مایک پمپئو که ظاهرا از زمان تصدی بر ریاست سازمان جاسوسی از فعالیت های سپاه قدس ایران در مبارزه با تروریسم به خصوص در عراق به ستوه آمده بود، در کینه ورزی آشکار گفت: سپاه قدس در سراسر اروپا نیز دست به ترور زده است و این یک بحران مشترک در سراسر جهان است.
به گزارش جماران؛ وزیر خارجه آمریکا با تکرار اتهامات و ادعاهای واهی خود علیه جمهوری اسلامی ایران از تلاش برای دستیابی به یک واکنش مشترک دیپلماتیک علیه ایران و سپاه قدس خبر داد و گفت: هر کشور دیگری که رفتاری مشابه انجام دهد، تحمل نمی کنیم.
مایک پمپئو روز سه شنبه در نشست خبری سخنگوی وزارتخارجه آمریکا حضور یافت و در ادامه اظهارات روز گذشته خود درباره استراتژی جدید این کشور پس از خروج از توافق هسته ای، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی با تکرار فهرستی که روز گذشته ارائه داد، گفت: اگر کشور دیگری هم با به کارگیری نیروهای نیابتی و فعالیت های تروریستی آمریکایی ها را در عراق تهدید کند یا گروهی همچون حزب الله را بوجود آورده بود، ما دست روی دست نمی گذاشتیم.
وزیر خارجه آمریکا که ایران ستیزی وی از زمان حضور در سنای این کشور مشهود بود، ادامه داد: ما بیکار نمی نشستیم و اروپایی ها و کشورهای عرب نیز همین طور؛ چین و روسیه هم از آن به عنوان تاثیری مثبت در جهان قلمداد نمی کنند.
پمپئو اضافه کرد: من اطمینان دارم منافع و ارزش های زیادی داریم که ما را در خصوص واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی نسبت به جهان به همین نتیجه خواهد رساند.
وزیر خارجه آمریکا که ظاهرا از زمان تصدی بر ریاست سازمان جاسوسی از فعالیت های سپاه قدس ایران در مبارزه با تروریسم به خصوص در عراق به ستوه آمده بود، در کینه ورزی آشکار گفت: سپاه قدس در سراسر اروپا نیز دست به ترور زده است و این یک بحران مشترک در سراسر جهان است. من اطمینان دارم که می توانیم به طور مشترک یک واکنش دیپلماتیک داشته باشیم.
پومپیو در خصوص اظهارات حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری ایران در اینکه وزیر خارجه آمریکا چه حقی دارد در خصوص اداره کشور ایران اظهار نظر کند، گفت: مردم ایران باید درباره اینکه چه نوع رهبری و چه نوع حکومتی می خواهند داشته باشند، انتخاب کنند و با تصمیماتی که این رهبران می گیرند، زندگی کنند.
وی افزود: من توضیح نمی دادم که رئیس جمهوری روحانی یا وزیر خارجه ظریف چه کار کنند، فقط در مورد اینکه آمریکا می خواهد چه کار کند، حرف می زدم.
وزیر خارجه آمریکا در خصوص زندانیان آمریکایی- ایرانی هم اظهار کرد: همه، روابط آمریکا و کره شمالی را دو ماه گذشته روابطی سرد توصیف می کردند و ما در آن شرایط سه زندانی آمریکایی را آزاد کردیم. همیشه شهروندانمان توسط کشورهایی که با ما روابط خصمانه ای دارند زندانی می شوند و ما از مکانیزم های مختلفی برای آزادی آنها استفاده می کنیم.
پمپئو خاطرنشان کرد نه تنها وزارت خارجه آمریکا بلکه تمام دولت ایالات متحده با پشتکار در جهت بازگرداندن شمار اندکی که در سخنان دیروز از آنها نام بردم و البته شمار آنها در سراسر جهان بیشتر از این است، به خانواده هایشان تلاش می کنیم.
مایک پمپئو که حدود یک ماه پیش از ریاست سازمان جاسوسی آمریکا به سمت وزیر امور خارجه منصوب شده، صبح دوشنبه به وقت محلی در سخنانی مملو از اتهام بی اساس علیه ایران راهبرد جدید دولت آمریکا را در قبال ایران بعد از خروج کشورش از برجام که با انتقادهای زیادی روبرو شد، اعلام کرد.
وی گفت: آمریکا پس از خروج از برجام به دنبال تشدید فشار مالی و تحریم های بی سابقه علیه ایران و جلوگیری از نفوذ و هژمونی منطقه ای این کشوروممانعت از برنامه های هسته ای و موشکی تهران است.
پمپئو در سخنرانی خود که 12 شرط برای ایران گذاشته مدعی شد که برجام نقایص مرگبار دارد و جهان را به خطر انداخته است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنش به این سخنان با تاکید براینکه دولت جدید آمریکا این کشور را به 15 سال پیش برگرداند، گفت:همه کشورهای دنیا خواهان استقلال در تصمیم هستند وشاید آمریکاییها بتوانند با فشاردربعضی جاها کاری به پیش ببرند اما منطق نمیپذیرد که آنها بخواهند برای دنیا تصمیم بگیرند
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اشاره به اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی در همه 10 گزارش فصلی خود پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است، افزود: (آژانس) تصریح کرده که همه دسترسی های لازم را (از سوی ایران) دریافت کرده است.
موگرینی تاکید کرد: اتحادیه اروپا به استمرار اجرای کامل و موثر برجام متعهد است و تا زمانی که ایران به همه تعهدهای هسته ای خود پایبند باشد (همچنان که تاکنون بوده) متعهد خواهد ماند.
وزیر خارجه ایران نیز در واکنش به این سخنان در توییتر نوشت: دیپلماسی حقه بازی آمریکا صرفا بازگشت به عادت های گذشته است؛ آمریکا محبوس در توهمات و سیاست های شکست خورده ای است که از سوی گروه هایی با منافع خاص دیکته می شود، همان انتخاب های غلط را تکرار می کند و به تبع آن همان نتایج زیان بار را برداشت خواهد کرد.
وزارت امور خارجه ایران نیز در بیانیه ای اظهارات سخیف وزیر خارجه آمریکا را نشانه درماندگی مقام های این کشور اعلام کرد و افزود: ایران با رد تک تک اتهامات و اکاذیب مطرح شده در این به اصطلاح راهبرد جدید، اظهارات وقیحانه مایک پمپئو را مداخله آشکار در امور داخلی خود می داند.
رئیس جمهوری آمریکا روز 18 اردیبهشت ماه گذشته خروج کشورش را زا توافق هسته ای 1+5 با ایران اعلام کرد.