مشاور رئیس جمهور گفت: افرادی که تا قبل از خروج آمریکا از برجام هم مخالف آن بودند، پس از آن هم به دولت تاختند که ترامپ از برجام خارج شده است. گویا آنها فراموش کردند آمریکا بدعهدی کرده است نه ایران. به جای حمله به آمریکا به روحانی حمله کردند و تمام فشارهای سیاسی را به روحانی وارد کردند.
به گزارش جماران؛ مشاور رئیس جمهور گفت: در حال حاضر ۳ پنجره به روی دولت باز است، یک پنجره موضوع استعفا را مطرح میکند که برخی به دنبال آن هستند، پنجره ای دیگر عدم کفایت است که به مطبوعات کشیده شده و عده ای از مخالفین سنتی روحانی به دنبال عدم کفایت هستند، اما پنجره ای دیگر این است که دولت داوطلبانه و فعالانه نسبت به اصلاحلات لازم در کابینه عمل کند و با انرژی جدید به مقابله با چالش ها بپردازد که اگر دولت راه سوم را در پیش نگیرد، مخالفین دولت راه اول و دوم را عملی خواهند کرد.
اکبر ترکان در خصوص صحبتهای اخیر روحانی و اشاره به هجمههایی که اخیرا نسبت به دولت روا داشته میشود، گفت: همان طور که بدیهی است برجام با موافقت همه گروههای سیاسی به سرانجام نرسید، بلکه برجام ثمره تلاش اکثریت گروههای سیاسی کشور بود. برجام مخالفانی داشت که هرنوع تعاملی را غلط میدانند، افرادی که همواره نسبت به برجام موضع گیری کردهاند و هیچ گاه دست از حملات برنداشتند و به طور مادام به آن میتاختند.
مشاور رئیس جمهور افزود: از زمانی که ترامپ آمد علاوه بر مخالفان داخلی برجام، به مخالفان برجام در فضای بینالملل هم افزوده شد، همه این مسائل در کنار هم رسید به جایی که آمریکا شفاهی و رسما اعلام کرد از برجام خارج شده است. این موضوع موجب شوکی به سیاست بینالملل کشور و موفقیتی بود که در قالب برجام داشتیم.
وی افزود: افرادی که تا قبل از خروج آمریکا از برجام هم مخالف آن بودند، پس از آن هم به دولت تاختند که ترامپ از برجام خارج شده است. گویا آنها فراموش کردند آمریکا بدعهدی کرده است نه ایران. به جای حمله به آمریکا به روحانی حمله کردند و تمام فشارهای سیاسی را به روحانی وارد کردند.
ترکان با بیان اینکه افزایش قیمت ارز هم موجب حمله چندباره به دولت شد، خاطرنشان کرد: برخی افراد سنتی که همواره با برجام مخالف بودهاند، فراموش کردند که ایران بر سر عهد خود ماند و آمریکا بدعهدی کرد. این مسائل در بازار ارز هم اثر گذاشت و امیدواریم با سیاستهای جدید بازار ارز به تعادل برسد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید براینکه نقدهای زیادی به کابینه فعلی دولت وارد است، اضافه کرد: بعضی وزرای کابینه جسارت و شجاعت کافی برای ورود به مسائل جدی را ندارند. برخی وزرا بیشتر مراقب خودشان هستند تا مراقب انقلاب، درواقع آنها بیشتر سعی دارند به خودشان صدمهای وارد نشود. چون میدانند در یک سطوحی اختلافاتی وجود دارد که اگر سر باز کنند امکان دارد به بعضی افراد صدمه وارد شود، به همین دلیل شجاعانه به مسائل ورود نمیکنند و تصمیم گیریهایی سست و با تعلل دارند.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه دولت یازدهم، دولت کم تصمیمی بود اما توانست برجام را به ثمر برساند، اظهار کرد: دولت یازدهم در عین حال که کم تصمیم به نظر میآمد اما کنترل تورم، رفع موانع کسب و کار و راهاندازی تولید را عملی کرد.
وی افزود: اگر بخواهم به نقطه ضعف دولت یازدهم اشاره کنم باید به طرح سلامت اشاره کنم، طرح سلامت میتوانست کار افتخار آفرینی باشد که پرهزینه اجرا شد و موجب بدهکاریهای بسیار دولت شد. اما در دولت دوازدهم هم طرح سلامت لنگیهای قدیم را دارد.
ترکان خاطرنشان کرد: در وزارتخانههای مهمی که منتظر بودیم سرمایههای بزرگ و مهم نفت و گاز به کشور وارد شود این اتفاق رخ نداد و آنها از روشهای قدیمی هم که کارهای کشور را پیش میبرد، استفاده نکردند به همین دلیل هم ما در این بخش کندی داریم.
وی با اشاره به اینکه بعضی وزرا برای جادههای آسفالت و خط کشی شده که مسیر مشخصی دارند افرادی شایسته هستند، افزود: امروز در مسیر کشور سنگریزه و مانع وجود دارد و این موانع شکست را هم در پی دارد به همین دلیل بعضی افراد که مربوط به آن اتوبان هستند کارآمدی ندارند، بنابراین امیدواریم تغییری در کابینه رخ بدهد و وزرای کارآمد جایگزین شوند چراکه ترکیب فعلی مربوط به دوران دولت یازدهم است که آمریکا رئیس جمهوری دموکرات داشت اما در حال حاضر رئیسجمهور ایالت متحده تبدیل شده به فردی جمهوری واه و غیرقابل پیش بینی شده است.
ترکان افزود: در دولت قبل عربستان و اسرائیل و آمریکا به شکل امروز همسو نبودند اما امروز پیوند خوردهاند. بنابراین لازم است مردانی برای حضور در این عرصه آماده باشند. بنابراین من هم با رخداد تغییرات در دولت موافقم.
وی با اشاره به افرادی که در پی استعفای روحانی هستند اما روحانی تکرار میکند که هم چنان در دولت باقی خواهد ماند، گفت: در این موضوع ۳ پنجره به روی دولت باز است، یک پنجره موضوع استعفا را مطرح میکند که برخی به دنبال آن هستند، پنجرهای دیگر عدم کفایت است که به مطبوعات کشیده شده و عدهای از مخالفین سنتی روحانی به دنبال عدم کفایت هستند، اما پنجره ای دیگر این است که دولت داوطلبانه و فعالانه نسبت به اصلاحلات لازم در کابینه عمل کند و با انرژی جدید به مقابله با چالش ها بپردازد که اگر دولت راه سوم را در پیش نگیرد، مخالفین دولت راه اول و دوم را عملی خواهند کرد.