روشن است که تحریم های ایران دردسر بزرگی برای شرکت های اروپایی بزرگی چون توتال، ایرباس، زیمنس، رنو و امثالهم ایجاد می کنند، اما بسیاری از شرکت های بزرگ آسیایی و اروپایی که از ترس جریمه های آمریکا از این تحریم ها تبعیت می کنند.

به گزارش جماران؛ تارنمای نشریه اقتصادی «مانی ویک» انگلیس امروز در مطلبی نوشت: خودداری جامعه بین الملل از همراهی با دور جدید تحریم های واشنگتن علیه تهران، این تحریم ها را بی اثر می کند و متحدان آمریکا دور جدید تحریم ها را به طرق مختلف دور خواهند زد.

تارنمای این مجله انگلیسی با برشمردن سه دلیل، تحریم های آمریکا علیه ایران را بی اثر دانست: نخست این که این دفعه هیچ منفعت چندجانبه ای در حمایت از این تحریم ها وجود ندارد. برخلاف دوره های تحریمی گذشته، بسیاری از کشورها از جمله متحدان اروپایی کلیدی آمریکا، این دور از تحریم ها را به مثابه 'قلدری' از جانب واشنگتن می دانند. این کشورها که از رقصیدن به ساز دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خسته شده اند، این تحریم ها را یا به طور رسمی از طریق مجوزها و معافیتنامه ها و یا از طرق دیگر دور خواهند زد. به عبارت دیگر، اقدام آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران، نقطه عطفی در گسست اتحاد غربی است. 

دوم این که بزرگترین خریداران نفت ایران چین و هند هستند که کمترین تمایل را به همکاری در اجرای این تحریم ها خواهند داشت. 

سوم این که توان واشنگتن در اعمال تحریم ها علیه ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ تقلیل یافت. وزارت امور خارجه آمریکا سال گذشته تیم اجرای تحریم های خود را منحل کرد و وزارت خزانه داری این کشور نیز نیروهای مربوط به تحریم های خود را از دست داده است. 

مانی ویک در ادامه در مورد تاثیر این تحریم ها بر بازار نوشت: روشن است که تحریم های ایران دردسر بزرگی برای شرکت های اروپایی بزرگی چون توتال، ایرباس، زیمنس، رنو و امثالهم ایجاد می کنند، اما بسیاری از شرکت های بزرگ آسیایی و اروپایی که از ترس جریمه های آمریکا از این تحریم ها تبعیت می کنند، شرکت هایی هستند که ارتباط محدودی با ایران دارند. نظام تحریمی و عدم همکاری های بین المللی، ریسک هایی را به همراه خواهد داشت. قیمت نفت همین حالا نیز در انتظار کاهش عرضه، روبه افزایش است. 

این رسانه اقتصادی در پایان اضافه کرد: تحریم ها علیه ایران به روسیه و عربستان به عنوان تولیدکنندگان عمده نفت، قدرت می دهد. نفوذ عربستان یکی دیگر از دلایل تنش در خاورمیانه تلقی می شود.

این تحریم ها همچنین تنش ژئوپولیتیک جدیدی در روابط میان واشنگتن و پکن به وجود می آورند. اما شاید مهمترین پیامد ناخواسته و راهبردی اعمال این تحریم ها، تضعیف اثرگذاری تحریم به عنوان یکی از اهرم های فشار برای آمریکا باشد.

ترامپ سه شنبه هشتم ماه مه (18 اردیبهشت) با تکرار اتهام هایی علیه ایران اعلام کرد که آمریکا در برجام نخواهد ماند و تحریم های یکجانبه تعلیق شده کشورش را علیه ایران بازخواهد گرداند. این تصمیم با مخالفت بسیاری از کشورها از جمله طرف های برجام مواجه شده است و مخصوصا اروپایی ها تلاش تازه ای را برای خنثی کردن تاثیر تحریم های آمریکا بر شرکت های اروپایی آغاز کرده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.