پومپئو با متهم کردن قاسم سلیمانی به گرفتن پول از غرب گفت که وی توانست اقدامات خود را به سرانجام برساند. این عواقب برجام برای خاورمیانه بود. از دیدگاه جان کری، برجام قرار بود به یک پایه استراتژیک برای مدیریت و صلح و امنیت خاورمیانه تبدیل شود اما آیا امروز شاهد این هستیم؟ امروز حزب‌الله از هر زمانی نفوذ خود را گسترده‌تر کرده است.

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه آمریکا بعد از ظهر روز دوشنبه به وقت تهران در جریان سخنرانی خود در بنیاد هریتج، اظهار کرد: دیگر مسئولان ایران نمی‌توانند به واسطه برجام، ثروت ایجاد کنند.

مایک پومپئو با بیان اینکه برجام امنیت آمریکا را تضمین نمی‌کرد، اظهار کرد: اما دیگر این‌چنین نخواهد بود. دیگر مسئولان ایران نمی‌توانند به واسطه برجام ثروت ایجاد کنند و سلاح بر بلندی‌های جولان فرود آورند. دیگر شاهد نفوذ ایران در منطقه نخواهیم بود.

این دیپلمات ارشد آمریکایی با ادعای اینکه این توافق فقط دستیابی ایران را به سلاح‌های هسته‌ای به تعویق می‌انداخت، اظهار کرد: بر اساس مفاد غروب در این توافق، وقتی که مدت محدودیت ایران تمام می شد، ایران این امکان را داشت که به سمت تولید هسته‌ای برود و در منطقه مسابقه تسلیحاتی ایجاد کند.

در حالی که برنامه هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد وی مدعی شد: پس از عملیات اطلاعاتی اسرائیل به این موضوع پی بردیم که ایران عملیات هسته‌ای خود را حتی پس از برجام نیز مخفی کرده بود. ماه گذشته وزیر خارجه ایران اعلام کرد که این کشور هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده است، این اظهارات واقعا فریب‌کارانه است، ایرانی‌ها حتی پس از برجام نیز به دنبال سلاح هسته‌ای بودند در حالی که آن را مخفی می‌کنند.

پومپئو ادعا کرد: سازوکارهای راستی‌آزمایی برجام بسیار ضعیف بود. ایران با ثروتی که از توافق هسته‌ای به دست آورد پول‌ها را به جنگ‌های نیابتی خود تزریق کرد و به حزب‌الله در سوریه کمک کرد تا دندان مسلح شود. ایران در طول زمان برجام نفوذش را در منطقه گسترش داد.

وی با متهم کردن قاسم سلیمانی به گرفتن پول از غرب گفت که وی توانست اقدامات خود را به سرانجام برساند. این عواقب برجام برای خاورمیانه بود. از دیدگاه جان کری، برجام قرار بود به یک پایه استراتژیک برای مدیریت و صلح و امنیت خاورمیانه تبدیل شود اما آیا امروز شاهد این هستیم؟ امروز حزب‌الله از هر زمانی نفوذ خود را گسترده‌تر کرده است.

پومپئو در ادامه با ادعای اعزام نیروی نظامی ایرانی به سوریه، کمک تسلیحاتی و مالی به حوثی‌های یمن و کمک به طالبان در افغانستان، تهران را به دخالت در امور عراق متهم کرد و افزود: ایران هزاران جنجگو به سوریه اعزام کرده است و فعالیت‌هایش در این کشور باعث آواره شدن شش میلیون سوری شده است که اکثر آنها تروریست بودند و به کشورهای اروپایی وارد شدند. ایران در عراق حاکمیت ملی این کشور را تضعیف کرده است. در یمن به حوثی‌ها حمایت تسلیحاتی و مالی می‌کند تا به ریاض حمله کند و در افغانستان از طریق انتقال سلاح به طالبان کمک می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سیاست‌های ایران‌هراسی غرب سپاه قدس را به انجام عملیات تروریستی متهم کرد و گفت: امروز می‌بینیم که سپاه قدس به صورت مخفیانه در اروپا عملیات تروریستی انجام می‌دهد. در طول اجرای برجام، ایران چندین آمریکایی را به گروگان گرفت که در این ارتباط سیامک نمازی را می‌توان اشاره کرد و افراد دیگری. مردم آمریکا بدانند که ما به شدت تلاش می‌کنیم که هر آمریکایی که به ناحق دستگیر شده است به وطن بازگردانده شود.

پومپئو همچنین با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و القاعده تصریح کرد: ایران در طول اجرای برجام بزرگ‌ترین حامی تروریسم بود. ایران از رهبران القاعده برای انجام عملیات تروریستی حمایت کرد و اکنون تعدادی از رهبران ارشد القاعده در ایران سکونت دارند.

وی در ادامه سیاست‌های آمریکا برای تفرقه‌افکنی میان ملت و نظام ایران، جنبش مقاومت حماس با شبکه تروریستی القاعده را در کنار هم قرار داد و گفت: ما از مردم ایران سوال می‌کنیم که آیا این چیزی است که شما می‌خواهید؟ آیا می‌خواهید کشور شما در کنار گروه‌هایی چون حماس و القاعده مشغول توطئه‌چینی و انجام عملیات تروریستی باشد؟ حتما حق شما بیشتر از این‌ چیزهاست.

این دیپلمات ارشد آمریکایی با طرح اتهام‌هایی علیه روحانی و ظریف و با بیان اینکه در غرب به صورت اشتباه آنها را از افرادی مثل سلیمانی جدا می‌کنند، با توهین به انتخاب مردم ایران گفت: روحانی و ظریف را شما انتخاب کردید، آیا آنها مسئول از بین رفتن انسان‌ها و به وجود آوردن مشکلات اقتصادی برای شما نیستند؟

پومپئو با ادعای اینکه در ماه‌های گذشته سپاه پاسداران موشک‌هایی را به سمت بلندی‌های جولان شلیک کرد و متحد ما برای دفاع از خود اقداماتی را انجام داد گفت: ما از اقدامات اسرائیل برای دفاع از خودش حمایت می‌کنیم. این تصور که برجام به ثبات خاورمیانه کمک کرده است تصور و گمان اشتباهی بود. برجام جلوی بلندپروازی‌های ایران را نگرفته بلکه نقطه شروعی برای این بلندپروازی‌ها بود.

وی با طرح این سوال که اکنون راه پیش‌رو چیست، ادامه داد: ما در کنار متحدان خود تلاش خواهیم کرد تا جلوی این اقدامات را بگیریم، تا جلوی نفوذ ایران در منطقه را بگیریم، ما تلاش می‌کنیم که ایران هیچ راهی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نداشته باشد.

پومپئو ادامه داد: بعد از خروج آمریکا از برجام، آقای رییس‌جمهور اهدافی را در ارتباط با ایران مشخص کردند که من وظیفه دارم در چند جبهه پیگیری کنم از جمله اینکه فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد کنیم،‌ مسئولان ایران شک نداشته باشند که ما در این قضیه جدی هستیم و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع می‌کنیم.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهار کرد: این تحریم‌ها بزرگ‌ترین تحریم‌هایی خواهد بود که در طول تاریخ اعمال شده، حکومت ایران سال‌هاست در خاورمیانه فعالیت می‌کند اما وقتی تحریم‌های ما مورد اجرا گذاشته شود مسئولان ایران تلاش می‌کنند اقتصاد خود را زنده نگه دارند، این گزینه در روبروی آنها قرار خواهد گرفت که آیا اقتصاد خود را نجات خواهد داد یا دنبال ماجراجویی در منطقه خواهند بود.

وی افزود:‌ در وزارت دفاع آمریکا تلاش می‌کنیم تا جلوی اقدامات ایران را بگیریم و اجازه نمی‌دهیم که ایران دست به اقدامات سوء سایبری بزند، ایران هرگز یک چک سفید امضاء نخواهد داشت تا خاورمیانه را تحت سلطه خود داشته باشد.

پومپئو همچنین در راستای جوسازی‌های غرب علیه ایران در زمینه حقوق بشر ادعا کرد: حکومت ایران باید از حقوق بشر مردم ایران حفاظت کند، از شرکای بین‌المللی‌مان خواسته‌ایم که با ما همراه شوند. اعتراضاتی که اخیرا در ایران صورت گرفت نشان داد که مردم ایران از حکومت و دولت خود ناخشنود هستند. اقتصاد ایران می‌جنگند به دلیل اینکه ارزش پول به عقب برمی‌گردد، بیکاری به پنج درصد رسیده است و سوء مدیریت دولتی باعث این مسائل است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه در اظهاراتی واهی و مداخله‌جویانه ادعا کرد: تمام این مشکلات به دلیل فساد در ایران است و مردم این مساله را فهمیده‌اند، هزاران نفر خودسرانه به زندان انداخته شده‌اند، ده‌ها نفر کشته شدند.

وی در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه و تفرقه‌افکنانه خود با اشاره به معدود دختران هنجارشکن در زمینه حجاب ادعا کرد: در مساله حجاب اجباری هم شاهد بودیم که چقدر مامورین حکومت از این مساله وحشت کردند در حالی که زنان به دنبال کرامت و آزادی هستند، حکومت ایران کارنامه طولانی ترور را داشته است و باید به خودش آید و ببیند که جوانان ایران دنبال تغییرات اساسی در اجتماع هستند.

وی در ادامه اظهارات توهین‌آمیز خود گفت:‌ توقع داریم ایران سر عقل بیاید و ما ذهنیت باز برای قدم‌های مثبت را پیش‌رو داریم به شرطی که ایران حاضر باشد این قدم‌های مثبت را بردارد.

در حالی که ترامپ به یک شخصیت کاسبکارانه مشهور است پومپئو با متهم کردن ایران به دنبال کردن برنامه هسته‌ای نظامی گفت: ‌رییس‌جمهور ترامپ اعلام کرد که آماده‌ایم مذاکره جدیدی با ایران انجام دهیم اما هر توافق جدیدی که تضمین کند که ایران دستش به سلاح هسته‌ای نرسد، ما اشتباه دولت‌های قبلی آمریکا را تکرار نمی‌کنیم، ‌این توافق را هم بازنگری نمی‌کنیم در حالیکه می‌دانیم فعالیت هسته‌ای ایران نمی‌تواند از بحث امنیت منطقه جدا شود، ایران باید به آژانس کاملا ابعاد نظامی و فعالیت هسته‌ای خود را توضیح دهد و بگوید که از این برنامه‌ها فاصله گرفته است. همچنین باید تاسیسات آب سنگین خودش را تعطیل کند.

پومپئو در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه خود گفت: ایران باید اجازه دسترسی بازرسان بین‌المللی به هر نقطه از این کشور را بدهد، ایران باید توسعه توان موشکی خود را متوقف کند. این کشور باید همه زندانیان آمریکایی را آزاد کند، از حمایت حماس و سازمان جهاد اسلامی فلسطین دست بردارد، از شبه نظامیان عراق، حوثی‌های یمن حمایت نکند و همه نیروهای خود در سوریه را خارج کند. ایران باید نیروهای سپاه قدس را از انجام اقدامات خصمانه در سرتاسر جهان منع کند. این کشور باید از تهدید اسرائیل دست بردارد و دست به حملات سایبری نزند. این فهرست طولانی است اما ما این کار را نکردیم بلکه رفتارهای ایران باعث طولانی شدن این فهرست شده است.

وی افزود: ما از همه متحدان خود می‌خواهیم که از ایران بخواهند تا به این اقدامات خود پایان دهد. ما آماده هستیم تا تمام تحریم‌های هسته‌ای خود را علیه حکومت ایران لغو کنیم و روابطی کاملا دیپلماتیک با این کشور داشته باشیم و به پیوستن این کشور به اقتصاد جهانی کمک کنیم اما سیاست‌های ایران باید تغییر کند. ایران حق دارد از خود دفاع کند اما نمی‌تواند شهروندان دیگر کشورها را تهدید کند. ما به دنبال یک توافق بسیار فراگیر با ایران هستیم، توافقی که مورد حمایت رهبران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره واقع شود. ما از همه شرکای خود نه تنها متحدان اروپایی بلکه قطر، کره جنوبی، ژاپن و ... می‌خواهیم تا با ما علیه ایران همکاری کنند.

در حالی که کاخ سفید توافق بین المللی هسته‌ای ایران را نقض کرده است وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: آنچه که ما می‌خواهیم این است که رفتار ایران با قواعد بین‌المللی هماهنگ باشد، قواعدی که قبل از برجام از آن صحبت می‌کردیم به نحوی که ظرفیت ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای از بین برود.

پمپئو در ادامه سخنان خود در این نشست که بنا به گفته برخی از تحلیلگران مهمترین سخنرانی وی پس از انتخاب وی به سمت وزیر خارجه این کشور است، با بیان اینکه ما این را می‌فهیم که تحریم‌ها ممکن است مشکلات اقتصادی را ایجاد کند برای برخی از دوستان ما ممکن است همراه با مشکلاتی باشد، ادامه داد: ما تاکید داریم که باید فعالیت اقتصادی ایران شفاف باشد، ما تیم‌های متخصصی را اعزام خواهیم کرد و برای همکاران‌مان و با کسانی که با ایران کار اقتصادی می‌کنند توضیح خواهیم داد که آثار تحریمی چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه سال آینده جمهوری اسلامی ایران و انقلاب ایران ۴۰ ساله خواهد شد، در ادامه سیاست تفرقه‌افکنانه غرب در قبال ایران و بدون اشاره به سیاست‌های خصمانه اقتصادی واشنگتن علیه تهران گفت: این سوال است که در طول این ۴۰ سال انقلاب اسلامی چه چیزی را به ملت ایران داده است؟ در حال حاضر اقتصاد ایران به وضعیت ناخوشایندی افتاده است و بدتر نیز خواهد شد. جوانان ایرانی سردرگم و کلافه هستند، آنها دنبال آزادی‌های قرن بیست و یکم هستند. مسئولان اگر بخواهند می‌توانند شرایط را تغییر دهند.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مدت زمان رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کشور ایران در ادامه طرح ادعاهای واهی علیه ایران، گفت: دو نسل از انقلاب اسلامی گذشته است و مردم ایران در این مدت چیزی جز سرکوب نفهمیده‌اند. زمان آن رسیده که مسئولان ایران کاری برای مردم ایران کنند.

پومپئو با بیان اینکه ما در ایالات متحده آمریکا با ماهیت حکومت ایران آشنا هستیم، ادعا کرد: من به مسئولان ایران آقایان خامنه‌ای، روحانی و دیگر مسئولان ایران می‌گویم که فعالیت‌های شما با عزم پولادین ما مواجه خواهد شد. خطاب به ملت ایران نیز می‌خواهم صحبت‌های رییس‌جمهور در ماه اکتبر را تکرار کنم، مردم ایران بزرگ‌ترین قربانی حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند. مردم ایران تاکنون هزینه‌های سنگینی را به خاطر افراط‌گری‌ مسئولان خود پرداخت کرده‌اند، مردم ایران می‌خواهند با دنیا و همسایگان خود تعامل و همکاری کنند. ما دل‌مان می‌خواهد که مردم ایران مانند گذشته به شکوفایی برسد و ایالات متحده آمریکا مفتخر به آن است که بتواند قدم‌هایی را در این راه بردارد.

در ادامه این نشست پس از سخنرانی پومپئو، وی در جلسه پرسش و پاسخ حضور پیدا کرد و به چندین سوال در مورد استراتژی جدید آمریکا علیه ایران پاسخ داد.

پمپئو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکا چگونه می‌خواهد دیگر کشورها را با این استراتژی همراه کند، ادامه داد: تغییر استراتژی در دنیا زمانی رخ می‌دهد که همه هدف مشترک داشته باشند و این هدف مشترک از منافع و ارزش‌های مشترک می‌آید. من حدود دو هفته‌ اولی که مسئولیت سیاست خارجی آمریکا را بر عهده داشتم تلاش کردم که در مورد اصلاح برجام با هم‌پیمانان آمریکایی‌مان مذاکراتی داشته باشم اما به توافق نرسیدیم.

وی با بیان اینکه آمریکا به شدت مصمم است که با همکاری تمام شرکای خود از جمله اروپایی‌ها این استراتژی را به پیش ببرد، اظهار کرد: تعداد زیادی از کشورها هستند که احساس مشترک با ما دارند، از اقدامات ایران در منطقه ناراضی هستند و تیم من به شدت تلاش می‌کند که در این زمینه همگرایی را ایجاد کند.

این دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه اظهارات مضحک خود که ریشه در عدم شناخت از ایران دارد گفت: استراتژی‌ که آقای ترامپ در این زمینه طراحی کرده صحیح است و ما تلاش داریم که ایران در موقعیتی قرار بگیرد که به تمدن ملحق شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین در مورد ساختار تحریم‌ها علیه ایران، گفت: هر وقت شما بخواهید کشوری را تحریم کنید باید یکسری فعالیت‌های اقتصادی را کنار بگذارید، ما این کار را انجام دادیم. ایران یک بازار بزرگ است ولی ما برای پیشبرد اهداف این فعالیت‌های اقتصادی را کنار گذاشتیم. همه باید مشارکت کنند تا تحریم‌ها جواب دهد.

وی در ادامه ادعاهای خود که ریشه از عصبانیت کاخ سفید از پیروزی‌های سردار سلیمانی در جبهه مقاومت دارد گفت: نباید اجازه بدهیم که قاسم سلیمانی ثروت بیشتری را به دست بیاورد. تلاش ما این است که ایران نتواند فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد.

وی با بیان اینکه ما در ارتباط با پیشبرد این استراتژی برنامه جدول‌بندی مشخصی داریم، اظهار کرد: از ۵۵ روز دیگر تحریم‌ها اجرا می‌شود، ما کار زیادی در پیش‌رو داریم و در تمام سطوح دولت و وزارت خارجه در حال پیشبرد امور هستیم.

وی در ادامه با نادیده گرفتن انتخابات دوره‌ای ایران و در ادامه اظهارات تفرقه افکنانه خود گفت: مردم ایران باید در مورد مسئولان کشورشان تصمیم بگیرند، اگر زودتر این کار را انجام دهند خیلی بهتر است و اگر بخواهند این کار را طول دهند ما مصرانه به تصمیم خود پایبند خواهیم بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.