« گروه اقدام مالی (Financial Action Task Force) یا همان FATF در سال ۸۹ میلادی از سوی کشورهای گروه ۷ شکل گرفت و یک گروه بین دولتی است که هدف توسعه و پیشرفت واکنش بین المللی نسبت به پولشویی را دنبال می‌کند»

به گزارش جماران، گروه اقدام مالی، تیر ماه سال 95 و به دنبال اجرای برجام و نیز برخی اقدام های ایران در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، نام ایران را از فهرست کشورهایی که لازم است علیه آنها اقدام های متقابل اتخاذ شود برای مدت یک سال تعلیق کرد. به همین منظور دولت با ارسال لایحه‎ای به مجلس خواستار تصویب قانونی این موضوع از سوی ایران شد اما با مخالفت‎های جدی در مجلس روبرو شد.

این در حالی است که نائب رئیس مجلس شورای اسلامی معتقد است: FATF ساختاری نظام مند برای مقابله با فساد مالی است که در آن حساب و کتاب شفاف می شود.

مسعود پزشکیان در جلسه شورای هماهنگی اصلاح طلبان استان قم افزود: اگر یک ساختار نظارتی پولی و مالی در کشورمان وجود داشت، بیش از 10 هزار میلیارد مفقود نمی شد که همه از آن اظهار بی اطلاعی می کنند و موسسات مالی و اعتباری این بلا را سر مردم نمی آوردند. 
وی با بیان این که FATF بحث کاملا تخصصی است که باید کارشناسان متخصص در رابطه با آن سخن بگویند، اظهار داشت: متاسفانه برخی در کوچه و خیابان از مردم درباره FATF مصاحبه می کنند، حتی کسانی که در تلفظ آن مشکل دارند، درباره آن نظر می دهند، یک عده هم خیال می کنند که در همه زمینه ها می توانند نظر بدهند.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان این که FATF از زمان تولد پول تا خاک شدن آن را معلوم و مشخص می کند، خاطرنشان کرد: دولت های نهم و دهم بیش از 750میلیارد دلار از نفت و فرآورده های آن درآمد کسب کردند که با آن می شود همه چیز را در کشور دگرگون کرد، اما امروز نمی دانیم سرنوشت این همه پول چه شده است.


مطهری: برخی فقط می‌خواهند به دولت ضربه بزنند

علی مطهری نایب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که جنس مخالفت ها با «FAFT» و لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) از چه جنسی است به عصر ایران گفت: بعضی‌ها به این دلیل مخالفت می کنند که واقعیت و ماهیت مطلب را به درستی نمی دانند و از روی دلسوزی مخالفت می کنند آنها فکر می کنند که اگر این لوایح تصویب شوند کشور دچار خود تحریمی می شود و ممکن است سپاه پاسداران،حماس و حزب الله به عنوان تروریست مطرح شوند ‌و مشکلاتی برای ما ایجاد شود.

نماینده مردم تهران ادامه داد: عده ای نیز به این دلیل مخالفت می کنند که اهداف انتخاباتی و سیاسی دارند و کاری به محتوای این لوایح ندارند و صرفا می خواهند به دولت ضربه بزنند.

عضو کمیسیون فرهنگی افزود: واقعیت این است که این لایحه هیچ خطری برای کشور ندارد و مرجع اعلام مصادیق تروریست سازمان ملل است و سازمان ملل اینگونه نیست که به آسانی گروهی را تروریست معرفی کند. اینکه آمریکا اعلام کند حزب الله تروریست است تاثیری در دنیا ندارد، آنها می گویند حزب الله تروریست است و ما می گوییم اسراییل تروریست است اما هیچ کدام برای دنیا ملاک نیست بلکه ملاک برای دنیا نظر سازمان ملل است.

نایب ریس مجلس تصریح کرد: سازمان ملل گروه‌های تروریستی را مشخص کرده است و‌ روند اعلام تروریست خواندن گروه‌ها در سازمان ملل روند خیلی سختی است و کار به این آسانی ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: فرض کنیم که در آینده یکی از این گروهها را تروریست اعلام کنند که ما راه خروج از این کنوانسیون را مشخص کرده ایم و می توانیم از آن خارج شویم .

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 940739
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.