نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت: سیاست های دولت جدید آمریکا در مغایرت با حقوق بین الملل و حاکمیت قانون محدود به تلاش برای تخریب برجام نبوده و گستره وسیعی از خروج از پیمان پاریس تا انتقال سفارت به قدس را در بر گرفته است.

به گزارش جماران؛ نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، خروج آمریکا از برجام و اعمال فراسرزمینی تحریم ها را نقض فاحش قطعنامه 2231 و مغایر منشور ملل متحد دانست وگفت: تقریبا همه اعضای شورای امنیت، این اقدام کاخ سفید را نکوهش کرده وخواهان حمایت واجرای کامل برجام شدند.

غلامعلی خوشرو عصر چهارشنبه به وقت محلی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: نشست امروز شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 که بر مبنای گزارش دبیرکل سازمان ملل و عضو تسهیلگر برگزار شد، نخستین نشست رسمی درباره این قطعنامه پس از خروج آمریکا از برجام بود.

وی با تاکید بر اینکه مسئولیت پیامدهای اقدام متخلفانه آمریکا صرفا بر عهده آن دولت است، ادامه داد: نشست امروز شورای امنیت انزوای سیاسی آمریکا را به نمایش گذاشت به گونه ای که حتی نزدیک ترین متحدان این کشور هم از عملکرد واشنگتن در قبال برجام انتقاد و بر اهمیت برجام به عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماسی تاکید کردند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: سیاست های دولت جدید آمریکا در مغایرت با حقوق بین الملل و حاکمیت قانون محدود به تلاش برای تخریب برجام نبوده و گستره وسیعی از خروج از پیمان پاریس تا انتقال سفارت به قدس را در بر گرفته است.

خوشرو تصریح کرد: این سیاست ها که عمدتا در راستای منافع رژیم صهیونیستی و برخی اهداف داخلی تنظیم شده، حاکی از روند نزولی قدرت آمریکاست.

وی با یادآوری نامه محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به دبیرکل و شورای امنیت که روند نقض برجام از سوی آمریکا را تشریح کرده است، گفت: در نشست امروز شورای امنیت، همه اعضا به جز آمریکا اذعان کردند که ایران تا کنون به مفاد برجام به طور کامل و جامع پایبند بوده و 11 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی هم آن را تایید کرده است.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از خروج یکجانبه آمریکا ابراز تاسف و نگرانی کردند، گفت: بیشتر اعضا تحمیل دوباره تحریم های یکجانبه آمریکا را سازنده ندانستند. 

خوشرو تاکید کرد: وقتی ایران به برجام پایبندی دارد و سایر کشورها هم بر اهمیت این توافق تاکید می کنند، اقدام یکجانبه یک کشور بسیار مورد نکوهش است. سازمان ملل و شورای امنیت همچون جام جهانی است که کشورها در آن ایفای نقش می کنند اما در اینجا آمریکا می خواهد هم بازیکن و هم داور باشد.

وی تصریح کرد: این یکجانبه گرایی مورد نکوهش اغلب کشورها است و کسی آن را نمی پذیرد. یکجانبه گرایی دولت جدید آمریکا باعث شده است که قراردادها و تفاهم های بین المللی یکی پس از دیگری مورد هجوم کاخ سفید قرار گیرد و این روند، جز انزوای آمریکا و حرکت به سوی افراط گرایی نتیجه ای در بر نخواهد داشت.

**انتقاد به گزارش دبیرکل

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که چرا دبیرکل به موضوع خروج آمریکا از برجام تنها به ابراز تاسف بسنده کرده است، گفت: گزارش دبیرکل این سازمان درباره چگونگی اجرای قطعنامه 2231 جامع نیست و این مساله مورد اشاره تعدادی از اعضای شورای امنیت هم قرار گرفت. 

خوشرو خاطرنشان کرد: برداشت ما از ابتدا هم این بود که دبیرکل باید درباره اجرای کامل برجام گزارش دهد نه آنکه به محدودیت های باقی مانده در ارتباط با فعالیت های غیر هسته ای ایران بپردازد.

وی اظهار کرد: اگرچه دبیرکل از خروج یکجانبه آمریکا شدیدا ابراز تاسف کرده است، اما به نظر ما دبیرکل نباید در گزارش خود به ادعاهای بی پایه و اساس طرف های ثالث اهمیت دهد و اساسا دبیرخانه این سازمان در جایگاهی نیست که این نوع گزارش ها را بررسی یا اظهار نظر کند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این مساله تخصصی و خارج از حیطه کاری دبیرخانه است و اساسا دبیرخانه سازمان ملل، چنین ماموریتی هم ندارد.

خوشرو با بیان اینکه یکی از اعضای دائم شورای امنیت هم به صراحت گفت که دبیرخانه چنین ماموریتی ندارد و نباید وارد این موضوعات شود، گفت: نمایندگی ایران، نظرات خود را به صورت جامع به دبیرخانه سازمان ملل و اعضای شورای امنیت ارائه و مفاد گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه 2231 را نقد کرده است.

وی با بیان اینکه ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است، اظهار کرد: مسایل فرعی که در گزارش دبیرکل سازمان ملل مطرح شده در اثر فشار آمریکا و سایر اعضای خارج از برجام بوده است که به دنبال بهانه هستند. ما به آنها پاسخ داده ایم و اهمیتی هم در موضوع برجام ندارند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد بر اساس قطعنامه 2231 مرتبط با برجام موظف است هر 6 ماه گزارشی از روند اجرای این قطعنامه به شورای امنیت ارائه دهد.

این گزارش در نشست عصر چهارشنبه شورای امنیت قرائت شد که بخش مقدمه آن درباره اجرای برجام بود اما دبیرکل بخش های دیگر گزارش خود را متوجه پیوست «ب» این قطعنامه و ادعاهای برخی کشورهای عربی و همچنین رژیم صهیونیستی کرده بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.