رئیس مجلس خاطرنشان کرد: درست است که تحریمها وجود دارد ، اما وقتی که نقدینگی در کشور زیاد است و به جای رفتن به طراحی عمرانی جای دیگر میرود و این ربطی به تحریم ندارد، مشکل صندوقهای بازنشستگی، بانکها، موسسات مالی و یا آب ربطی به تحریمها ندارد ربط دادن این موارد به تحریم، حریف را بزرگ میکند ما باید مشکلات را خودمان حل کنیم.
به گزارش جماران؛ رئیس مجلس تاکید کرد: تردیدی نیست که در شرایط امروز باید وفاق سیاسی داشته باشیم، اختلافات فردی را کنار بگذاریم و آنها را برای زمانی دیگر بگذاریم. امروز محل مواجهات را اصل بگیریم و روی نقاط مشترک خود بایستیم.
علی لاریجانی در سیزدهمین مجمع عمومی جامعه اسلامی مهندسین عنوان کرد: شورای انقلاب که تشکیل شد افراد مختلف گرد هم آمدند. مجموعهای که امام برای اداره انقلاب در نظر داشتند، از همه آرا و نظرات تشکیل میشد. البته چالشهایی وجود داشت، آن زمان من در رادیو و تلویزیون بودم، به خدمت شهید بهشتی رسیدم که بگوییم اوضاع مشکل دارد، شهید بهشتی این نقطه اتکا را داشت که اوضاع اداره کند.
وی افزود: اولین چالش ما فشار آمریکا و غرب بود که فشارهای زیادی بر ما وارد میکردند، دومین چالش به هم ریختگی اوضاع سیاسی داخلی بود. گروههای سیاسی باهم در جنگ بودند و تجزیهطلبها در گوشه و کنار در حال انجام فعالیت بودند. این دو چالش فرصت آبادانی را در ابتدای انقلاب از کشور گرفت. نکته بعدی جنگ بود، این کشمکشهای سیاسی فرصتی برای جریانهای ضد ایران و انقلاب شد.
رئیسمجلس با اشاره به اینکه امام یک مسیر تثبیت انقلاب و نظام را ایجاد کردند و نظام شکل گرفت، گفت: ایشان ترغیب می کردند آینده نظام در نظر گرفته شود. اما جریان طوری دیگر شد. دولت جدید که انتخاب شد، بنیصدر به عنوان رئیسجمهور چالشها را بیشتر کرد، علیالقاعده یک رئیسجمهور باید چهره ملی باشد، امام بنیصدر دائما از چهرههای حزب جمهوری اسلامی انتقاد میکرد.
وی ادامه داد: امام او را به فرماندهی جنگ منصوب کرد، این یعنی که به فکر جناحبندی نباشد، قبل از آن هم گفتند برخی از رجال سیاسی آشفتهساز هستند، این رئیسجمهور هم همین بود تا متوجه میشد جایی با او مشکل دارد از بن با او مخالفت میکرد.
لاریجانی یادآور شد: دکتر بهشتی سعی میکرد اوضاع را سامان دهد، شهید بهشتی بسیاری از مسائل را تحمل میکرد. حرفهای بسیاری علیه ایشان میزدند اما ایشان سکوت میکرد. جلسات سخنرانی ایشان را سازمانیافته بهم میزدند اما ایشان مدارا میکرد. طبیبانه برخورد میکردند و معتقد بودند باید تحمل کرد.
وی با بیان اینکه عمر حزب جمهوری اسلامی خیلی زیاد نبود، عنوان کرد: همان مدتکوتاه افرادی را تربیت کرد که در نظام حضور داشتند چه بسا اگر امروز بودند یک حزب قوی بود. زمانی امام فرماندهی جنگ را از بنیصدر گرفت و در مجلس عزل شد. آن زمان وفاق سیاسی شکل گرفت، حصر آبادان شکست، خرمشهر فتح شد و نابهسامانی سیاسی درست شد.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: با رفتاری که شهید بهشتی داشت،اوضاع سیاسی سامان گرفت و ما را به وفاق رساند. رهبری در جبهه کارساز شد و با همه فشارها ما موفق شدیم. آن زمان جبههای که مقابل ایران بود بسیار بزرگ بود، آلمان، آمریکا، شوری، فرانسه، انگلیس و چند کشور عربی مقابل ایران بودند. تنها یکی دو کشور عربی به ایران کمک میکردند.
وی یادآور شد: به یاد دارم شاه حسین پادشاه اردن بیان میکرد مشاور صدام به او گفته است که دوباره قادسیه در حال تکرار است، اجازه بده از خاک شما به ایران حمله کنیم، این یعنی فشار علیه ایران زیاد بود و همه علیه ما متحد بودند. در حال حاضر شرایط متفاوت است جنگ هم تفاوت دارد، آن زمان مرزها و نوع جنگ مشخص بود، امروز جنس جنگ نظامی نیست و فرق کرده و اقتصادی است.
لاریجانی تاکید کرد: امروز عدهای میگویند چرا مذاکره نکنیم؟ مگر ما زمان برجام مذاکره نکردیم؟ مگر در شورای امنیت امضا نشد؟ مگر ایران با صبوری پیش نرفت؟ ما آن زمان میخواستیم از ذیل فصل هفت خارج شویم و pmd که ماجراجویانه بود، کنار گذاشته شود.
وی با بیان اینکه، امروز نیاز نیست با وجود ترامپ که یک لاابالی سیاسی است، مذاکره کنیم، گفت: آنها دو مولفه دارند؛ نخست آشفتهسازی سیاسی که ممکن است از بیرون و یا دورن اتفاق بیفتد. برای این که تنش سیاسی ایجاد کنند. مولفه دوم این است که از نظر اقتصادی به ایران ضربه بزنند و قصد دارند علیه ما جنگ اقتصادی ایجاد کنند.
نماینده قم گفت: امروز مثلث سعودی ، آمریکا و اسرائیل فعال است و با پول هرکاری میکنند، شرایط متفاوت است و برای اینکه مسیر درست داشته باشیم، باید نگاه درست داشته باشیم .
وی ادامه داد: مساله بعدی اقتصادی است، درست است که تحریمها وجود دارد ، اما وقتی که نقدینگی در کشور زیاد است و به جای رفتن به طراحی عمرانی جای دیگر میرود و این ربطی به تحریم ندارد، مشکل صندوقهای بازنشستگی، بانکها، موسسات مالی و یا آب ربطی به تحریمها ندارد ربط دادن این موارد به تحریم، حریف را بزرگ میکند ما باید مشکلات را خودمان حل کنیم.
رئیسمجلس عنوان کرد: اروپاییها گفتند به ما فرصت دهید تا در برجام بمانیم ما نمیخواهیم برجام را ترک کنیم، ما هم فرصت دادیم نباید فضای دیپلماسی را به سمت و سوی دیگری ببریم. مشکل اقتصادی مشکل این دولت نیست، بسیاری از دولتها از کنار آن عبور کردند و چه بسا دولتهای دیگر آن را افزایش دادند دولت که در فکر حل است.
لاریجانی با بیان اینکه رهبری دستور هوشمندانهای دادند که همه قوا و ارکان برای حل مشکلات اقدام کنند، اظهار داشت: تردیدی نیست که در شرایط امروز باید وفاق سیاسی داشته باشیم، اختلافات فردی را کنار بگذاریم و آنها را برای زمانی دیگر بگذاریم. امروز محل مواجهات را اصل بگیریم و روی نقاط مشترک خود بایستیم. باتوجه به مختصات امروز جامعه و چالشها اگر همه تمرکز کنیم میتوانیم با سربلندی و سرافرازی از این بحرانها عبور کنیم.
وی افزود: گاهی اوقات مطرح میشود چرا هزینههایی برای مبارزه با تروریسم در منطقه میکنید و در شعارها میگویند که فکری به حال ما کنید، این تروریستها معتقد هستند که ایرانیها از کودک تا پیر باید کشته شوند. اگر این هزینهها نبود حادثه مجلس و حرم امام تکرار میشد و امروز باید در خاک خودمان میجنگیدیم، جنگیدن با دشمن در خارج مرزها امتیاز بالایی دارد.
لاریجانی تاکید کرد: شرایط کشور درابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی پیچیده است. باید با آرامش اوضاع را مدیریت کنیم تا از موانع عبور کنیم.