عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه خودروسازان چینی جایگزین شرکتهای اروپایی و ژاپنی خواهند شد گفت: اگر استراتژی برای توسعه روابط با چین داشته باشیم چین می تواند ۸۰ الی۹۰ درصد نیازهای ما را تامین کند اما بستگی به این دارد شرکتهایی که میآوریم دست اول باشند یا دست چندم.
به گزارش جماران، جلال میرزایی اظهار کرد: در تجربیات قبلی که ما داشتیم، این چینیها بودند که توانستند در ایران جایی را برای فعالیت پیدا کنند و علی رغم اینکه توافق انجام گرفت و ما به برجام رسیدیم باز هم توانستند در بازار ایران بمانند و در حال حاضر خلاء ناشی از عدم فعالیت شرکتهای ژاپنی، کرهای و اروپایی را شرکتهای چینی پر میکنند و جایگزین میشوند و چه بخواهیم چه نخواهیم این شرکتها وارد بازار ایران خواهند شد.
نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول با تأکید بر اینکه باید چین را جدی ببینیم گفت: الان مثل گذشته نیست که انحصار تکنولوژی در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی باشد یا توان مالی فقط در اختیار آنها باشد چراکه در حال حاضر شرکتهای چینی توانمندی مالی بیشتری برای حضور دارند. اگر استراتژی برای توسعه روابط با چین داشته باشیم چین میتواند ۸۰ الی۹۰ درصد نیازهای ما را تامین کند اما بستگی به این دارد شرکتهایی که میآوریم دست اول باشند یا دست چندم.
میرزایی در ادامه با بیان اینکه این کار نیاز به استراتژی دارد اظهار کرد: وزارت صنایع، سازمان استاندارد و گمرگ باید نظارت کنند که کالای چینی اعم از مصرفی، سرمایهای، تکنولوژی و ماشین آلاتی که وارد ایران می شوند در کیفیت بالایی باشند.
او در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من خیلی باید روی چین کار کرد چون قبلا از چین واردات داشتیم و صادراتی به این کشور نداشتیم اما الان چین بازار صادراتی رو به توسعهای است و ما قبلا پسته و فرش را به اروپا و آمریکا صادر میکردیم اما الان چین هم این کالاها را از ایران وارد میکند. یعنی بازار صادراتی فرش و پسته و سایر صنایع دستی ما چین است و اگر استراتژی مشخص و مدونی برای توسعه روابط با چین داشته باشیم حتی می توانیم تحریمها را دور بزنیم.