هاشم زایی عضو کمیته رفع حصر در خصوص زمان ارائه درخواست به شورای امنیت ملی، گفت: بیش از دو- سه ماه است که درخواست را به شورای عالی امنیت ملی دادهایم اما هنوز جوابی ندادهاند.
به گزارش جماران؛ یک عضو فراکسیون امید مجلس از ارائه درخواست مجوز کمیته رفع حصر برای دیدار با کروبی، موسوی و زهرا رهنورد به شورای عالی امنیت ملی خبرداد.
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران و عضو کمیته رفع حصر با تاکید بر اینکه حصر به ضرر منافع ملی است، گفت: در ابتدای مجلس به ما نصیحت داده میشد که شما موضوع رفع حصر را رسانهای نکنید اما من این موضوع را قبول ندارم چون ما هیچ ابزاری بهجز افکار عمومی نداریم. دلیل آنهم این است که ما حصر را به ضرر منافع ملی میدانیم و به همین دلیل جامعه و افکار عمومی باید مسئولین را تحت تأثیر قرار بدهد که تصمیم عاقلانه و درستی بگیرند.
این نماینده مجلس در خصوص برخی اظهارنظرها مبنی بر تأثیر نامه کروبی در به تأخیر افتادن رفع حصر، گفت: هیچ فضایی برای رفع حصر باز نشده بود که این نامه در این روند تأثیر داشته باشد. به دلیل صلاحدید شورای امنیت ملی میتوان یک ماه یا حداکثر دو ماه حصر را اعمال کرد نه 8 سال. کسی که در زمان حصر رییس جمهور بوده؛ در حال حاضر آزادانه همهچیز را زیر سؤال میبرد، تحصن میکند، اطلاعیه و سخنرانی میکند و آزاد است. اما دو نفر از مسئولین قبلی نظام که مورد اعتماد حضرت امام (ره) هم بودند در حصر هستند.
هاشمزایی معتقد است که با توجه به اوضاع جهانی و اوضاع منطقه و اتحادهایی که علیه ما در منطقه و دنیا با محوریت آمریکاییها شکلگرفته؛ در داخل باید اختلافسلیقهها و اختلافاتمان را کم کنیم و اتحاد محکمی را به وجود بیاوریم که حافظ منافع ملی باشد. البته این موضوع ابزار میخواهد. یکی از ابزارهای ایجاد اتحاد، این است که در داخل فضا را امنیتی نکنیم هم برای دانشجویان و هم برای رسانهها و حصر را هم برداریم.
وی ادامه داد: زمانی که جاسوسی برخی از افراد مطرح میشود وزارت اطلاعات که اداره تخصصی ضد جاسوسی دارد، اعلام میکند که اینها جاسوس نیستند و من اطلاعی ندارم. اما نهاد امنیتی دیگر میگوید اینها جاسوس هستند.
این عضو فراکسیون امید تاکید کرد: در صورتی اتحاد در جامعه ایجاد میشود که همه ما یک حرف بزنیم. تصمیم باید متمرکز باشد اما نظرسنجی، نظرخواهی و کارشناسی میتواند متعدد باشد و اگر مراکز تصمیمگیری متعدد باشد در هر زمینهای به ضرر منافع ملی است.
هاشم زایی با اشاره به دیدارهای اخیر کمیته رفع حصر، گفت: معمولاً هرچند وقت یکبار با خانواده آقای کروبی دیدار میکنیم.
وی از ارائه درخواست مجوز برای دیدار با آقایان کروبی و موسوی و خانم زهرا رهنورد به شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: حداقل باید به افراد قدیمی که با محصورین کارکردهاند اجازه دیدار بدهند. من علاوه بر اینکه در مجلس دوم با آقای کروبی همکار بودم در زمان نخستوزیری آقای موسوی نیز استاندار ایشان بودم. حداقل توقع داشتیم که ما بتوانیم با محصورین ملاقات داشته باشیم چون ما امتحان خودمان را پس دادهایم و جزو نیروهای اول انقلاب هستیم و حداقل شکی به اینکه ما طرفدار نظام هستیم و نمیخواهیم نظام آسیب ببیند، نیست.
این عضو کمیته رفع حصر خاطرنشان کرد: ما یک درخواست به شورای عالی امنیت ملی دادیم که بتوانیم با آقای کروبی و آقای موسوی ملاقات کنیم اما هنوز جوابی داده نشده است.
هاشم زایی ادامه داد: چون حکم قضایی در خصوص حصر نداشتیم درخواستمان برای ملاقات با محصورین را تنها به شورای عالی امنیت ملی دادیم. اما اگر یک دادگاه عادلانهای تشکیل میشد و حکم میداد؛ قوه قضاییه مسئول بود و با آنجا میتوانستیم صحت کنیم. درهرصورت چون میگویند تصمیم حصر با شورای امنیت ملی بوده- البته ما اطلاع دقیقی نداریم- ازآنجا درخواست مجوز کردیم.
وی در خصوص زمان ارائه درخواست به شورای امنیت ملی، گفت: بیش از دو- سه ماه است که درخواست را به شورای عالی امنیت ملی دادهایم اما هنوز جوابی ندادهاند.
میرلوحی: تاکید اصلاحطلبان بر رفع حصر برآمده از مطالبه مردم است/ طولانی شدن حصر هزینه بیشتری برای کشور دارد/ اکنون بهترین زمان برای گفتگوی ملی است
محمود میرلوحی، عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در واکنش به اظهارات محمدرضا باهنر که چندی پیش علت عدم شکلگیری گفتوگوی ملی را درخواست اصلاحطلبان برای رفع حصر دانسته بود گفت: «اصلاحطلبان بر مساله رفع حصر تأکید دارند چون مطالبه مردم است و هرقدر که طول بکشد هزینه بیشتری برای کشور خواهد داشت.»
او گفت: «ایده گفتگوی ملی را اصلاحطلبان مدتها پیش مطرح کردند اما اصولگرایان روی خوش به آن نشان ندادند. هنوز گفتگوی ملی به دستورکار نرسیده و موضوعات آن مشخص نشده است که آقای باهنر میگوید علت عدم شکلگیری آن اصرار اصلاحطلبان بر رفع حصر است.»
میرلوحی تأکید کرد: «ابتدا باید همه گروههای سیاسی اصل و ضرورت گفتگوی ملی را بپذیرند و بعد وارد دستورکار آن شویم. زمانی که آقای خاتمی موضوع گفتگوی ملی را مطرح کردند جریان اصولگرا استقبالی از آن نکرد. تازه بعد از اتفاقاتی که در دی ماه افتاد برخی از چهرههای این جریان از لزوم گفتگوی ملی صحبت کردند اما هنوز هم همه این جناح موافق گفتگوی ملی نیستند در حالی که اصلاحطلبان معتقدند تأخیر هم شده است.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه «طبیعتاً گفتگو دو طرف دارد و دو طرف باید درباره موضوعات آن تصمیم بگیرند»، گفت: «ابتدا باید اصل ضرورت گفتگوی ملی از سوی اصولگرایان پذیرفته شود و بعد درباره موضوعات آن صحبت کرد. اگر ما میگوییم حصر، اقتصاد بینالمللی، سرمایهگذار خارجی و افزایش نقش احزاب؛ اصولگرایان هم موارد خود را مطرح میکنند. اما در هر صورت باید تاخیری که در شکلگیری گفتگوی ملی شده جبران شود.»
میرلوحی یادآور شد: «سال گذشته حوادثی که در دی ماه اتفاق افتاد باعث شد جلساتی با احزاب در این راستا در وزارت کشور برگزار شود و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا همه در این جلسات شرکت کردند اما متاسفانه تا اعتراض کم میشود آن را فراموش میکنیم و میگذاریم مساله به حد بحران خود برسد تا دوباره سراغ گفتگوی ملی برویم. اکنون بهترین زمان برای گفتگوی ملی است و نباید بیش از این تأخیر کرد و فرصتها را از دست داد.»