سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: کسانی سعی دارند با اتهام‌زنی‌های ناروا افکار عمومی افغانستان را از علل واقعی تداوم جنگ در آن کشور منحرف سازند.

به گزارش جماران،  بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در کنفرانس خبری هفتگی خود به تشریح وقایع پیرامون این وزارتخانه پرداخت.

قاسمی با تبریک سوم خرداد ماه در پاسخ به سوالی در خصوص خروج نیروهای خارجی از سوریه به خواست روسیه گفت: کسی نمی‌تواند ایران را وادار به کاری کند و تا زمانیکه تروریسم باشد و دولت سوریه بخواهد ایران حضور خواهد داشت. کسانی باید خارج شوند که بدون اجازه دولت سوریه وارد شده‌اند.

واکنش به انتخابات پارلمانی عراق

وی در خصوص انتخابات عراق و پیروزی سائرون و موضع گیری مقتدی صدر علیه ایران و مسائل اقتصادی بین ایران و عراق گفت: با توجه به نوع روابط خوب با عراق، با دولت این کشور مشکلی نخواهیم داشت. من اظهار خوشبینی دارم نسبت به انتخابات و تشکیل دولت و باید صبر کرد و نتایج را دید که کدام ائتلاف‌ها دولت تشکیل می‌دهند. ما عراق را که کشور مستقل می‌دانیم و به آرای مردم عراق احترام می‌گذاریم و هر کس که در این کشور، دولت را در دست بگیرد ما مشکلی نداریم و روابط رو به رشدمان ادامه پیدا خواهد کرد.

سخنگو در خصوص اولتیماتوم مقتدی صدر برای خروج نیروهای ایرانی از عراق گفت: من تایید نمی‌کنم. یک فضای رسانه‌ای ناشی از سیاست کینه توزانه وجود دارد که تلاش دارد روابط ایران با همسایگان را تحت تاثیر قرار دهد. باید منتظر تشکیل دولت شد و بعد از آن قضاوت کرد.

قاسمی همچنین در خصوص انتخابات عراق و پیروزی مقتدی صدر و احتمال کمرنگ شدن ایران در عراق گفت: گمانه زنی و بازگویی برخی شبهات فعلا قابل اعتنا نیست. روابط ایران و عراق تحت هر شرایطی و با هر دولتی روشن است و ما به همکاری‌های آتی با دولت عراق خوشبین هستیم و سایر مسائل زودهنگام است. ما عراق را کشور مستقلی می‌دانیم که سیاست‌های خود را خودش تعیین می‌کند.

با توجه به اراده‌ای که در طرف اروپایی بر ادامه برجام پس از آمریکا دیدیم، مذاکرات را آغاز کردیم

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص خروج شرکت‌های بزرگ از ایران بعد از برجام گفت: بعد از خروج نابخردانه آمریکا از برجام شرایط جدیدی حاصل شد و با توجه به علاقمندی و اراده‌ای که اروپا و سایر کشورهای دنیا نسبت به استمرار برجام داشتند و اراده‌ای که ما در طرف اروپایی دیدیم بر ادامه برجام پس از آمریکا، مذاکرات را آغاز کردیم تا تضمین‌های لازم و آنچیزی را که اروپا مد نظر دارد برای حفظ برجام، آگاه شویم و بعد از سفر ظریف به بروکسل کارگروه‌ها تشکیل شده و ما انتظار داریم اعضای 1+4 با تمهیداتی که می‌اندیشند، بتوانند تمامی تعهدات مشخص شده در برجام را انجام دهند که این برای ما مطلوب خواهد بود. توصیه ما این است که با توجه به ضیق وقت، آنچه اروپا می‌تواند انجام دهد را داشته باشیم و تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

وی در خصوص خروج شرکت‌های اروپایی و نبود امید به ادامه برجام گفت: برداشتی که وجود دارد تصور داریم که در اروپا یک اراده جدی برای حفظ برجام بدون آمریکاست. نیاز است که اقدامات عملی برای جلب رضایت ایران صورت پذیرد. ما مذاکرات را ادامه خواهیم داد و امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن که مشخص است به نتیجه برسیم.

قاسمی در خصوص چالش‌های بوجود آمده در برجام بعد از آمریکا و نحوه تضمین اروپا گفت: همانطور که محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان گفت حرف کافی نیست و ما به صحنه عمل توجه می‌کنیم و برای رسیدن به این اطمینان مذاکرات را آغاز کردیم و در انتهای این مذاکرات می‌توانیم قضاوت کنیم که اتحادیه اروپا تا چه حد بر مبنای ظرفیت خود می‌تواند تعهدات برجامی را برآورده کند.

وی همچنین در خصوص مدرن سازی راکتور اراک در شرایط کنونی گفت: ما با همه طرف‌های باقی مانده در برجام در حال مذاکره هستیم. چیدمان خود درمورد همه نوع همکاری را دنبال می‌کنیم. سازمان انرژی اتمی بهترین مرجع در این خصوص است.

ایران هیچ مذاکره دیگری جز برجام نخواهد داشت

قاسمی در خصوص احتمال برگزاری یک نشست طرف‌های برجامی با هدف بررسی موضوع موشکی ایران نیز گفت: یک سری اتاق‌های فکر و جنگ روانی با حمایت کانون‌های مشخصی در جهان و منطقه سعی دارند با انتشار اخبار بی ربط، غلط و ناقص سعی دارند افکار عمومی داخلی و جهانی را تحت تاثیر قرار دهند. آنچه در روزنامه آلمانی منتشر شده کذب است و ما هیچ مذاکره دیگری جز برجام نخواهیم داشت. رهبران اروپایی از خردمندی بالایی برخوردارند و اگاه هستند که در چه موضوعاتی با ایران وارد مذاکره می‌شوند. جمعه آینده کمیسیون مشترک برجام را خواهیم داشت که اولین جلسه بدون آمریکاست. این جلسه به درخواست ایران بوده و قرار است موضوعات ما پیگیری شود و غیر از این چیزی وجود ندارد.

وی در خصوص ایجاد تغییرات در برجام از سوی اروپا گفت: مذاکرات ما و اروپا درباره برجام است و مباحث ما هم روشن است. جلب رضایت ایران شرط است و ما هم تا حدی تعجیل داریم. ایران نشان داده که از برخی رفتارها و تحریکات تبعیت نمی‌کند و تصمیمات را در جهت منافع خود دنبال می‌کند.

سخنگو در خصوص حضور کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا و پیشنهادات مشخص وی گفت: این سفر به جا و بهنگام بود و دستاوردهای خوبی داشت و دیدارهای خوبی انجام شد. در خصوص مسائل مختلف و نوع همکاری‌ها صحبت شد و مواضع طرف ایرانی پیرامون چگونگی همکاری‌ها اعلام شد، و برای روشن شدن چارچوب‌های همکاری ما با شرکت‌های اروپایی و پرداخت‌های مالی باید مذاکرات را دنبال کرد.

واکنش به اظهارات منتسب به ظریف در مجلس

وی در خصوص حضور ظریف در مجلس و اظهارات وی گفت: من در جلسه غیرعلنی حضور نداشتم و سخنان دقیق وزیر خارجه را ندارم. هر آنچه از جانب ظریف مطرح شده از یک جلسه غیرعلنی کاری است نادرست و با توجه به اینکه جلسه غیرعلنی بوده، اگر حضور داشتم اظهار نظری نمی‌توانسم داشته باشم. اظهار نظر دیگران در شرایط کنونی از یک جلسه غیرعلنی قابل درک نیست.

آمریکا با خروج از برجام نشان داد که دولت قابل اعتمادی نیست

قاسمی در خصوص اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره برجام گفت: درباره اظهاراتی که قرار است مطرح کنند نمی‌شود قضاوت کرد و باید صبر کرد، اما آمریکا با خروج یکجانبه از برجام به همه دنیا نشان داد که دولت قابل اعتماد و شریک مطمن نیست و پیش از برجام با خروج از تعهدات دیگر، پشت کردن به موازین بین‌المللی را نشان داده بود. اینکه از یک توافق بین‌المللی خروج کند و تحت شرایط دیگری بخواهد مذاکرات مجدد را دنبال کند، شرم آور خواهد بود و کسی نمی‌تواند به این موضوع حتی فکر کند. این دولت قابلیت مذاکره و تماس را ندارد و ایران مواضع کاملا شفافی را نسبت به آمریکا داشته و دارد. هر آنچه در اخبار منتشر شده و گفته می‌شود برنامه جدیدی به جای برجام مطرح خواهند کرد چیزی است بیهوده.

وی در خصوص حمایت مقامات از برجام علیرغم خروج آمریکا از آن گفت: برجام حاصل تصمیم نظام و دولت بود و وزارت خارجه مجری این سیاست بود. برجام تصمیم درستی بود و شخص رهبری به کرات با حمایتی که از تیم مذاکره کننده داشته‌اند مواضع خود را اعلام کرده‌اند. این نمی‌شود که یک کار بزرگ بین‌المللی صورت بگیرد و بعد یکی از طرف‌ها به تعهدات خود عمل نکند و با بدعهدی‌های خود مانع اجرای توافق شود، ما تبدیل به اپوزیسیون شویم و دستگاه‌های داخلی را متهم کنیم. همان محافل نابخردی که ایران سربلند را نمی‌خواهند، سعی می‌کنند از این اختلاف نظرها استقاده کنند. برجام یک توافق محکم است و به همین دلیل آمریکا نتوانست تحمل کند و تلاش کرد ایران را از مواهب آن محروم کند و در یک وضعیت غیرمنطقی و بد دولت ترامپ مجبور شد به صورت یکجانبه از آن خارج شود. تیم مذاکره کننده در یک کار هماهنگ توانستند به موفقیت‌های خوبی در صحنه جهانی نائل بیایند و موضوع ایران هراسی در دنیا برطرف شد و در شرایط جدید بعد از برجام، برخی کانون‌های مشخص و محدود در منطقه از خروج آمریکا حمایت کردند.

قاسمی همچنین در خصوص خروج آمریکا از برجام و خوشحالی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: این لفاظی‌ها ارزش پاسخگویی ندارد.

دلیل خالی ماندن برخی سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی

سخنگو در خصوص برخی سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی که هنوز سفیر ندارند، گفت: این موضوع دلیل خاصی ندارد و سفرای قبلی به تهران برگشته‌اند و جانشینان آنها مشخص شده‌اند و پروسه اداری سفرای جدید دنبال می‌شود و هر چه زودتر اعزام خواهند شد.

قاسمی همچنین در خصوص نامه نگاری با سفارتخانه‌های خارجی در ایران برای دریافت ریال به جای ارز خارجی گفت: چنین یادداشتی ارسال و از آنها خواسته شده از متقاضیان ریال بگیرند. اما از نتایج عملی آن ارزیابی کاملی را ندارم.

دست‌های مشکوکی سعی دارند مشکلات درونی افغانستان را به ایران ربط دهند

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اتهام به ایران در حمایت از طالبان در خصوص سقوط شهر فراه گفت: روابط ما با افغانستان خوب است و سیاست ما دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و کار با دولت قانونی افغانستان است. ما در مسائل داخلی دیگران دخالت نمی‌کنیم. دست‌های مشکوکی سعی دارند مشکلات درونی افغانستان و ضعف برخی دستگاه‌های این کشور را با یک فرافکنی به ایران منتسب کنند که این اقدامی است ناپسند. هشدار می‌دهم و مقامات دولت افغانستان را به هوشیاری لازم فرامی‌خوانم زیرا این رفتارها کاملا هدفمند برای تخریب روابط دو جانبه است.

وی نیز در خصوص بحران آب بین ایران و افغانستان گفت: این موضوع یک موضوع اساسی است و پیش از تغییر ساختار یک بخش به نام دیپلماسی آب ایجاد کرده‌ایم. پس از آخرین سفر ظریف به افغانستان توانستیم تفاهم کنیم برای رسیدن به یک سند جامع همکاری که همه مسائل را در بر می‌گرفت، پس کمیته تشکیل شد که یکی از آنها کمیته آب بود و در سه کمیته به نتیجه نهایی رسیده‌ایم. در دو گروه دیگر مراحل نهایی را طی می‌کنیم و امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسیم. گروهی در حال تشکیل سند جامع هستند و امیدوارم بتوانیم آنچه حق طرف ایرانی است احیا شود.

واکنش به مذاکرات آمریکا و کره‌شمالی

قاسمی در خصوص مذاکرات آمریکا و کره شمالی و موضع ایران در خصوص این مذاکرات گفت: ما از صلح و امنیت در همه نقاط جهان حمایت می‌کنیم. امروز شاید بتوانیم بگوییم که آمریکا نشان داده که شریک مطمئنی نیست و باید با هوشیاری تمام با این کشور روبرو شد.

موضوع فروش اقامتگاه پهلوی اول در موریس

وی در خصوص فروش اقامتگاه رضاشاه در موریس گفت: یک اقامتگاه در موریس است که 6 ماه پهلوی اول در آن سکونت داشته و متعلق به ایران است، و به علت دور بودن آن از سایر سفارتخانه‌های ما و عدم کاربرد آن به مرور زمان نگهداری آن هزینه‌بر بوده و امکان نگهداری آن نیست و فروشش به دولت پیشنهاد شده ولی هنوز هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.

از حقوق مسلمین و مستضعفین در چارچوب قانون و حاکمیت‌ دولت‌های دیگر حمایت می‌کنیم

قاسمی در خصوص آخرین وضعیت شیخ زکزاکی در نیجریه گفت: سیاست ایران نسبت به سایر کشورها روشن است که عدم مداخله است. ما از حقوق مسلمین و مستضعفین در چارچوب قانون و حاکمیت دولت‌های دیگر حمایت می‌کنیم.

وضعیت حج امسال

وی در خصوص وضعیت حج امسال گفت: مسئول حج، سازمان حج و زیارت است. مشکل خاصی وجود ندارد و روند کار رو به جلو است. درباره تبادل هیئت‌ها در ماه‌های پیشین اتفاق خاصی نیفتاد و هنوز انجام نشده است.

وزارت خارجه تا حد مطلوبی اهداف خود را دنبال کرده است

سخنگو در خصوص علمکرد دولت دوازدهم در حوزه سیاست خارجی گفت: از عملکرد دولت و وزارت خارجه بخصوص حمایت می‌کنم. وزارت خارجه علیرغم همه مشکلات بیرونی و کارشکنی‌ها، تا حد مطلوبی اهداف خود را دنبال کرده است.

اراده مردم لبنان در انتخابات اخیر نشان داد اقدامات آمریکا علیه حزب‌الله محکوم به شکست است

وی در خصوص تحریم محور مقاومت و حزب الله از سوی آمریکا گفت: این نوع رفتار خصمانه آمریکا نسبت به مقاومت محکوم، نابجا، بی‌ثمر و بی حاصل است و تاریخ اخیر نشان داده که اینگونه فشارها پاسخگو نیست، جریان مقاومت در لبنان و در انتخابات اخیر آرای بسیار مطلوبی داشت و این اراده مردم این کشور در حمایت از این حزب نشان داد که اقدامات آمریکا محکوم به شکست است.

واکنش به دیدار روحانی و پادشاه اردن

قاسمی در خصوص دیدار حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و پادشاه اردن گفت: ملاقاتی نبود و دو طرف در راهرو صحبت کوتاهی داشتند و به همان خلاصه شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.