افزایش نرخ بهره می تواند مشکلات بسیار زیادی برای کشورهای وام گیرنده در صورت افزایش قیمت دلار ایجاد کند، اتفاقی که اکنون در حال رخ دادن است.
به گزارش جماران؛ موسسه رتبه بندی " فیچ" اعلام کرد اوکراین، آرژانتین، ترکیه و برزیل کشورهایی هستند که بیش از سایر کشورها در مقابل افزایش قیمت دلار آسیب پذیرند.
موسسه فیچ اعلام کرد به دلیل اوضاع نامساعد بانکی و بدهی شرکت ها و بنگاه های این کشور به نهادهای بین المللی و طرف های خارجی، این کشور بیش از سایر کشورها به تغییر در نرخ دلار حساس است و اتخاذ سیاست پولی انقباضی توسط بانک مرکزی آمریکا برای آن تبعات دشواری خواهد داشت.
فیچ اعلام کرد کیفیت نقدشوندگی دارایی ها در اوکراین نامساعد است و بازپرداخت بدهی های این کشور که از سال آینده و به دنبال توافق سال ۲۰۱۵ آغاز می شود می تواند به بهبود اوضاع کمک کند. فیچ هم چنین همکاری با صندوق بین المللی پول را برای اوکراین ضروری خوانده است.
پس از اوکراین، کشورهای آرژانتین، برزیل، ترکیه، آفریقای جنوبی، روسیه، هند، مجارستان، فیلیپین و قزاقستان در بین ۱۰ کشوری هستند که بیشترین آسیب پذیری را نسبت به تغییر نرخ دلار دارند. افزایش نرخ بهره می تواند مشکلات بسیار زیادی برای کشورهای وام گیرنده در صورت افزایش قیمت دلار ایجاد کند، اتفاقی که اکنون در حال رخ دادن است و هزینه استقراض و بازپرداخت اقساط برای این کشورها شدیدا افزایش یافته است.
افزایش نرخ بهره و تقویت دلار یکی از اصلی ترین عوامل بحران بدهی آسیا در سال ۱۹۹۷ بود و شرایط آن زمان شباهت زیادی با وضعیت فعلی دارد: دلار در دو هفته ابتدایی ماه آوریل ۵ درصد افزایش یافته است و انتظار می رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را ۲ یا ۳ بار تا پایان سال افزایش دهد.