روزنامه واشنگتن‌پست در یادداشتی بعد از سخنرانی ضد ایرانی «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا نوشته او هیچ راهبردی در قبال ایران ارائه نکرده است.

به گزارش جماران؛ برخی مقام‌ها و تحلیلگران آمریکایی درخواست های جدید آمریکا از ایران را تلاش برای تغییر نظام تفسیر کردند.

به دنبال طرح درخواست‌های جدید دولت آمریکا از ایران که روز دوشنبه توسط «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور در اندیشکده «هریتیج» بیان شد، تحلیلگران و مقام‌های سابق آمریکا واکنش نشان دادند.

«سوزان مالونی» تحلیلگر برجسته آمریکایی در اندیشکده «بروکینگز» در این زمینه گفت: «پامپئو راهبردی را تدوین نکرده، بلکه این درخواست‌ها مشتی افکار واهی و پوچ است که تنها می‌توان آن‌ها را  درخواستی برای تغییر نظام ایران تفسیر کرد.»

«ریچارد نفیو» مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که از او به عنوان معمار تحریم‌های ایران یاد می‌شود نیز در این‌باره به اظهارنظر پرداخت و گفت: «این‌ها اهداف یک توافق نیستند بلکه شرایطی برای تسلیم شدن ایران هستند. شرکا و متحدان ما در مذاکرات نیز این درخواست‌های آمریکا را به همین شکل مشاهده می‌کنند. با این سخنرانی مجاب ساختن شرکا به امضای تحریم‌ها غیرممکن می‌شود.»

واشنگتن‌پست: مطالبات ترامپ از ایران غیرواقع‌بینانه است/ ایران کره شمالی نیست

روزنامه واشنگتن‌پست در یادداشتی بعد از سخنرانی ضد ایرانی «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا نوشته او هیچ راهبردی در قبال ایران ارائه نکرده است. 

واشنگتن‌پست نوشته است: «مایک پامپئو روز دوشنبه صبح اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران توافق بدی است، ایالات متحده فشارها علیه ایران را افزایش خواهد داد و دنیا ممکن است با این اقدام همراهی کند یا خیر. هیچ‌کدام از اینها مسئله‌ تازه‌ای نیستند و سخنرانی او، سوالات زیادی را درباره راهبرد دولت ترامپ علیه ایران بی‌پاسخ گذاشت.»

 روزنامه آمریکایی نوشته انتظار می‌رفت پامپئو در سخنرانی‌اش در اندیشکده هریتیج نقشه‌راه مذاکرات آمریکا با طرف‌های اروپایی برای رسیدن به یک توافق مکمل جهت تقویت برجام را مشخص کند، اما تنها گفت چنانچه اروپا بخواهد با همکاری تهران برای حفظ برجام تلاش کند، این رویکرد دولت ترامپ را تغییر نخواهد داد. 

واشنگتن‌پست همچنین خاطرنشان کرده که سخنرانی پامپئو تکرار همان اظهارات ۸ مارس (۱۸ اردیبهشت‌ماه) ترامپ بود. ترامپ در آن سخنرانی از توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرد و قول داد فشار مالی روی ایران را به سطح بی‌سابقه افزایش دهد. 

روزنامه آمریکایی گزارش داده است: «برخی این استدلال را مطرح می‌کنند که رویکرد ترامپ به ایران با سبک مذاکره‌ای او که «تشدید تنش به قصد تنش‌زدایی» است مطابقت دارد. او در این روش، فشارها و تنش‌ها را افزایش می‌دهد تا به بهترین توافق برسد.»

واشنگتن‌پست یادآوری کرده که این رویکرد ترامپ در مذاکره با کره شمالی، ثمر بخش بوده، اما مشکل اینجا است که ایران، کره شمالی نیست. این روزنامه می‌نویسد: «برخی به مسئله کره شمالی به عنوان موردی اشاره می‌کنند که این رویکرد ثمر داده است. این تئوری دو مشکل دارد: هنوز ضمانتی برای موفق شدن مذاکرات با کره شمالی وجود ندارد، ضمن آنکه ایران کره شمالی نیست.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «بر خلاف کره شمالی، ایران را به راحتی نمی‌توان منزوی کرد و متحدان و شریکان ایالات متحده با این راهبرد آمریکا همراهی نمی‌کنند.»

واشنگتن‌پست همچنین نوشته مطالبات ترامپ که ترک غنی‌سازی از سوی ایران و پایان دادن به حمایت از تمامی نائبانش است، «غیرواقع‌بینانه» هستند. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.