وضوع ارسال پیامک به نمایندگان در جریان تصویب لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در روزهای گذشته با حواشی بسیاری روبهرو شد و زمزمههایی درباره کشف منشا این پیامکها به گوش رسید؛ آیا مشخص شده که چه کسانی این پیامکها را ارسال کردهاند؟
به گزارش جماران، روزنامه اعتماد نوشت: به نظر میرسد این پیامکها توسط همان کسانی ارسال شده که کنسولگری عربستان در مشهد را نیز مورد حمله قرار دادند. درواقع مسائلی درباره منشا ارسال این پیامکها مطرح شده که البته هنوز به اثبات نرسیده است.
این گروه چه کسانی هستند؟
افراد بسیار تندرویی هستند. درواقع اینها گروه خاصی هستند.
در جریان اعتراضات دیماه نیز مسائلی مطرح شد مبنی بر اینکه منشأ آغاز اعتراضات، مشهد بوده و این اقدامات ازسوی طیف خاصی از مخالفان دولت طراحی شده است؛ آیا ارتباطی میان آن افراد و این گروه خاص پشت پرده ارسال پیامکها وجود دارد؟
ممکن است همان افراد باشند. طبیعتا نمیتوانم بهطور قاطع در این باره اظهارنظر کنم اما به هر حال ممکن است لااقل بخشی از همان افراد و گروهها باشند.
آن زمان حداقل راس و لیدر جریان مشخص بود؟ یعنی با این حساب پیامکها هم از طریق همان افراد سرشناس ساماندهی شده است؟
نه! اینطور که صحبت شد، میگفتند این افراد نزدیک به گروهی از تندروها هستند که حتی جبهه پایداری را هم قبول ندارند. درواقع این افراد حتی از جبهه پایداری هم تندروتر هستند. شاید بهتر باشد درباره هویت این افراد از نمایندگان مشهد سوال کنید. آنها اطلاعات خوبی دارند.
آیا این افراد بسیارتندرو پیش از این نیز بروز و ظهور سیاسی داشتهاند؟
گویا این طیف خاص در همان منطقه مشهد و خراسان شناخته شده هستند اما نه آنقدر که در سطح کشور شناخته شده باشند. درواقع این افراد در همان منطقه خودشان شناخته شدهاند.
طیفی از نمایندگان موافق پیوستن به FATF در جلسه یکشنبه گفتند پیشنهاد تعویق ٢ماهه به دلیل نگرانی از این بود که باتوجه به حواشی ایجادشده ازجمله پهن کردن طومار در صحن و ارسال پیامک به نمایندگان، لایحه CFT به تصویب نرسد؛ آیا فضای صحن بهدلیل اقدامات این اقلیت پرسروصدا تحت تاثیر قرار گرفته بود و ممکن بود نمایندگان به این لایحه رای منفی بدهند؟
به هر حال این تصمیمی بود که در آن لحظه اتخاذ شد. بالاخره اینطور صلاح دیده شد و چنین تصمیم گرفتند اما به اعتقاد من اگر همان زمان رایگیری انجام میشد، این لایحه رای میآورد.
به نظر میرسد، باتوجه به تصویب ٣ لایحه دیگر و همچنین ذائقه عمومی مجلس دهم آنچنان که در این ٢ سال شاهد بودیم، احتمال رایآوری لایحه وجود داشت؛ با این حساب چرا ناگهان چنین تصمیمی گرفتید؟
به نظرم میخواستند فضای مجلس را متحد کنند و نوعی اتحاد در مجلس ایجاد شود تا مانع از ایجاد تشنج بیشتر شوند. درمجموع به نظرم تصمیم بدی نبود.
آیا باتوجه به ضربالاجل FATF تا ٢٤ خرداد، این تعویق منجربه از دست رفتن فرصت خروج از لیست سیاه نمیشود؟
نه، اینطور نیست! بگذارید در انتظار نتیجه مذاکرات اروپاییها هم باشیم تا ببینیم به کجا میرسیم. به هر حال همین که این لوایح در جریان تصویب است میتواند برای FATF بازدارنده باشد و مانع از قرار گرفتنمان در لیست سیاه شود.
آیا احتمال دارد دیپلماتهای ما در وزارت امور خارجه بتوانند با مذاکره با FATF کمی زمان بخرند؟
حتما این امر نیز ممکن است. درواقع همین که این لوایح در جریان تصویب است، ما در لیست سیاه قرار نگیریم. چراکه هماکنون ٣ لایحه از لوایح ٤گانه را تصویب کردهایم و درنتیجه وضعمان آنقدر هم بد نیست.