسی حضور داشتند و خروجی موفقی از آن ستاد مورد استفاده قرار گرفت. حتی در تدوین برنامه سوم توسعه کشور تفاهم خوبی بین دو جریان چپ و راست وجود داشت و به نظر می رسد این الگو می تواند در مقطع فعلی بسیار راهگشا باشد.
رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی انسجام و وحدت بین مردم و حکومت و بین مسئولان با یکدیگر برای برون رفت از وضعیت فعلی را ضروری دانست و با بیان اینکه نخبگان اصلاحات این ظرفیت را دارند که تجربیات خود را در اختیار نهادهای تصمیم گیر قرار بدهند، گفت: همه به یاد دارند که دولت اصلاحات در چه شرایطی روی کار آمد در شرایطی که خیلی ها منتظر حمله به کشور ما بودند. در ماه های ابتدایی دولت اصلاحات ذخیره گندم کشور تک رقمی شد و مشکلات زیادی در آن مقطع زمان دولت با آن رو به رو بود . شرایط فعلی که در آن به سر می بریم برای اولین بار نیست که با آن مواجه می شویم. شرایط بدتر هم تجربه اش را داشتیم اما با حفظ وحدت و همراهی همه ارکان حاکمیت با هم و همکاری مردم می توانیم از این شرایط عبور کنیم.
وی با انتقاد از نداشتن برنامه ای مدون برای برون رفت از وضعیت فعلی کشور، خاطرنشان کرد: ما نگران شعارهای تند و تیز که در زمان انتخابات مطرح می شود نیستیم ، بلکه نگران عمل کردن به این شعارها هستیم.
عارف با بیان اینکه نمی توانیم ناامید باشیم و ناامیدی در قاموس اصلاحات نیست، تصریح کرد: از بعضی دولتمردان که در زمان اصلاحات هم مسئولیت داشتند تعجب می کنم که از تجربیات موفق دولت اصلاحات در زمینه مدیریت ارزی استفاده نمی کنند و تجربیات شکست خورده را تکرار میکنند.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم، بر ضرورت کادرسازی و توانمندسازی زنان و جوانان در بنیاد امید ایرانیان شعبه گیلان تاکید کرد.
محمدرضا عارف همچنین در ادامه سفر یک روزه خود به رشت با نماینده ولی فقیه در استان گیلان دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار عارف به بیان دلایل سفر خود به استان گیلان اشاره کرد و با بیان اینکه مسئولان استانی می توانند از ظرفیت اتاق فکر بنیاد امید ایرانیان گیلان در جعت توسعه و پیشرفت استان استفاده کنند ، گفت: دو جریان سیاسی در کشور ما اصالت دارند البته به دلیل اینکه تریبون ها بیشتر در اختیار جریان رقیب اصلاحات بوده، حملاتی متوجه جریان اصلاحات شده است اما باید با محور قرار دادن منافع ملی به دنبال حفظ وحدت و انسجام ملی باشیم.
محمد رضا عارف رییس فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی در دیدار با استاندار گیلان نخبگی را از ویژگی های گیلان دانست و افزود : استان گیلان از ظرفیت و پتانسیل بالایی در بخش های مختلف برخوردار است که باید با بهره گیری از این توانمندی در جهت توسعه و شکوفایی استان بهره گرفت .
در ادامه سفر محمدرضا عارف به رشت، دبیران احزاب اصلاح طلب استان با وی دیدار و گفت وگو کردند.
در این دیدار برخی از دبیران احزاب اصلاح طلب استان گیلان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و سوالاتی را از رئیس فراکسیون امید مطرح کردند.
عارف در این دیدار با مرور روند طی شده در جریان انتخابات مجلس دهم گفت: ما آگاهانه افرادی را در لیست امید به خصوص در تهران و قم قرار دادیم که میدانستیم در مجلس رو دروی ما قرار می گیرند.
وی قداستپروری و برخی خط قرمزهای تصنعی را مانع از نقد افراد در درون خانواده اصلاحات دانست و گفت: در جلسات عادت شده است که فرد غایبی را پیدا کنیم و به او حمله شود با این روش که به جایی نمی رسیم.
رئیس فراکسیون امید با یادآوری تحولات دهه ۸۰ گفت: دو سال بعد از پایان دولت اصلاحات و در جریان انتخابات مجلس هشتم در سال ۸۶ ،بعد از رد صلاحیتهای گسترده از حضور در آن انتخابات انصراف دادم .البته در نهایت لیستی با عنوان «یاران خاتمی» منتشر شد و از بین افراد حاضر در این لیست ۴ نفر به دور دوم رفتند که در نهایت دو نفر از آنها آن هم با پشتوانه رای کارگران به مجلس راه پیدا کردند.
وی ادامه داد: در جریان تحولات سال ۸۸ هم باید سهم همه افراد و گروه ها در قبل و بعد از انتخابات ۸۸ بررسی شود . حوادث ۸۸ هزینههای زیادی را به جریان اصلاحات تحمیل کرد.
عارف همچنین با بیان اینکه متاسفانه گفتمان اصلاحات در دهه ۸۰ با سیر نزولی رو به رو شد، تاکید کرد: نباید سرنوشت گفتمان اصلاحات که با رای بالا در انتخابات ۷۶ و ۸۰ به آقای خاتمی دوران خوبی را آغاز کرده بود در دهه ۸۰ با شکست های پیاپی برای جریان اصلاحات همراه میشد. اتفاقی که در سال ۸۲ برای آقای خاتمی در دانشگاه تهران رخ داد آیا تصادفی بود؟چه کسانی مسئولیت شکست جریان اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و روی کار آمدن احمدی نژاد را متقبل میشوند؟
وی با بیان اینکه در انتخابات مجلس نهم با تحریم انتخابات موافق نبودم، گفت:در جریان انتخابات سال ۹۲ ناامیدی در جریان اصلاحات حاکم بود و حتی بخشی از نخبگان این جریان هم امیدی به تغیر اوضاع نداشتند و به من هم می گفتند نمی گذارند در انتخابات ظهور و بروزی داشته باشم در نهایت اما شرایط به گونه دیگری رقم خورد و روندی را از همان زمان آغاز کردیم که تاکنون با پیروزی گفتمان اصلاحات همراه بوده است و یکی از دلایل پیروزی در انتخابات های اخیر تشکیل شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بود.
عارف تاکید کرد: شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در سال ۹۴ به پیشنهاد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تشکیل شد و بعد از اصرار دوستان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم به تشکیل شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گرفتیم و هیات رئیسه آن نیز در یک فرایند دموکراتیک و با رای گیری انتخاب میشود .
وی ادامه داد: به کسانی که بعد از انتخابات مجلس دهم به دنبال انحلال شورای عالی سیاست گذاری بودند می گفتیم اگر این شورا منحل شود افرادی که با لیست امید پیروز شدند به چه نهادی باید پاسخگو باشند؟
عارف با رد اظهارنظرهای برخی افراد که تشکیل شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را باعث تضعیف احزاب می دانند، گفت: به دلیل تشکیل شورای عالی اصلاح طلبان اعضای برخی احزاب از جمله اتحاد،اعتماد ملی،کارگزاران و حزب ندا چندین برابر شد و این نشان از تقویت جایگاه احزاب است.
وی با بیان اینکه در حرکت جبههای نباید ریزش نیرو داشته باشیم، به عملکرد فراکسیون امید در مجلس اشاره کرد و با یاددآوری عملکرد این فراکسیون در جریان انتخابات هیات رئیسه مجلس در سال سوم ،گفت: برخی می گفتند که برای انتخابات ریاست مجلس فراکسیون امید با پایداری ها ائتلاف کرده در نهایت ولی معلوم شد که خودشان با پایداری ها ائتلاف کرده بودند.
عارف با بیان اینکه هر تصمیمی که در فراکسیون امید گرفتیم پیروز شدیم از تشکیل کمیته ویژه اقتصادی در فراکسیون و با حضور نخبگان اقتصادی کشور برای ارائه راهکار جهت برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی کشور خبر داد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان همچنین در مراسم آغاز به کار بنیاد امید ایرانیان که با حضور مردم رشت و فعالان سیاسی و فرهنگی استان گیلان از جمله الیاس حضرتی و علی صوفی برگزار شد، با بیان اینکه خوشحالم که در شهر تلاش و مجاهدت رشت حضور پیدا کردم، اظهار داشت: خوشحالم که بنیاد امید ایرانیان در استان گیلان که استانی نخبه پرور است با این کیفیت تشکیل شد.
وی با بیان اینکه ما خودمان را مدیون مردم میدانیم، اظهار داشت: اطمینان میدهم که فراکسیون امید دغدغه همه مردم را درک میکند.
رییس فراکسیون امید با بیان اینکه ما نگران نیستیم و فکر نمیکنیم در شرایط فروپاشی هستیم، گفت: ما تجربیات زیادی داریم و این مرحله را نیز پشت سر خواهیم گذاشت.
عارف با بیان اینکه انگیزه تشکیل بنیاد امید ایرانیان، ایجاد امید است، اظهار داشت: مهمترین معضل کشور چالش مدیریت است.
وی با اشاره به اینکه بنیاد امید ایرانیان، بنیاد جوانان است، اظهار کرد: توانایی و گفتمان اصلاحطلبان سبب توسعه پایدار میشود. تفکر اصلاح طلبان سبب شده بود که ارز تک نرخی شود و برای کاهش فساد در دستور کار قرار گرفت.
رییس بنیاد امید ایرانیان بهره گیری از دانش نخبگان، فرصتی برای حضور جوانان شایسته در سیاست، ترویج روحیه اعتدال در همه وجوه و توسعه گفتمان کشورداری خردمندانه را از برنامههای اصلی بنیاد امید ایرانیان است.
وی با اشاره به اینکه احساس میکنیم در دوران اصلاحات در زمینه کادرسازی و جوانگرایی کمکاری کردیم، گفت: یکی از اهداف اصلی بنیاد امید ایرانیان جوانگرایی است.
عارف با اشاره به نقش زنان در جامعه گفت: حضور زنان در مباحث سیاسی و جامعه یکی از راهبردهای اساسی ما است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: داشتن برنامه راهبردی یکی از اولویتهایی است که ما در شهرستانها داریم.
وی راهبرد توانمندسازی را بسیار پراهمیت دانست و اظهار داشت: کمبود نیروی آماده به کار یکی از مشکلات اساسی ماست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: خواهش من از نخبگان اصلاحطلب در گیلان این است که مشکلات نباید ما را از راهبردهای اساسی دور کند.
عارف با بیان اینکه گیلان میتواند قطب علمی در منطقه شود، اظهار داشت: در مسائل اجتماعی معضلات زیادی داریم.
وی وحدت، انسجام و هماهنگی در جبهه اصلاحطلبان را از برنامههای بنیاد امید ایرانیان عنوان کرد و تاکید کرد: قرار نیست در این بنیاد رفتاری حزبی داشته باشیم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: بنیاد امید ایرانیان باید اتاق فکری برای همه دولتها باشد حتی اگر دولت همسو با ما نباشد. البته انتظار نباید داشت که بنیاد امید ایرانیان تمامی مشکلات را حل کند.
عارف با اشاره به اینکه ماه های اول دولت اصلاحات ما نفت را ۷ یا ۸ دلار میفروختیم، اظهار کرد: شرایط کشور از گذشته وخیم تر نشده است و انشالله با توکل بر خداوند و همکاری همه قوا با یکدیگر و با همیاری مردم از این مشکلات عبور خواهیم کرد.
وی به انتخابات مجلس دهم وشورای اسلامی شهر و روستا اشاره کرد و با اشاره به اینکه ما با برنامه از مردم رای گرفتیم، گفت: مردم عملکرد ما را ارزیابی خواهند کرد و ما میتوانیم دولت را رو به جلو هل بدهیم تا موفق باشد.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضای شورای شهر هیچ بهانهای ندارند زیرا در ۸ کلانشهر اعضای شوراها از اصلاح طلبان هستند ،وحدت را رمز موفقیت دانست و افزود: در انتخابات های آینده مردم از ما گزارش عملکرد می خواهند و باید با محوریت برنامه ای که به مردم در جریان انتخابات ارایه دادیم لحظه ای در خدمت به مردم درنگ نکنیم.