نه یکتا و نه رسانه‌های حامی او به این پاسخ ندادند که چرا و چه شد که حسین یکتا برای شنیدن صدای مردم انتخاب شد؟ سازوکار این انتخاب چطور بود و آیا حضور هر چهره سیاسی و غیرسیاسی دیگری که برای شنیدن صدای مردم به میان مردم برود، از سوی صداوسیما پوشش داده می‌شود؟!

به گزارش جماران؛ روزنامه شرق نوشت: سیدابراهیم رئیسی، رقیب انتخاباتی حسن روحانی در سال 96، فعالیت‌های انتخاباتی‌ خود برای مجلس یازدهم را از چند سو آغاز کرده است. از یک ‌سو به نوشته هفته‌نامه مثلث، جلسات انتخاباتی‌اش را با حضور برخی چهره‌های انتخاباتی دیگر مانند قالیباف و جلیلی آغاز کرده است و از سویی دیگر، دنبال برجسته‌سازی فعالیت‌های آستان قدس و بنیاد کرامت در عرصه عمومی و رسانه‌ای است. حاج‌حسین یکتا، از نزدیکان رئیسی، هفته گذشته در میان بازاریان معترض تهران حاضر شد و این حضور با پوشش رسانه‌ای درخور تأملی از سوی صداوسیما و بعد هم رسانه‌های اصولگرا روبه‌رو شد. اینستاگرام ابراهیم رئیسی با انتشار یک عکس و خبر نوشت: بنیاد کرامت امام رضا(ع) با مدیریت حسین یکتا، مسئول آب‌رسانی به مردم خوزستان شده‌ است. حضور رسانه‌ای ابراهیم رئیسی و برجسته‌سازی فعالیت‌ها و افراد مرتبط با آستان قدس در صداوسیما، در ماه‌های اخیر شایان توجه بوده است. 

در اینستاگرام رئیسی آمده است: «به‌دنبال بروز مشکلاتی در تهیه آب شرب در برخی از شهرهای استان خوزستان، آستان قدس رضوی بنا بر مأموریت‌های محوله، خدمت‌رسانی خود را از ساعت اولیه به مردم این منطقه به‌ویژه در روستاها آغاز کرد. همچنین تولیت آستان قدس رضوی، حسین یکتا مسئول بنیاد کرامت امام رضا(ع) را مأمور کرد تا به همراه فعالان این بنیاد که در ماه‌های اخیر در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه مشغول خدمت به مردم هستند، عازم استان خوزستان شده و در کنار سایر نهادهای دولتی و حاکمیتی با ارائه خدمات مربوطه، تسریع در رفع مشکل هم‌وطنان خوزستانی داشته باشند». 

هفته‌نامه مثلث نوشته سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، جلسات انتخاباتی را با موضوع مجلس کلید زده و جلسات سیاسی مهمی را در تهران برگزار کرده است.

رئیسی همان نقشی را برای خود تعریف کرده که در آستانه انتخابات مجلس دهم به نوعی غلامعلی حداد‌عادل بر عهده داشت؛ همان کسی که به نحوی سخنگویی ائتلاف اصولگرایان را در آن انتخابات بر عهده داشت و نشست‌های خبری نیز با حضور او برگزار می‌شد. آن فهرست که به‌طور کامل از حضور در پارلمان بازماند، قطعا به نام حدادعادل ثبت خواهد شد؛ فهرستی که بعدا مشخص شد بسیاری از چهره‌ها و جریان‌های اصولگرایی مانند جامعه روحانیت مبارز نیز با آن مخالف بودند. پخش برنامه‌ای از حضور حاج‌حسین یکتا در صداوسیما با عنوان «روایت مردم» و شائبه‌های جناحی و سیاسی آن در هفته گذشته، انتقادات زیادی را به دنبال داشت، اما رسانه‌های اصولگرا طبق معمول به انتقادات تاختند و مدعی شدند «یکتا» بدون پشتوانه جناحی و سیاسی، صرفا رفته است تا درد مردم را بشنود. کیهان نوشته بود: «حضور حاج‌حسین یکتا در بازار تهران و شنیدن دردهای مردم و انتقال آنان به مسئولین، آن‌چنان عده‌ای را که در نوشته‌هایشان به خوبی خود را پادوی رسانه‌ای آمریکا معرفی می‌کنند، به وحشت و جیغ و داد انداخته است که هم‌زمان با حمله به او و صداوسیما خواستار آن شده‌اند که چنین برنامه‌هایی تعطیل شده و در مقابل نسخه سازش و تسلیم در برابر آمریکا پیگیری شود! حاج‌حسین یکتا به بازار تهران رفته است تا «روایت مردم» از مشکلاتی را که دارند بشنود و آن را به مسئولین و آنان که وظیفه رسیدگی به این مشکلات را دارند منتقل سازد، روایت درد مردم و مشکلات آنان در صداوسیما بازتاب می‌یابد که شنیده شوند، ولی عده‌ای به‌شدت این پرداختن به متن به‌جای حاشیه‌سازی را برنمی‌تابند و حملات خود را به دردآشنایان شدت می‌بخشند».

یکتا درباره این برنامه گفته بود: «ما هدفمان از این برنامه این است که در وهله اول مردم به‌جای اینکه صدایشان از رسانه‌های خارجی پخش شود، آن چیزی که دوست دارند بدون هیچ سانسوری، از رسانه ملی پخش شود. مردم ببینند که دنبال این هستیم این صدا احیانا به مسئولین نمی‌رسد از طریق رسانه به آنهایی که دست‌اندرکارند برسد تا بتوانند با تغییر قانونی و حرکتی یک مقداری از این مشکلات را رفع کنند و اقدامی تأثیرگذار انجام دهند». اما نه یکتا و نه رسانه‌های حامی او به این پاسخ ندادند که چرا و چه شد که حسین یکتا برای شنیدن صدای مردم انتخاب شد؟ سازوکار این انتخاب چطور بود و آیا حضور هر چهره سیاسی و غیرسیاسی دیگری که برای شنیدن صدای مردم به میان مردم برود، از سوی صداوسیما پوشش داده می‌شود؟! «حسین یکتا» در جریان انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری از حامیان سفت‌وسخت ابراهیم رئیسی بود؛ او در جمعی که سخنرانی می‌کرد، گفته بود: «۳۰ روز همه کارها رو تعطیل کنید، توروخدا وقت بگذارید. این خط این نشون، اگه این‌بار بیان ریشه‌تون رو می‌خشکونن». البته گویا حضور حاج‌حسین یکتا و تبلیغات اختصاصی برای او در صداوسیما سابقه قبلی هم داشته است؛ زمانی که او مسئول بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا بود. 24 اردیبهشت‌ماه سال 93 هم سایت صراط‌نیوز در مطلبی نوشت: «ساعات پایانی روز دوشنبه سیل پیامک‌های تبلیغاتی مربوط به قسمتی از برنامه «راز»، از سوی برخی سایت‌های خبری گوشی‌های موبایل، فعالان فرهنگی- سیاسی را مشغول به خود کرد. محتوای این پیامک‌ها، اطلاع‌رسانی درباره حضور حسین یکتا در برنامه مزبور بود که در ابتدا چندان عجیب به نظر نمی‌رسید، اما به‌تدریج تعداد این پیامک‌ها با سرعت شگفت‌آوری به سمت رکوردزنی پیش رفت. معمولا سامانه‌های پیامکی سایت‌های خبری، برای اطلاع‌رسانی درباره مطالب تولیدی آنها یا اخبار مهم کشور به کار می‌روند، اما معلوم نیست چگونه تنها در چندساعت، تعداد زیادی سایت خبری کمترشناخته‌شده که همگی آنها از خط سیاسی و حتی قالب نرم‌افزاری یکسانی برخوردارند، احساس وظیفه کردند که خبر ساده حضور سردار جبهه‌های حق علیه باطل را در برنامه راز به مخاطبان اطلاع دهند. حجم تبلیغات وسیع برای مسئول بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا، شائبه ارتباط ویژه سایت‌های مذکور با این بنیاد و زیرمجموعه‌هایش را محتمل‌تر می‌کند».

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، دو هفته پیش با اشاره به اینکه باید از بالابردن مطالبات مردم جلوگیری کنیم، گفته بود: «آنهایی که می‌خواهند برای انتخابات مجلس در سال آینده کاندیدا شوند و امروز خیلی زود شروع به تبلیغات کرده‌اند، نباید مطالبات مردم را در سخنان خود بالا ببرند و در این راستا استانداران و مسئولان دولتی باید حقایق را به مردم بازگو کنند که کسی نتواند از این فرصت استفاده کرده و بدانند، اگر راه دیگری را دنبال کنند، مردم با آنها همراهی نخواهند کرد».

بنیاد کرامت

سال 1395، بنیاد کرامت امام رضا (ع) به مدیرعاملی «حسین یکتا» افتتاح شد. حکم مدیرعاملی او را «ابراهیم رئیسی»، تولیت آستان قدس، امضا کرده بود. شهریورماه 1395، «حسین یکتا» از تأسیس این بنیاد خبر داده و گفته بود: «هماهنگی‌هایی با تولیت آستان قدس رضوی انجام شده و قرار است که بنیاد کرامت رضوی برای حل مشکلات معیشتی و ازدواج جوانان راه‌اندازی شود؛ همه باید در این جبهه و در این کار خیر و نهضتی شرکت کنند. نماد این بنیاد همان نماد آستان قدس رضوی و امام رضا (ع) است؛ عمده قوا را روی هیئت‌ها دیده‌ایم و می‌خواهیم کاری کنیم که مردم کرامت امام رضا (ع) را در زندگی خود احساس کنند». او افزوده بود: «همچنین هماهنگی‌هایی با معاونت امداد و مستضعفین آستان قدس رضوی انجام شده تا صد نقطه را که از نظر مالی ضعیف هستند انتخاب کنیم و صد گروه جهادی را در این مناطق مستقر کرده و بسیج و سپاه پاسداران هم در این حرکت حامی این گروه‌ها باشند. تربیت محروم‌ها و ولی‌نعمت‌های انقلاب با محور فرهنگی، همچنین توسعه فعالیت‌های فرهنگی، کارآفرینی و سلامت و بهبود معیشت مردم این مناطق را در دستور کار قرار داده‌ایم». 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.