ظریف تصریح کرد: علیرغم حمایت وسیع کشورها از برجام ما میدانیم حمایت برخی از این کشورها به معنای حمایت از ما نیست بلکه به دلیل مخالفت آنان با ناقضین توافقات بینالمللی است.
به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه گفت: راهبردهای جدید آمریکا علیه ایران که در سخنرانی وزیر خارجه آن کشور اعلام شد انزوای بیشتری برای آمریکا به ارمغان خواهد آورد.
محمدجواد ظریف در نشست اعضای فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی برجام را دستاورد بزرگی برای کشورمان دانست که با توافق ایران و قدرتهای بزرگ امضا شد و به تصویب شورای امنیت رسید.
وی تاکید کرد: روزی که این مذاکرات آغاز شد یک اجماع بینالمللی از آن حمایت میکرد و امروز هم علیرغم خروج آمریکا فقط سه کشور عربی حوزه خلیج فارس و رژیم اشغالگر قدس نسبت به آن مخالفت میکنند که به نظر بنده باز هم اجماع بینالمللی پشتوانه آن است و ترامپ نتوانسته این شرایط را تغییر دهد.
وزیر امور خارجه افزود: به نظر من راهبردهای جدید آمریکا علیه ایران که در سخنرانی وزیر خارجه این کشور اعلام شد انزوای بیشتری برای آمریکا به ارمغان خواهد آورد شروط اعلام شده وی در این سخنان بر مبنای عقلانیت نبود.
ظریف تصریح کرد: علیرغم حمایت وسیع کشورها از برجام ما میدانیم حمایت برخی از این کشورها به معنای حمایت از ما نیست بلکه به دلیل مخالفت آنان با ناقضین توافقات بینالمللی است.
وزیرامور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اعتماد و یا عدم اعتماد در مذاکرات با کشورها اشاره کرد و گفت:ما به ملت خود اعتماد داریم و همین اعتماد به ما قدرت میدهد در مذاکراتی این چنین سخت بتوانیم منافع کشورمان را تامین کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد:باید توجه داشت جنس روابط بین کشورها در محیط بینالملل براساس تامین منافع است و اعتماد و یا عدم اعتماد جایگاهی ندارد.
وی با بیان اینکه همه کشورهایی که مذاکره میکنند به دنبال منافع خود هستند، یادآورشد:اگر اروپا در برجام مانده است و از آن حمایت میکند به خاطر منافع است و ایران هم در صورتی که منافعش تامین شود و تضمینهای کافی را دریافت کند در برجام میماند.
ظریف اضافه کرد:باید تلاش کنیم با بهترین شرایط از ظرفیتی که داریم استفاده کنیم تا بیشترین منافع اقتصادی را برای کشور و ملت به دست آوریم.
وزیر امور خارجه گفت: در کنار آن میبایست سعی کنیم موانع همکاریهای بانکی و مالی بینالمللی را برداریم و بهانهها را از آمریکا و دشمنان جمهوری اسلامی ایران بگیریم.
وی لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، الحاق دولت جمهوی اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی، کنوانسیون قانون مقابله با تامین مالی تروریسم که این روزها در مجلس شورای اسلامی مطرح است با اصلاحاتی که در آنها صورت گرفته را بخشی از این اقدامات عنوان کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه گفت:اکنون زمان هوشیاری و اعتماد است و باید با اتحاد و همبستگی توطئهها را خنثی کنیم.
همچنین در این نشست « مصطفی کواکبیان » رئیس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستاوردهای مهم برجام و نقش بیبدیل وزیر امور خارجه ایران در به ثمر نشستن این توافق بینالمللی گفت: فضیلت کار آقای ظریف را ترامپ میگوید که مهارت ایشان در عرصه دیپلماسی را قویتر از جان کری میداند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به نگرانیهای موجود در مورد عراق و سوریه گفت: مطمئن هستم با هوش و هنر ظریف در دیپلماسی منطقه ای مشکل چندانی در این موضوعات نخواهیم داشت البته نفوذ منطقهای و موضوع دفاعی و موشکی هیچ ربطی به برجام ندارد و لذا در هرگونه مذاکره با اروپاییها صرفا باید بحث برجام را مد نظر داشته باشیم.
نشست اعضای فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی با دکتر ظریف وزیر امور خارجه بعد ازظهر دوشنبه گذشته در محل وزارت خارجه برگزار شد.
بیش از هفتاد نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو فراکسیون دیپلماسی ومنافع ملی و همچنین فراکسیون ایرانیان خارج از کشور در این جلسه شرکت کردند.