عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام اعلام کرد که رسیدگی به طرح حضور اقلیت‌ها در انتخابات شوراها در دستور کار امروز مجمع تشخیص قرار نگرفت.

سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام، درباره رسیدگی به طرح حضور اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراها در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: امروز رسیدگی به طرح «حضور اقلیت‌ها در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا» در دستور کار قرار نگرفت.

صدر ادامه داد: بنده هم تذکر دادم که چرا این طرح در دستور کار قرار نگرفته است؛ به هر حال باید این کار را دبیرخانه مجمع تشخیص انجام می‌داد.

او در پاسخ به چرایی عدم این اقدام دبیرخانه و تعلل در رسیدگی به این طرح گفت: نمی‌دانم باید علت را از دبیر خانه مجمع تشیخص پرسید.

صدر همچنین درباره اینکه «آیا در جلسه امروز، اعضا اعتراضی نسبت به نامنظمی جلسات داشتند یا خیر؟»، گفت: بله اکثر اعضا نسبت به این موضوع اعتراض داشتند.

«طرح حضور اقلیت‌ها در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا» بعد از اختلاف‌نظر مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است تا این نهاد سرنوشت اقلیت‌ها و از جمله سرنوشت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد را مشخص کند.

پیش از این یک منبع آگاه اعلام کرده بود که در جلسه گذشته مجمع تشخیص در هشتم اردیبهشت ماه این طرح به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام آمد و موافقان و مخالفان آن نیز اظهارنظر کردند اما به مرحله رأی‌گیری نرسید. این منبع به اعتماد گفته بود نظر کمیسیون سیاسی درباره طرح حضور اقلیت‌ها در شوراهای شهر مثبت بوده اما نظر کمیسیون حقوقی با ریاست صادق آملی‌لاریجانی منفی است.

حالا در حالی امروز صبح صحن عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از حدود دو ماه تشکیل شده که به گفته مجید انصاری، عضو این مجمع باز هم  این موضوع برای رای‌گیری اعضا در صحن عمومی مطرح نشده و کمیسیون سیاسی- امنیتی مجمع برای بار دوم نظر خود را به دبیرخانه ارسال کرده است اما کمیسیون حقوقی و قضایی هنوز نتیجه‌گیری خود را ارجاع نداده است.

 

بنابراین با توجه به این اظهارات انصاری و رفت‌وبرگشت‌های این طرح در مجمع،  تکلیف سپنتا نیکنام برای ورود به شورای شهر همچنان معلوم نیست.

 

متن گفت‌وگوی مجید انصاری با «اعتمادآنلاین»‌ را در زیر می‌خوانید؛

 

 

*آقای انصاری، قرار بود جلسه مجمع تشخیص امروز بعد از اتمام ماه رمضان تشکیل شود. آیا این جلسه برگزار شد؟

بله جلسه تشکیل شد.

 

*طرح حضور اقلیت‌ها در شوراهای‌شهر که قرار بود امروز در دستورکار مجمع قرار گیرد، مورد بررسی قرار گرفت؟

خیر این طرح در دستور امروز قرار نداشت. چون آن موضوع به دو کمیسون سیاسی و امنیتی و حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است و کمیسیون سیاسی دفاعی نظر خود را برای دبیرخانه ارسال کرده اما کمیسیون حقوقی و قضایی هم باید نظر دهد.

 

*اما این طرح قبل از ماه رمضان یک بار در صحن بررسی شده و دوباره به کمیسیون حقوقی مجمع ارجاع شده بود. چرا کمیسیون حقوقی مجمع نظرش در این باره را اعلام نمی‌کند؟

بله، پیش از این کمیسیون‌ها بررسی کرده و نظر داده بودند اما با توجه به اینکه قبل از ماه رمضان در مجمع این موضوع بررسی و بحث‌هایی درباره آن مطرح شد، بنابراین مجدد به کمیسیون‌ها ارجاع شد و تصمیم بر این شد که دبیرخانه روی آن کار بیشتری انجام دهند. دو کمیسیون مرتبط هم مجدد بررسی می‌کنند تا بتوانند به نظر مشترکی برسند اما هنوز جمع‌بندی نهایی نکرده‌اند تا در دستور قرار گیرد.  

این مسئله یک بار کلیات آن در صحن بررسی شد. اما چون ایرادات و ابهاماتی وجود داشت قرار شد که دبیرخانه از طریق کمیسیون‌ها کار بیشتری انجام دهد و بعد به صحن بیاید و مجدد بررسی شود، اما گویا هنوز نظر آنها نهایی نشده است.

 

*پس نظر کمیسیون حقوقی و قضایی همچنان منفی است؟

بله نظر کمیسیون حقوقی و قضایی قبلا منفی بود اما باید دید که در بررسی‌های جدید آیا نظر دیگری دارند یا نه.

 

* شما می‌دانید چه زمانی ممکن است اعضای این کمیسیون نظر خود را بدهند تا بار دیگر این طرح به صحن بیاید؟

اطلاعی از این موضوع ندارم. باید جلسه برگزار شود و نتیجه بررسی را به دبیرخانه بفرستند، تا بار دیگر به صحن مجمع بیاید.

 

*چقدر احتمال موافقت این کمیسیون وجود دارد؟

نمی‌شود این موضوع را پیش‌بینی کرد. معمولا نظرات کمیسیون‌ها وابسته به بحث‌های کارشناسی است که در آنجا ارائه می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.